Η Νιουκάστλ πέρασε από το «City Ground», με «υπογραφή» Γκιμαράες

Νιουκάστλ

i

© Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Η Νιουκάστλ πέρασε από το «City Ground», με «υπογραφή» Γκιμαράες

Πάνος Κορομηλάς 21:34 - 10.02.2024 / Ανανεώθηκε: 21:40 - 10.02.2024

Η Νιουκάστλ πέρασε από την έδρα της Νότιγχαμ με 3-2, χαμογελώντας στο τέλος ενός συναρπαστικού ματς. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Μπρούνο Γκιμαράες, που «πήρε από το χέρι» την ομάδα του πετυχαίνοντας δύο τέρματα.

Εντυπωσιακό παιχνίδι ανάμεσα σε Νότιγχαμ Φόρεστ και Νιουκάστλ για την 24η αγωνιστική της Premier League. Οι φιλοξενούμενοι χαμογέλασαν στο τέλος, επικρατώντας με 3-2, σε έναν αγώνα με ωραίο ρυθμό και πολλές μονομαχίες.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Γκιμαράες. Ο Τρίπιερ έκανε τη σέντρα από δεξιά και Βραζιλιάνος χαφ εκτέλεσε στην κίνηση, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Η απάντηση της Νότιγχαμ ήταν όμως άμεση. Ο Ελάνγκα έφυγε στην πλάτη της άμυνας στο 26ο λεπτό και τσίμπησε τη μπάλα, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ντουμπράβκα.

Η Νιουκάστλ πήρε νέο προβάδισμα δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ύστερα από συνεργασία των δύο στόπερ της. Ο Μπότμαν πήρε την πρώτη κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στον Σερ και εκείνος τελείωσε ωραία τη φάση από το ύψος του πέναλτι.

Και ενώ το ημίχρονο έδειχνε πως θα ολοκληρωθεί με την ομάδα του Έντι Χάου να προηγείται, ο Χάντσον Οντόι ισοφάρισε ξανά.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός του ματς έπεσε. Ο Αβονίγι σκόραρε στο 50', όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης ζήτησε πέναλτι, με το VAR να μην καταλογίζει καμία παράβαση.

Και αφού δεν ήρθε το γκολ για τη Νότιγχαμ, ο Γκιμαράες πέτυχε το δεύτερο του τέρμα στο 67' και έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με τη Νιουκάστλ να παίρνει ένα πολύτιμο τρίποντο και να μειώνει τη διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους δύο βαθμούς. Στην έβδομη θέση η ομάδα του Χάου, που επέστρεψε στις νίκες μετά την ισοπαλία απέναντι στη Λούτον

Από την άλλη, στη 16η θέση της βαθμολογίας παραμένει η Νότιγχαμ Φόρεστ, σε απόσταση δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Δεν έπεισε αλλά νίκησε την Μπέρνλι η Λίβερπουλ - Ο Μπρέναν Τζόνσον «λύτρωσε» την Τότεναμ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων
PREMIER LEAGUE

19:04 - 10.02.2024

Δεν έπεισε αλλά νίκησε την Μπέρνλι η Λίβερπουλ - Ο Μπρέναν Τζόνσον «λύτρωσε» την Τότεναμ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων

Η Λίβερπουλ δεν έπεισε με την εμφάνισή της, αλλά επικράτησε με 3-1 της Μπέρνλι, την ίδια ώρα που η Τότεναμ χάρη στο γκολ του Τζόνσον στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε με 2-1 την Μπράιτον.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ