Ο Ντι Μαρία έριξε γροθιά σε αντίπαλο και δεν είδε ούτε κίτρινη (vid)

Άνχελ Ντι Μαρία

i

PrtScr

Ο Ντι Μαρία έριξε γροθιά σε αντίπαλο και δεν είδε ούτε κίτρινη (vid)

Κώστας Τόπας 13:00 - 07.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:36 - 29.05.2024

Ο Άνχελ Ντι Μαρία, απέφυγε την κόκκινη κάρτα παρά το γεγονός ότι έριξε μια γροθιά στον Πέδρο Γκονκάλβες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι.

Μετά από 13 χρόνια απουσίας, ο Άνχελ Ντι Μαρία επέστρεψε στην Μπενφίκα το περασμένο καλοκαίρι. Ο χρόνος του στο Μάντσεστερ για λογαριασμό των «κόκκινων διαβόλων» ήταν σύντομος. παρά το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ, η Γιουνάιτεντ τον ξεφορτώθηκε μετά από μόλις ένα χρόνο.

Η συνεισφορά του Ντι Μαρία με οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν ήταν καθοριστική για να κρατήσει την Μπενφίκα με τον αντίπαλο της Λισαβόνας Σπόρτινγκ στην κούρσα του τίτλου. Το βράδυ του Σαββάτου (06/04), η Σπόρτινγκ πήρε τρίποντο «χρυσάφι», καθώς επικράτησε 2-1 των «αετών» στο ντέρμπι της Λισαβόνας για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο 45+3’ ο Ντι Μαρία εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Μπα με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έκανε το 1-1. Λίγο αργότερα όμως, ο Αργεντινός αστέρας ξέφυγε και τα έβαλε με τον αντίπαλό του Πέδρο Γκονκάλβες. Συγκεκριμένα, ο Ντι Μαρία γρονθοκόπησε τον παίκτη της Σπόρτινγκ, ωστόσο ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR τον απέβαλαν από το ματς.

Ένας οπαδός τόνισε χαρακτηριστικά για τον μεσοεπιθετικό της Μπενφίκα ότι: «Ο Ντι Μαρία είναι τόσο ύπουλος» και ένας τρίτος χαρακτήρισε την ενέργεια του πρώην αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν «αηδιαστική», ενώ κάποιοι υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να είχε δεχθεί τουλάχιστον κίτρινη κάρτα.

Από την άλλη, η Σπόρτινγκ έχει πλέον 11 νίκες και μια ισοπαλία στις 12 τελευταίες αγωνιστικέ της στο πρωτάθλημα ούσα σε καλή θέση για να διεκδικήσει ένα ακόμη πρωτάθλημα στην ιστορία της και συγκεκριμένα το 20ο.