Σκάνδαλο με το VAR σε αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Η ατάκα του προπονητή των Κροατών για τον ΠΑΟΚ

Σκάνδαλο με το VAR σε αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ - Η ατάκα του προπονητή των Κροατών για τον ΠΑΟΚ

Δημήτρης Χούπης 17:34 - 01.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:34 - 01.03.2024

Σάλος έχει προκληθεί στην Κροατία με τον νέο έντονο διάλογο των διαιτητών στο VAR του αγώνα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με τη Ριέκα. Τι είπε ο προπονητής της Ντιναμό για τη διαιτησία στην Κροατία και η ατάκα του για τον ΠΑΟΚ.

Μετά τα... μπινελίκια που βγήκαν στη φόρα από τη συνομιλία των διαιτητών και του VAR στο παιχνίδι της Χάιντουκ με τη Βαραζντίν, ένα νέο παρόμοιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε στο κροατικό πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά το παιχνίδι ήταν ανάμεσα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα, που έγινε στις 25 Φεβρουαρίου.

Σε εκείνον τον αγώνα η ομάδα της κροατικής πρωτεύουσας είχε επικρατήσει με 1-0, αλλά ένα ακυρωθέν γκολ της Ριέκα έφερε τον έντονο διάλογο των διαιτητών και του VAR. Στο 48ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάριτς σκόραρε για τη Ριέκα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ μετά από εξέταση της φάσης στο VAR.

Ένα βίντεο από τη συνομιλία στο VAR, έχει βγει στη φόρα και ακούγεται σε κάποιο σημείο, έναν να αρχίζει να βρίζει. «Αυτό είναι γκολ, δεν υπάρχει φάουλ. Γ@@@@ τη μάνα σου», είπε ένας, ενώ από την άλλη η απάντηση ήταν η ίδια.

Όπως αναφέρεται στα κροατικά Μέσα δεν είναι σίγουρο ποιος απ' όλους βρίζει, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι πρώτος διαιτητής ήταν ο Ντάριο Μπελ και βοηθοί του, οι Γκόραν Πατάκι και Μαριάν Τόμας. Στο VAR βρισκόταν ο Ιγκόρ Πάγιατς με τον Ιβάν Μιχάλι.

Όπως είναι λογικό ο προπονητής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Σεργκέι Γιακίροβιτς, στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα με την Όσιγιεκ για το πρωτάθλημα, αναφέρθηκε στη διαιτησία, τονίζοντας σε κάποιο σημείο, ότι όλοι έχουν αδικηθεί.

«Δεν ξέρω ποιος έχει αδικηθεί, αποδεικνύεται ότι όλοι έχουμε. Αλλά σύμφωνα με τα όσα έχουν βγει στη φόρα, κανείς δεν έχει ζημιωθεί, απλώς πάρθηκαν αποφάσεις. Στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ, που χάσαμε με 0-3 είχα δύο ενστάσεις, στις οποίες βγήκα σωστός.

Έκανα ένα λάθος, έκαναν και εκείνοι ένα λάθος, είμαστε όλοι άνθρωποι. Κάποιες φορές σου δίνουν σφυρίγματα, άλλες σε αδικούν, ίσως είμαι ένας τρελός άνθρωπος, αλλά πιστεύω ότι αν γίνονται λάθη, δεν είναι εσκεμμένα», ήταν τα λόγια του στην αρχή.

Στη συνέχεια ο προπονητής της ομάδας του Ζάγκρεμπ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη (7/3), για το Conference League. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις απουσίες που έχει η ομάδα αυτή τη στιγμή, με τους περισσότερους να μην είναι διαθέσιμοι για το ματς με τον Όσιγιεκ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

«Η κατάσταση στην ομάδα είναι καλή, έχουμε μόνο τον Μπρόμπιτς με ίωση, θα δούμε αύριο την κατάστασή του μέχρι το παιχνίδι. Ο Ογκιουαρά ξεκίνησε χθες το τρέξιμο, ο Μπουλάτ προπονείται, είναι καλύτερα, αλλά έχει ακόμα προβλήματα στον αστράγαλο.

Η συγκέντρωσή μας είναι μόνο στο παιχνίδι με την Όσιγιεκ, δεν υπάρχουν παιχνίδι που ξεπερνάμε έτσι, ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ είναι την Πέμπτη. Φυσικά η Ντιναμό θέλει πάντα να νικάει, αλλά σεβόμαστε πάντα τον αντίπαλο», ήταν στη συνέχεια τα λόγια του.