Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ»

Φώτης Ιωαννίδης

i

©intime

Θωμαΐδης: «Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ»

Sportal newsroom 15:57 - 17.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 17.04.2024

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης σε δηλώσεις του τόνισε ότι το θετικό δείγμα ντόπινγκ που εντοπίστηκε, δεν ανήκει στον Φώτη Ιωαννίδη.

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της Εθνικής στο παιχνίδι με τη Γεωργία στην Τιφλίδα βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ.

H ΕΠΟ έχει ενημερωθεί για το θετικό δείγμα που βρέθηκε και φυσικά τα στελέχη της γνωρίζουν και το όνομα. Όπως το γνωρίζει και η ομάδα του ποδοσφαιριστή. Κάτι που σημαίνει πως από τις αμέσως επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις αναμένεται να τον αποκλείσει. Γιατί μετά θα κινδυνεύει και ο σύλλογος, εφόσον έχει ενημερωθεί πως υπάρχει θετικό δείγμα.

Ο Κυριάκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον bwinΣΠΟΡ FM, απέκλεισε την περίπτωση το θετικό δείγμα ντόπινγκ να ανήκει στον Φώτη Ιωαννίδη. Οπως τόνισε και τα δυο δείγματα που έδωσε ο Έλληνας φορ του Παναθηναϊκού (ένα πριν τον αγώνα και ένα μετά) ήταν αρνητικά, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

«Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με καμία κύρωση, παρά μόνο ο ποδοσφαιριστής, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό. Αυτό που θέλω να προσθέσω όμως είναι ότι κυκλοφορεί ένα και μοναδικό όνομα κι αυτό είναι του Φώτη Ιωαννίδη. Να σας πω ότι επιβεβαιώνεται από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ, ότι τα δύο δείγματα που ελήφθησαν από τον Φώτη Ιωαννίδη, το πρώτο στην Αθήνα πριν τον αγώνα και ένα μετά στην Τιφλίδα ήταν αρνητικά. Στην Αθήνα ελήφθησαν κι άλλα δείγματα από οκτώ ποδοσφαιριστές και στην Τιφλίδα ελήφθησαν κι από έναν ακόμη ποδοσφαιριστή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τώρα, όσον αφορά το αποτέλεσμα του δεύτερου δείγματος, είναι βέβαιο πως δεν πρόκειται να καθυστερήσει περισσότερο από μία εβδομάδα. Και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του ποδοσφαιριστή, που φυσικά κινδυνεύει με πολύ βαριά τιμωρία.