Αβέβαιη η παραμονή του Τέρζιτς στην Ντόρτμουντ

Έντιν Τέρζιτς

i

© PrtScr

Αβέβαιη η παραμονή του Τέρζιτς στην Ντόρτμουντ

Πάνος Κορομηλάς 11:26 - 20.12.2023 / Ανανεώθηκε: 11:30 - 20.12.2023

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Έντιν Τέρζιτς, μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο πρωτάθλημα.

Το μέλλον του Έντιν Τέρζιτς στον πάγκο της Ντόρτμουντ, κάθε άλλο από βέβαιο πρέπει να θεωρείται. Οι Βεστφαλοί δεν κατάφεραν να κερδίσουν ούτε τη Μάιντζ και μετρούν έξι συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. 

Μοιραία λοιπόν, έχουν υποχωρήσει στην πέμπτη θέση της Bundesliga με την απόσταση από την κορυφή να έχει αυξηθεί στους 12 βαθμούς. Παρά την θετική πορεία της ομάδας στο Champions League και την εξασφάλιση της πρώτης θέσης σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, η διοίκηση της Ντόρτμουντ δε μοιάζει ικανοποιημένη από τη γενικότερη παρουσία του Τέρζιτς στο τιμόνι της ομάδας. 

Σύμφωνα με την Bild, η θέση του στο σύλλογο δεν είναι σίγουρη και πολλά αναμένεται να κριθούν από την προγραμματισμένη συνάντηση του με εκπροσώπους της διοίκησης. Επίσης στη Γερμανία συζητιέται πολύ το γεγονός πως στην αναμέτρηση με τη Μάιντζ για την 16η αγωνιστική της Bundesliga, ο διευθύνων σύμβουλος της Ντόρτμουντ, Γιόακιμ Βάτσκε αποχώρησε από το γήπεδο απογοητευμένος, πριν την ολοκλήρωση του ματς.

Ακόμη λέγεται πως οι σχέσεις του Γερμανού προπονητή με ορισμένους ποδοσφαιριστές, συμπεριλαμβανομένου και του αρχηγού Μάρκο Ρόις ,δεν είναι οι καλύτερες, γεγονός που ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην λήψη της τελικής απόφασης.

Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του Τέρζιτς ως προπονητής στην ομάδα του Ρουρ, με τον απολογισμό του να αριθμεί 40 νίκες, 16 ισοπαλίες και 15 ήττες σε 71 αγώνες. Η πορεία της ομάδας εμφανίζει αστάθεια, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου μετά το ματς με την Μάιντζ.

Γκατούζο: «Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι περίπλοκη, η γυναίκα μου με αγχώνει...»
LIGUE 1

10:35 - 20.12.2023

Γκατούζο: «Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι περίπλοκη, η γυναίκα μου με αγχώνει...»

Ο Τζενάρο Γκατούζο μίλησε για την συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες της Μαρσέιγ στον αγώνα με την Μονπελιέ, κάνοντας μια αναδρομή όσο ήταν ο ίδιος παίκτης. Ο Ιταλός τεχνικός των Μασσαλών μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο άγχος που του δημιουργεί η γυναίκα του σχετικά με την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Δείξαμε δύο πρόσωπα μέσα στον αγώνα και αυτό είναι κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά φέτος. Είχαμε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, ήμασταν πολύ αποτελεσματικοί στην πίεση και διατηρήσαμε τον έλεγχο της κατοχής. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ ασταθείς από την αρχή. Γίναμε «παθητικοί» και δεχτήκαμε πολλές αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά, είχαμε στο τέλος την ευκαιρία να σκοράρουμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μας μένει μια απογοήτευση στο τέλος και με αυτή πηγαίνουμε στη χειμερινή διακοπή».