Ντρινκγουότερ, από το θαύμα με την Λέστερ στην απόσυρση στα 33 του (vid)

Ντάνι Ντρινκγουότερ

Ντρινκγουότερ, από το θαύμα με την Λέστερ στην απόσυρση στα 33 του (vid)

Κώστας Τόπας 11:05 - 30.10.2023 / Ανανεώθηκε: 14:39 - 30.10.2023

Ο Ντάνι Ντρινκγουότερ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, σε ηλικία 33 ετών.

Στις 2 Μαΐου 2016, η Λέστερ πραγματοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στο ποδόσφαιρο, κατακτώντας την Premier League, νικώντας δισεκατομμυριούχους γίγαντες όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ. Ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς της ήταν ο Ντάνι Ντρινκγουότερ. Άγγλος ήταν μέρος ενός αξιομνημόνευτου δίδυμου της μεσαίας γραμμής δίπλα στον Ενκολό Καντέ αλλά οκτώ χρόνια μετά, ο Βρετανός δεν πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο σε επίσημο αγώνα για περισσότερες από 400 ημέρες.

Το 2017 υπέγραψε στην Τσέλσι έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό που επρόκειτο να είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός στην καριέρα του μετατράπηκε σε μια κάθοδο στην κόλαση. Δεν είχε την εμπιστοσύνη των προπονητών του και μπήκε σε μια σπείρα δανεισμών που τον οδήγησε να περάσει από Μπέρνλι, Άστον Βίλα, Κασίμπασα και, τέλος, από τη Ρέντινγκ. Εκεί βρήκε μια συνέχεια που τον οδήγησε να παίξει 33 παιχνίδια. 

«Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι στις 30 Απριλίου 2022 θα ήταν η τελευταία φορά που θα έβγαινα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για να παίξω έναν αγώνα. Από τότε έχουν περάσει 428 ημέρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο 33χρονος μέσος.

Σήμερα (30/10) μιλώντας στο podcast «The High Performance» ο Ντάνι Ντρινκγουότερ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

 «Θα ήθελα απλώς να ανακοινώσω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Πιθανώς έχει περάσει πολύς καιρός, ειδικά με τον τελευταίο χρόνο, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το ανακοινώσω επίσημα τώρα. Δεν πίστευα ότι θα με ενοχλούσε, αλλά το να το λέω είναι σχεδόν σαν να ξύνω λίγο το νεύρο. Νομίζω ότι ήμουν έτοιμος για αυτό, δεν σταμάτησα στο απόγειό μου και έχει σιγοβράσει λίγο, αυτό βοήθησε στη μετάβαση. Νομίζω ότι είμαι σε κενό για πάρα πολύ καιρό, είτε ήθελα να παίξω, αλλά δεν είχα τις ευκαιρίες να παίξω σε ένα επίπεδο όπου ένιωθα ότι με εκτιμούσαν.

Απλώς νόμιζα ότι είμαι ανήσυχος εδώ χωρίς λόγο, χαίρομαι που δεν παίζω ποδόσφαιρο, αλλά χαίρομαι που παίζω ποδόσφαιρο, οπότε κάνω απλώς χειραψία με το άθλημα; Είναι το μόνο που ήξερα, είναι η ζωή μου από τα έξι ή τα επτά μου, δεν θα ήταν ποτέ εύκολο πράγμα. «Πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο μειώθηκε σίγουρα βοήθησε. Αν έπαιζα κάθε εβδομάδα και έπρεπε να σταματήσω λόγω τραυματισμού ή ηλικίας, νομίζω ότι θα ήταν πιο δύσκολο. Είχα αρκετές προσφορές από συλλόγους της Championship, αλλά δεν ένιωσα ποτέ το κάψιμο, δεν έκανε τίποτα για μένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

🔴Sportal Monday Live με ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Η Sportal Sunday Live εκτάκτως μαζί σας και την Δευτέρα, καθώς η αθλητική δράση σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ κορυφώνεται. ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην ΟPAP Arena και ΟΦΗ - Ολυμπιακός στο Γεντί Κουλέ ολοκληρώνουν το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής στη Super League, ενώ το τρίτο φετινό μπασκετικό ντέρμπι «αιωνίων» διεξάγεται στο ΣΕΦ. Όλο το ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και ζωντανές συνδέσεις με τους Κώστα Τσίλη, Μάνο Τσαλγατίδη, Διονύση Βερβελέ, Αχιλλέα Μαυροδόντη και Ηλία Λαλιώτη. Παρουσιάζουν οι Βασίλης Μοιρώτσος και Παύλος Κουστέρης, με τη συνδρομή της δημοσιογραφικής ομάδας του Sportal.

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!