Ο «φόβος» του Μίτσελ: Οι 11 χαμένοι βαθμοί από την αδυναμία του Ολυμπιακού να κρατήσει το σκορ
i

Χάμες/©Tourette media

Ο «φόβος» του Μίτσελ: Οι 11 χαμένοι βαθμοί από την αδυναμία του Ολυμπιακού να κρατήσει το σκορ

Ευγενία Κουντούρη 13:12 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 06.03.2023

Ο Ολυμπιακός έχει χάσει 11 βαθμούς «μέσα από τα χέρια του», σε παιχνίδια που προηγήθηκε και τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη, που μοιάζει να είναι το ματς της χρονιάς. Είναι δεδομένο πως θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την συνέχεια και των δύο ομάδων και το τι πιθανότητες θα έχουν να κατακτήσουν τελικά το φετινό πρωτάθλημα.

Η αδυναμία του Ολυμπιακού να κρατήσει το σκορ δημιουργεί σαφώς... πονοκέφαλο στον Μίτσελ, ο οποίος προσπαθεί να δουλέψει και στην ψυχολογία των «ερυθρόλευκων» ενόψει της σπουδαίας σαββατιάτικης αναμέτρησης. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι βαθμοί που έχει χάσει η ομάδα του Πειραιά, ενώ φαινομενικά κρατούσε το ματς στα… χέρια της. Συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» έχουν … πετάξει φέτος 11 βαθμούς σε αναμετρήσεις που έδειχναν να ελέγχουν.

Η πρώτη ήττα με Άρη

Η πρώτη από τις δύο ήττες που έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα ήρθε στο Χαριλάου από τον Άρη, τον Σεπτέμβριο. Οι «ερυθρόλευκοι» κυριολεκτικά «πέταξαν» τρεις βαθμούς σε ένα παιχνίδι που κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς και συγκεκριμένα μόλις στο 15’ με γκολ του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός κρατούσε το 0-1 μέχρι και το 76’ όταν ο Μαντσίνι ισοφάρισε και 4 λεπτά μετά, στο 80’ ο Πάλμα έκανε την ολική ανατροπή για τον Άρη. Τρεις χαμένοι βαθμοί για τους Πειραιώτες σε ένα παιχνίδι που κατάφεραν να ελέγχουν για 76 λεπτά.

Δύο «ερυθρόλευκοι» σκόραραν, 2-1 έχασαν...

Η δεύτερη (και τελευταία μέχρι σήμερα) ήττα του Ολυμπιακού ήρθε μέσα στο Καραϊσκάκη από τον ΠΑΟΚ, τον περασμένο Οκτώβριο. Η ομάδα του Λουτσέσκου προηγήθηκε νωρίς, μόλις στο 8ο λεπτό με αυτογκόλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Παρόλαυτα οι Πειραιώτες έφεραν το παιχνίδι σε ισορροπία πριν από τη λήξη του α’ ημιχρόνου, αφού κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χάμες στο 37’. Στο 56’ ο Νάρεϊ έβαλε ξανά τον ΠΑΟΚ μπροστά και οι «ερυθρόλευκοι», αν και είχαν την στήριξη των οπαδών τους δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Δύο βαθμοί χαμένοι.

Δύο βαθμοί χαμένοι στο 103’

Ο Ολυμπιακός πήγε στο παιχνίδι του α’ γύρου με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ως το απόλυτο αουτσάιντερ. Η ομάδα του Πειραιά βρίσκονταν 10 βαθμούς πίσω από την ομάδα του Γιοβάνοβιτς που βρίσκονταν σε εκπληκτική φόρμα. Παρόλαυτα οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, προηγήθηκαν με γκολ του Μας στο 84’ όμως τελικά ισοφαρίστηκαν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σπόραρ στο 103’. Δύο πεταμένοι βαθμοί σε ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός βρέθηκε να ελέγχει απόλυτα και να μπαίνει μπροστά στο σκορ έξι λεπτά πριν από την συμπλήρωση του 90λεπτου.

Ισοπαλία… αυτοκτονίας

Ένας από τους αγώνες που «πλήγωσε» πολύ τον Ολυμπιακό ήταν αυτός με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στα Γιάννενα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 2 βαθμούς και την ευκαιρία να μειώσουν την απόσταση με την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ προηγήθηκαν 2-0 με γκολ του Φορτούνη στο 34’ και στο 45’. Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει τον… αέρα της διαφοράς των δύο τερμάτων, όμως ο Παμπλίδης στο 64’ και ο Λιάσος στο 76’ «στέρησαν» δύο από τους τρεις βαθμούς που οι Πειραιώτες έδειχναν να έχουν στο… τσεπάκι τους.

Ισοπαλία… αυτοκτονίας part 2

Μία από τα …. ίδια ήταν και το παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ο Ολυμπιακός για μία ακόμη φορά κατάφερε να προηγηθεί με γκολ του Μπακαμπού στο 54’, όμως όπως και κόντρα στα Γιάννενα, δεν διατήρησε το προβάδισμα. Ο Ατρόμητος ισοφάρισε 9 λεπτά αργότερα με τον Φριτζόνσον και οι «ερυθρόλευκοι» έχαν δύο ακόμη πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του πρωταθλήματος.