Ο Καρέρα στο Sportal: «Δεν θα άλλαζα τίποτα, διαπιστώνω ακόμα και σήμερα ότι οι αποφάσεις μου στην ΑΕΚ ήταν σωστές - Εκτιμώ πολύ τον Μελισσανίδη»
i

©Sportal

Ο Καρέρα στο Sportal: «Δεν θα άλλαζα τίποτα, διαπιστώνω ακόμα και σήμερα ότι οι αποφάσεις μου στην ΑΕΚ ήταν σωστές - Εκτιμώ πολύ τον Μελισσανίδη»

Κώστας Τόπας 09:00 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 11:05 - 17.09.2023

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι ο πιο «δημοσιογραφικός» τύπος. Σπάνια έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικό Μέσο κατά την παρουσία του στην Ελλάδα, πέραν αυτών -των υποχρεωτικών- πριν και μετά τους αγώνες. Το Sportal επικοινώνησε μαζί του και ο Ιταλός τεχνικός θυμήθηκε τις ημέρες που βρισκόταν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, τις σχέσεις του με τους παίκτες, οπαδούς και τον Δημήτρη Μελισσανίδη κι έστειλε τις δικές του προβλέψεις για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/09, 21:30).

Ηταν Δεκέμβριος του 2019, όταν η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος αντικατέστησε τον Νίκο Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων». Ο Ιταλός είχε δει από κοντά την εύκολη νίκη (5-0) επί του Πανιωνίου, ένα ματς που ήταν παρένθεση, με όσα περνούσε αγωνιστικά η ΑΕΚ εκείνη την περίοδο. Πριν το παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους» η Ένωσης προερχόταν από τρία ματς που την πλήγωσαν πολύ και βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα αγωνιστικά θέματα. 

Ήττα-σοκ από τον Παναθηναϊκό με ανατροπή σε 20 λεπτά στο τέλος, (1-1) εντός με τον Άρη, με την ομάδα του Ένινγκ να παίζει με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο και ήττα (1-0) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο χωρίς η ΑΕΚ να έχει καθαρή ευκαιρία! Με έναν βαθμό σε τρεις αγώνες, η ΑΕΚ βγήκε ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης τίτλου και η αλλαγή προπονητή ήταν αναγκαία.

Οταν ανέλαβε ο Μάσιμο Καρέρα, η ΑΕΚ μπήκε ξανά στο μονοπάτι των θετικών αποτελεσμάτων και μετά από δυόμιση μήνες κανείς δεν περίμενε, ότι ο Ιταλός μπόρεσε να φτιάξει τόσα πράγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Καρέρα βελτίωσε άρδην την αμυντική λειτουργία της ομάδας και πλέον η ΑΕΚ είχε δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ στις τελευταίες 12 αγωνιστικές. 

Η εκκίνηση του Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν ιδανική καθώς σε 12 ματς είχε εννιά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, αυτή από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ενώ είχε σημειώσει 18 γκολ και έχει δεχθεί μόλις τέσσερα. Εκείνη τη χρονιά, ο τίτλος χάθηκε νωρίς για την ΑΕΚ, αλλά η παρουσία του Ιταλού στην άκρη του πάγκου έδωσε αισιοδοξία στον κόσμο της Ένωσης.

Η θητεία του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ΑΕΚ κράτησε έναν χρόνο και μέσα σε αυτό το διάστημα, η Ένωση κατέκτησε 27 νίκες, 12 ισοπαλίες και 11 ήττες. Το μεγάλο «highlight» όσο ήταν ο Ιταλός τεχνικός στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων» ήταν η πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ. Τότε, η AEK έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά με μία τρομερή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και buzzer beater του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 94', επικράτησε 2-1 των «λύκων» και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. 

Στις 22 Δεκεμβρίου του 2022, η ΑΕΚ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Μάσιμο Καρέρα. Υπό την τεχνική του καθοδήγηση η Ένωση τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος της Super League, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ επέστρεψε στους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Ο Μάσιμο Καρέρα δεν είναι ο πιο «δημοσιογραφικός» τύπος. Σπάνια έδινε συνεντεύξεις σε ελληνικό Μέσο κατά την παρουσία του στην Ελλάδα, πέραν αυτών -των υποχρεωτικών- πριν και μετά τους αγώνες. Το Sportal επικοινώνησε μαζί του και ο Ιταλός τεχνικός θυμήθηκε τις ημέρες που βρισκόταν στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, τις σχέσεις του με τους παίκτες, οπαδούς και τον Δημήτρη Μελισσανίδη κι έστειλε τις δικές του προβλέψεις τόσο για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (17/09, 21:30) όσο και για τη φετινή πορεία της ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα είπε στο Sportal:

Αρχικά, τι θυμάστε από την ΑΕΚ;

«Εχω να θυμάμαι μόνο θετικά πράγματα. Τα πήγαινα καλά τόσο με τους παίκτες όσο και με την διοίκηση της ΑΕΚ»

Την Κυριακή (17/09) η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν, τι πιστεύετε ότι θα γίνει;

«Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι η ΑΕΚ έχει την ποιότητα για να βγει νικήτρια του ντέρμπι στο τέλος».

Πέρυσι η ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ. Παρακολουθήσατε καθόλου την πορεία της;

«Δυστυχώς δεν προλάβαινα να παρακολουθώ τους αγώνες, αλλά έβλεπα τα αποτελέσματα και χάρηκα πάρα πολύ όταν είδα ότι κατέκτησε και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο»

©Intime

Τι γνώμη έχετε για τον Ματίας Αλμέιδα;

«Τον γνώριζα ως παίκτη όχι ως προπονητή. Οπως φαίνεται είναι ένας πολύ καλός τεχνικός».

Ποιο ματς θυμάστε πιο έντονα κατά την θητεία σας στον πάγκο της ΑΕΚ;

«Σίγουρα το ματς με την Βόλφσμπουργκ θα μου μείνει αξέχαστο. Μείναμε πίσω στο σκορ αλλά με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, πήραμε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League».

Με την ΑΕΚ φτάσατε στον τελικό Κυπέλλου αλλά δεν καταφέρατε να κατακτήσετε το τρόπαιο. Πού πιστεύετε ότι οφείλειται αυτό;

«Ηταν ένα ματς το οποίο θα μπορούσαμε να πάρουμε γιατί ήταν στα μέτρα μας, αλλά εκείνη την ημέρα παρουσιαστήκαμε κατώτεροι των περιστάσεων».

©Intime

Με ποιον παίκτη είχατε την καλύτερη σχέση κι επικοινωνία;

«Με όλους τα πήγαινα εξαιρετικά, ίσως με τον Βέρντε και τον Λιβάγια να είχα ακόμα καλύτερες σχέσεις, λόγω της γλώσσας που μιλούσαμε».

Είχατε κάποιο παράπονο;

«Οχι, κανένα απολύτως. Ολοι κατέβαλαν τον καλύτερο τους εαυτό στο club κι έκαναν ό,τι μπορούσαν».

©Intime

Πώς τα πηγαίνατε με τον κ. Μελισσανίδη;

«Είχα μια εξαιρετική σχέση και συνεργασία. Ακόμα και σήμερα τον εκτιμάω πάρα πολύ».

Τι γνώμη έχετε για τους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Ηταν ιδιαίτερα υποστηρικτικοί. Πάντα μας έδινε ένα έξτρα κίνητρο. Σε κάθε ματς ήταν ο 12ος παίκτης μας». 

©Intime

Τι γνώμη έχετε για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο με αρκετούς παίκτες που διαθέτουν ποιότητα».

Ποιοι αντίπαλοι σας δυσκόλευαν;

«Κυρίως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ»

©Intime

Πώς ήταν η θητεία σας στην Ελλάδα;

«Δεν είχα κανένα παράπονα, όλα ήταν εντάξει».

Φέτος, η ΑΕΚ βρίσκεται στους ομίλους του Europa League εκεί όπου θα αναμετρηθεί με Μπράιτον, Άγιαξ και Μαρσέιγ. Πιστεύετε ότι θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση; 

«Είναι ένα δύσκολο γκρουπ, αλλά τα παιχνίδια πάντα παίζονται στο χορτάρι. Οι αντίπαλοι της ΑΕΚ δεν πρέπει να την υποτιμήσουν. Ισα ισα θα πρέπει να ανησυχούν...».

Η δικιά σας ευρωπαϊκή εμπειρία με την ΑΕΚ πώς ήταν;

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν εντυπωσιακή, επειδή δεν είχαμε μεγάλο ρόστερ ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετείχαμε».

©Intime

Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να μείνετε περισσότερο στον πάγκο της ΑΕΚ;

«Ναι πιστεύω ότι θα μπορούσα να είχα λίγο χρόνο περισσότερο».

Αν είχατε την ευκαιρία να γυρίσετε τον χρόνο πίσω θα το κάνατε για να αλλάξετε κάτι;

«Θα έλεγα πως όχι, γιατί αυτή τη στιγμή βλέποντας πίσω διαπιστώνω ότι ήταν σωστές οι αποφάσεις μου».

Θα θέλατε να επισκεφτείτε το νέο γήπεδο της ΑΕΚ;

«Φυσικ. Οταν βρω λίγο χρόνο θα έρθω στην Ελλάδα για να το δω από κοντά».

Ενα μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο της ΑΕΚ;

Το πιο σταθερό δίλημμα του Αλμέιδα, τώρα μπαίνει ακόμα πιο έντονο
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:55 - 15.09.2023

Το πιο σταθερό δίλημμα του Αλμέιδα, τώρα μπαίνει ακόμα πιο έντονο

Την θέση του βασικού στο δεξί άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ, την έχουν... μοιραστεί από την αρχή της φετινής σεζόν ο Ελίασον με τον Άμραμπατ, αλλά τώρα ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το δίλημμα είναι πολύ πιο έντονο

«Να είναι πάντα δίπλα στην ομάδα και να την στηρίζει. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Το να αγαπάς τον σύλλογο σου μόνο επιτυχίες και τίτλους θα φέρει».