Ο Λουτσέσκου διαμαρτύρεται έχοντας πάρει όλα τα σφυρίγματα! (vids)

Λουτσέσκου, Γιοβάνοβιτς

i

© Intime

Ο Λουτσέσκου διαμαρτύρεται έχοντας πάρει όλα τα σφυρίγματα! (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:54 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 02.10.2023

Οι αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στις ημέρες των Ιβάν Γιοβάνοβιτς και Ραζβάν Λουτσέσκου θα είχαν τελείως διαφορετική κατάληξη, εάν είχε προβλεφθεί η χρήση του VAR. Γιατί στην εξέλιξη των παιχνιδιών, όλως τυχαίως οι αμφισβητούμενες φάσεις δόθηκαν υπέρ των «ασπρόμαυρων» και όλες ανακλήθηκαν με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ραζβάν Λουτσέσκου. Ένας πανέξυπνος άνθρωπος. Ένας Ιανός από επιλογή. Τόσο διορατικός και δημαγωγός, ώστε έχει διαμορφώσει μία εικονική πραγματικότητα και την έχει επιβάλλει σε έναν ολόκληρο σύλλογο, προκειμένου να καλύψει την αποτυχία του και να μην αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο Λουτσέσκου είναι ικανός προπονητής. Η επάρκεια του έχει αποδειχτεί και δεν αμφισβητείται. Ωστόσο, στη δεύτερη θητεία του έχει αποτύχει παταγωδώς. Ο Ρουμάνος παρέλαβε τον ΠΑΟΚ δεύτερο και Κυπελλούχο, ανταγωνιστή του Ολυμπιακού για τον τίτλο του πρωταθλητή και τον έχει μετατρέψει σε τέταρτο.

Το αφήγημα του Λουτσέσκου μετά την ισοπαλία 2-2 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν πως ο Παναθηναϊκός ευνοήθηκε από τη διαιτησία. Ξέχασε να μας εξηγήσει σε ποιες φάσεις, αφού δεν υπήρξε ούτε μία αμφισβητούμενη, ούτε μία οριακή. 

Βέβαια, ο Λουτσέσκου παρουσίασε ένα παραμύθι σύμφωνα με το οποίο ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει την εύνοια των ρέφερι όταν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ. Αυτό που ξέχασε ο Λουτσέσκου να συμπληρώσει - όχι τυχαία, προφανώς - είναι πως στην εξέλιξη του ματς, οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει όλα τα σφυρίγματα από τους διαιτητές. Είναι το VAR που έσωσε τους «πράσινους» από την αδικία σε πλείστες περιπτώσεις…

Η αδικία της ισοπαλίας και η παράσταση ενός πονηρού όπως ο Λουτσέσκου

Η αδικία της ισοπαλίας και η παράσταση ενός πονηρού όπως ο Λουτσέσκου

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ απέτρεψε την πιο άδικη ήττα στο πρωτάθλημα και έδειξε πως αξίζει διαφορετική μεταχείριση στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέφυγε στον αγαπημένο του λαϊκισμό.

Διότι χωρίς τη χρήση της τεχνολογίας, όλα αυτές οι φάσεις θα είχαν περάσει υπέρ του ΠΑΟΚ. Είτε επειδή δεν θα δίνονταν για τον Παναθηναϊκό, είτε θα ήταν κατά του και η έκβαση των αναμετρήσεων θα ήταν διαφορετική. Και φυσικά, όλα πρίμα για τον Λουτσέσκου… Ας θυμηθούμε τις επίμαχες αποφάσεις, στην εποχή του Ρουμάνου τεχνικού.

Τούμπα, 6 Φεβρουραίου 2022, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1

* Στο 28’ ο Λετονός Τρεϊμάνις δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Τσιγγάρα από τον Αϊτόρ στο 28’. Ο Λετονός επέμεινε στον μη καταλογισμό και αφού το είδε στο VAR.

* Στο 95’ ο Τρεϊμάνις υπέδειξε πέναλτι σε καθαρό τάκλιν του Σάντσες στον Μιτρίτσα. Αναγκάστηκε να ανακαλέσει αφού το είδε στο VAR.

ΟΑΚΑ, 21 Μαΐου 2022, Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-0

* Στο 28’ ο Ισπανός Λαόθ δεν υπέδειξε πέναλτι σε κλωτσιά του Βιεϊρίνα στο κεφάλι του Γκατσίνοβιτς. Η υπόδειξη σημειώθηκε με παρέμβαση του VAR.

Τούμπα, 2 Οκτωβρίου 2022, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

* Στο 69’ ο Κοτάρσκι έριξε γροθιά στο πρόσωπο του Σπόραρ και ο Αυστριακός Βάινμπεργκερ δεν σφύριξε πέναλτι. Το υπέδειξε αφού τον κάλεσαν από το VAR να δει το γρονθοκόπημα.

* Στο 90’ ο Βάινμπεργκερ σφύριξε πέναλτι στη «βουτιά» του Κωνσταντέλια υπό την επιτήρηση του Μάγκνουσον. Αναγκάστηκε να ακυρώσει την υπόδειξη του αφού κλήθηκε για ανασκόπηση από το VAR.

Τούμπα, 23 Απριλίου 2023, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2

* Στο 87’ ο Ζίβκοβιτς πατάει τον Ιωαννίδη στην περιοχή του ΠΑΟΚ και ο Γερμανός Ζίμπερτ έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Ο Ζίμπερτ κλήθηκε στο VAR και υπέδειξε την παράβαση.

* Στο 96’ ο Ζίμπέρτ σφύριξε πέναλτι σε ανατροπή του Αουγκούστο από τον Κλάινχαϊσλερ, όμως η απόφαση ανακλήθηκε γιατί στην αρχή της φάσης υποδείχτηκε οφσάιντ ο Σβαμπ.

Για το τελευταίο παιχνίδι, ο Γερμανός Ζίμπερτ είχε υποδείξει 8 λεπτά καθυστερήσεις και κράτησε 13 λεπτά. Φυσικά, επειδή ο ΠΑΟΚ πίεζε και έψαχνε την ισοφάριση, ο Λουτσέσκου δεν είχε αναφέρει το παραμικρό. Τώρα, ξέσπασε σε σφοδρές διαμαρτυρίες για πέντε δευτερόλεπτα…