Η αδικία της ισοπαλίας και η παράσταση ενός πονηρού όπως ο Λουτσέσκου

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Η αδικία της ισοπαλίας και η παράσταση ενός πονηρού όπως ο Λουτσέσκου

Μπάμπης Τσιμπίδας 00:43 - 02.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:43 - 02.10.2023

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ απέτρεψε την πιο άδικη ήττα στο πρωτάθλημα και έδειξε πως αξίζει διαφορετική μεταχείριση στον Παναθηναϊκό, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέφυγε στον αγαπημένο του λαϊκισμό.

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ απέτρεψε ίσως την πιο άδικη κατάληξη μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έπρεπε να νικήσει με ευρύ σκορ, παραλίγο να το χάσει. Ήταν ανώτερος, έχασε σχεδόν τις διπλασίες ευκαιρίες από τον αντίπαλο του και στο τέλος, μένει με την ικανοποίηση πως στις καθυστερήσεις απέφυγε την ήττα.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει το τρίτο συνεχόμενο διπλό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στη διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα, δεν το άξιζε. Ακόμα και η ισοπαλία είναι κολακευτική για ένα σύνολο που αμυνόταν μαζικά και απλώς στάθηκε τυχερό στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

Το γκολ στην κυριολεξία στην τελευταία φάση, είναι ένα μεγάλο boost για τον Γερεμέγεφ. Έναν επιθετικό ο οποίος αναδείχτηκε πρωταθλητής στη Σουηδία, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 22 γκολ σε 27 ματς και ήρθε στο Κορωπί με όνειρα. Αλλά μέχρι πρότινος, ο Γερεμέγεφ είχε απλώς συμπεριληφθεί στην αποστολή στους Ζωσιμάδες.

Ο Γερεμέγεφ κατέγραψε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής στη Super League. Στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, δεν βρήκε καλά την κεφαλιά και αστόχησε. Στη δεύτερη, που την έστειλε συστημένη ο Μλαντένοβιτς στο κεφάλι, ο Γερεμέγεφ σκόραρε. Και έδειξε πως ίσως να δικαιούται περισσότερη εμπιστοσύνη και διαφορετική μεταχείριση στο πρωτάθλημα.

Η παράσταση του Λουτσέσκου

Δυστυχώς, μετά τη λήξη, είδαμε μία παράσταση από τον μετρ του είδους. Από έναν ικανότατο προπονητή, ο οποίος δεν αρκείται στη δουλειά του και έχει μετατρέψει τον λαϊκισμό σε δεύτερη φύση. Φυσικά, ο λόγος για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο οποίος αναζήτησε άλλοθι για αυτό που παρουσίασε και κατηγόρησε τη διαιτησία.

Ο Λουτσέσκου μίλησε για διαφθορά, υποστήριξε πως όλα πρέπει να αλλάξουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Καμία αντίρρηση. Μπορεί απλώς να πάει στα γραφεία της Τούμπας και να το συζήτησει. Όλη η ποδοσφαιρική κοινή γνώμη γνωρίζει ποιες ομάδες έχουν επιρροές στην ΕΠΟ. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός, είναι εκεί που εργάζεται ο Λουτσέσκου. Όσο για την αδικία που επικαλείται, είναι μάλλον κατά φαντασία. Αλλά επειδή δεν είναι φαντασιόπληκτος, αλλά πονηρός, μάλλον στην έμπνευση του.

Ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να το διορθώσει

Το δις εξαμαρτείν συνέβη για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Λουτσέσκου χτύπησε τον Γιοβάνοβιτς με τον ίδιο τρόπο που το έπραξε ο Αλμέιδα έξι μέρες πριν. Βέβαια, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο καταιγιστικός σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, έχασε πολλές ευκαιρίες, αλλά ανασταλτικά εκτέθηκε στις αντεπιθέσεις του ΠΑΟΚ. Ενώ η ΑΕΚ είχε κυριαρχήσει πλήρως στο αθηναϊκό ντέρμπι.

Είναι θεμιτό ο Γιοβάνοβιτς να θέλει να νικάει με τη φιλοσοφία του. Ωστόσο, οι συνάδερφοι του προσαρμόζονται στην επιμονή του Σέρβου και τον εξουδετερώνουν. Ακόμα και αν επιθετικά η τακτική του Γιοβάνοβιτς δουλέψει, ανασταλτικά η ενδεκάδα του είναι αδύναμη. Τέσσερα γκολ σε δύο ντέρμπι, ένα και με τον Αστέρα, είναι συγκομιδή που δεν ταιριάζει σε γκρουπ που διεκδικεί τον τίτλο.

Το ΟΑΚΑ και η εγκληματική αμέλεια

Αυτό που συνέβη με το ΟΑΚΑ έχει πολλές προεκτάσεις. Το ξεσπίτωμα του Παναθηναϊκού για τις υποχρεώσεις στο Europa League και η οικονομική ζημιά που υφίσταται η ΠΑΕ, είναι σημαντικές, αλλά όχι οι σημαντικότερες. Γιατί πάνω απ’ ολα, προέχει η ασφάλεια των θεατών. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής, το να μην κινδυνεύει κανένας ο οποίος πάει για να παρακολουθήσει ένα αθλητικό γεγονός.

Είναι προφανές πως στο «Σπύρος Λούης», αυτό δεν συνέβη. Καμία κρατική υπηρεσία δεν έδρασε προληπτικά. Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, η Γενική Γραμματεία, η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών έχουν ευθύνες και επιβάλλεται να τις αναλάβουν. Η δικαιολογία που εκστόμισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η Κυβέρνηση του είναι εκείνη που έλεγξε τη στατικότητα του «Σπύρος Λούης» δεν ευσταθεί.

Μιλάμε για έναν Πρωθυπουργό που αισίως κυβερνά για πέμπτο χρόνο. Οπότε, η αναζήτηση άλλοθι δεν τον τιμά. Ούτε τον ίδιο, ούτε το κόμμα του. Ζητήματα που αφορούν την ασφαλή διεξαγωγή του αθλητικών εκδηλώσεων, δεν επιτρέπεται να επαφίονται στην γραφειοκρατία. Ας νομοθετούσαν, ώστε οι έλεγχοι να διενεργούνται άμεσα και χωρίς προσκόματα.

Επειδή όλοι στην Ελλάδα κατοικούμε, ξέρουμε καλά πως δύσκολα θα ανοίξει ξανά τον ΟΑΚΑ πριν περάσει ένας χρόνος, τουλάχιστον. Άρα, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ασχοληθεί με την έδρα του για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και θα αναγκαστεί να αναβαθμίσει άμεσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Διότι ο χρόνος πιέζει.