O Mέσι έγραψε ιστορία στο Αργεντινή - Κροατία (pic)
i

Mέσι και Ματέους / © PrntScrn

O Mέσι έγραψε ιστορία στο Αργεντινή - Κροατία (pic)

Sportal newsroom 21:46 - 13.12.2022 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 13.12.2022

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν βασικός στην ενδεκάδα της Αργεντινής, κόντρα στην Κροατία, και με αυτόν τον τρόπο έφτασε τον Λόταρ Ματέους στην λίστα με τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο Λιονέλ Μέσι αποτέλεσε «βασικό γρανάζι» στην δύσκολη αποστολή της Αργεντινής, για τον ημιτελικό κόντρα στην Κροατία. Ο Σκαλόνι γνωρίζει ότι ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν είναι η λύση για την επιθετική γραμμή της ομάδας και ως εκ τούτου δεν τον αφήνει ποτέ έξω.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο 35χρονος επιθετικός κατάφερε στην αναμέτρηση με τους Βαλκάνιους να πετύχει ένα ρεκόρ, το οποίο ίσως είναι από τα πιο τιμητικά της καριέρας του. Πιο αναλυτικά, ο «Λεό» συμπλήρωσε 25 αγώνες στο Παγκόσμιο Κύπελλο και με αυτόν τον τρόπο ισοφάρισε τον Λοτάρ Ματέους, ως ο κορυφαίος σε συμμετοχές παίκτης.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του σε Μουντιάλ πριν από 16 χρόνια και συγκεκριμένα στην διοργάνωση του 2006. Τότε είχε περάσει ως αλλαγή για 16 λεπτά στο ματς με την Σερβία - Μαυροβούνιο, καταφέρνοντας να σκοράρει ένα γκολ και να προσφέρει και μία ασίστ.