Ο Οντουμπάτζο κερδίζει το στοίχημα

Οντουμπάτζο

i

Μόουζες Οντουμπάτζο/ ©Intime

Ο Οντουμπάτζο κερδίζει το στοίχημα

Αλέξης Σαββόπουλος 08:25 - 14.02.2023 / Ανανεώθηκε: 08:26 - 14.02.2023

Ο Νιγηριανός δεξιός μπακ εξελίσσεται σε μια από τις λίγες χρήσιμες προσθήκες του περασμένου καλοκαιριού.

Από τις μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού, προσώρας αποδεικνύεται από τις πιο χρήσιμες. Ο Μόουζες Οντουμπάτζο, ήρθε δίχως την αίγλη και την… χρυσόσκονη άλλων, όπως ο Ζερβίνιο για παράδειγμα, αλλά πρόκειται για αξιοπρόσεκτο μπακ με επιθετικές αρετές, ταχυδυναμικό και με αρκετές εντάσεις. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, ο νιγηριανός, έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι. Δεν γνωρίζουμε αν θα κάνει τον Σούντγκρεν, στου οποίου τα παπούτσια προσπαθεί να μπει, να ξεχαστεί, αλλά από τα νέα πρόσωπα είναι μέσα σε αυτά που μπορεί να στηριχτεί ο Άρης και την επόμενη σεζόν.

Η αλήθεια είναι ότι ο 29χρονος δεξιός μπακ δεν είναι ένα όνομα άγνωστο σε όσους παρακολουθούν το αγγλικό ποδόσφαιρο. Έχει πολλά χρόνια εμπειρίας απο League 1 και Championship και ίσως η εξέλιξή του να ήταν διαφορετική αν δεν τραυματιζόταν σοβαρά το καλοκαίρι του 2016 στο γόνατο σε ένα φιλικό της Χαλ με την Γκρίσμπι. Προερχόταν από μια εκπληκτική χρονιά με 53 εμφανίσεις με την ομάδα του Στιβ Μπρους συντελώντας τα μέγιστα στην άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ με συμπαίκτες τότε τους Μαγκουάιρ και Ρόμπερτσον. Άλλωστε για χάρη του ο Μπρους δαπάνησε το καλοκαίρι του 2015 5εκ λίρες για να τον πάρει από την Μπρέντφορτ με την οποία είχε κάνει 48 εμφανίσεις.

Για δυο χρόνια το μόνο που έβλεπε ήταν τους τοίχους του γυμναστηρίου και των βοηθητικών γηπέδων σε μια προσπάθεια να επανέλθει: «Υπήρξε μια περίοδος όταν είχα διαλύσει την επιγονατίδα μου που παρόλο που άκουγα τις συμβουλές των γιατρών και των φυσιοθεραπευτών δεν έβλεπα καμία βελτίωση. Σκέφτηκα ακόμη και να τα παρατήσω. Όμως πρέπει να περάσεις από αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια για να απολαύσεις στη συνέχεια τις φωτεινές στιγμές» παραδέχεται γυρίζοντας τον χρόνο πίσω.

Μετά τη Χαλ, συνεργάστηκε ξανά με τον Στιβ Μπρους στην Σέφιλντ Γουένσντει αλλά την πέτυχε σε μια δύσκολη περίοδο με συνεχόμενες αλλαγές προπονητών ενώ και ο ίδιος ταλαιπωρήθηκε και πάλι από συνεχείς μυϊκούς τραυματισμούς. Πριν από δυο καλοκαίρια η ΚΠΡ του έδωσε ένα συμβόλαιο μετά από δοκιμαστικό έξι εβδομάδων μετά από ένα φιλικό με την Γιουνάιτεντ που σκόραρε κιόλας. Ήταν η ομάδα που τον βοήθησε να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του και το χαμόγελό του. Είχε μια γεμάτη χρονιά με 33 εμφανίσεις, όντας συμπαίκτης με τον Αντρέ Γκρέι.

Το γκολ στο Γουέμπλει

Ο Οντουμπάτζο έχει την τύχη να συγκαταλέγεται στους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει στον ναό του αγγλικού ποδοσφαίρου, το Γουέμπλει. Το 2014 ως παίκτης της Λέιτον Οριεντ είχε σκοράρει το πρώτο και σέρβιρε το δεύτερο στο 2-2 απέναντι στη Ρόδεραμ στον τελικό για την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ (την έχασαν στα πέναλτι). Την επόμενη σεζόν βίωσε και πάλι στο Γουέμπλει τον αποκλεισμό ως παίκτης της Μπρέντφορντ χάνοντας απο την Μίντλεσπρο. Τουλάχιστον πήρε το αίμα του πίσω το 2016 με την Χαλ…