Νταμπράουσκας: «Περήφανος για Μεγιάδο, ο ΟΦΗ πρέπει να έχει το ίδιο κίνητρο με όλες τις ομάδες»

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας με τους παίκτες του

i

© intime

Νταμπράουσκας: «Περήφανος για Μεγιάδο, ο ΟΦΗ πρέπει να έχει το ίδιο κίνητρο με όλες τις ομάδες»

Απολαυστικός ο τεχνικός του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας.

Ο τεχνικός του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας στην καθιερωμένη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους μίλησε για τη νοοτροπία που θέλει να έχει η ομάδα του, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Μεγιάδο, ο οποίος βρίσκεται σ’ εκπληκτική κατάσταση.

Ο ΟΦΗ έκανε ρεκόρ 20ετίας με εκτός έδρας νίκες κι ο Νταμπράουσκας σχολίασε:

«Το ότι σπάσαμε τόσα ρεκόρ σε μια τόσο κακή χρονιά δεν λέει κάτι; Αυτό σημαίνει πως για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ΟΦΗ ήταν κάτω από τα δικά του στάνταρ. Ήταν μια απαιτητική χρονιά όπου παλεύαμε για την αποφυγή του υποβιβασμού και την άλλη πηγαίναμε καλύτερα και βελτιωνόμασταν. Αυτό δείχνει ότι οι φιλοδοξίες μας για να βρεθούμε εκεί που θέλουμε να είμαστε πρέπει να έχουν υπομονή. Θα πρέπει να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, για να δούμε που μπορούμε να πάμε. Να χτίσουμε ότι περισσότερο μπορούμε, πως θα πετύχουμε πιο πολλά γκολ στην έδρα μας, πως θα κάνουμε περισσότερες νίκες, να πηγαίνουμε προς τα μπροστά βήμα – βήμα. Είναι πρόοδος. Ακόμα και αν κερδίσεις πρώτος και πάρεις το πρωτάθλημα, βάζεις τον επόμενο στόχο. Ονειρευόμαστε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, ο κόσμος θέλει πάντα τα καλύτερα για την ομάδα, αλλά πόσες φορές έχει μπει η ομάδα στα play offs μέσα στα τελευταία 10 χρόνια;».

Για τη νίκη στο Περιστέρι και τη συνεργασία των Ντίκο και Φελίπε τόνισε: «Δοκιμάσαμε για πρώτη φορά το δίδυμο Ντίκο – Φελίπε. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το Ντίκο αλλά ο Φελίπε έκανε εξαιρετική δουλειά, έπαιρνε πάνω του, τους αμυντικούς απελευθερώνοντας χώρο για τον Ντίκο και έκανε εξαιρετική δουλειά.

Τέλος ο Νέιρα - Σοκ για τον Θεοδοσουλάκη
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:22 - 03.05.2023

Τέλος ο Νέιρα - Σοκ για τον Θεοδοσουλάκη

Λίγο πριν το φινάλε της σεζόν, ο τεχνικός του ΟΦΗ Βάλντας Νταμπράουσκας θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Νέιρα για τα εναπομείναντα ματς, ενώ έγινε γνωστός και ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γιάννη Θεοδοσουλάκη.

Στο πρώτο γκολ σκοράραμε με μια πολύ ωραία αντεπίθεση, στο δεύτερο με ένα δώρο όπου συνήθως δεν συμβαίνουν σε πιο σημαντικά παιχνίδια. Αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Όμως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε εξαιρετικούς συνδυασμούς όπου προέκυψαν δύο λάθος πάσες του Μπάκιτς, στο δεύτερο είχαμε ακόμα εξαιρετικές ευκαιρίες. Τα γκολ είναι γκολ, πρέπει να δουλεύουμε για να βελτιωνόμαστε στις λεπτομέρειες και να μην κάνουμε αυτά τα λάθη και ο Μπάκιτς ήταν πολύ στενοχωρημένος. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίσουμε.

Για το ματς με τον Ιωνικό σχολίασε: «Πρέπει να σκεφτούμε πως θα το κερδίσουμε, πως θα είμαστε καλύτεροι, πως θα φύγει χαρούμενος ο κόσμος από το γήπεδο και η γενική ιδέα είναι πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι από το προηγούμενο. Για μένα είναι απλά ένα ακόμα παιχνίδι για τον ΟΦΗ. Έμειναν μόνο δύο παιχνίδια, είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό του Σαββάτου. Αν δεν ερχόσασταν να βλέπετε τις προπονήσεις, δεν θα πιστεύατε ότι έλεγα πως υπάρχει σοβαρότητα. Θέλουμε να κερδίσουμε τα επόμενα παιχνίδια και αυτός είναι ο στόχος μας».

Για τη νοοτροπία τόνισε: «Η δημιουργία ισχυρής νοοτροπίας δεν χτίζεται στα μεγάλα παιχνίδια με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Τρεις βαθμούς παίρνεις αν κερδίσεις τον Ολυμπιακό, τρεις με Λαμία ή Λεβαδειακό. Δεν μπαίνεις στα play offs αν δεν κερδίσεις ομάδες όπως η Λαμία και ο Λεβαδειακός. Αυτό λέμε συνέχεια και στα αποδυτήρια, ότι αυτά τα παιχνίδια πρέπει να κερδίζεις και να είσαι σοβαρός. Όταν παίζεις στο Καραϊσκάκη, έχεις πάντα κίνητρο για να παίξεις καλά. Το ίδιο ισχυρό κίνητρο πρέπει να έχεις και απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους για να προοδεύσεις και να πας ψηλά».

Για τον Μεγιάδο υποστήριξε: «Ο Μεγιάδο γίνεται ολοένα και καλύτερος και είμαι περήφανος που έχω παίκτες όπως εκείνος. Είναι 100% επαγγελματίας, έρχεται πρώτος στην προπόνηση, φεύγει τελευταίος και αποτελεί ένα παράδειγμα για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και είναι πραγματικό αφεντικό μέσα στο γήπεδο. Σκόραρε με Λαμία, Ατρόμητο, με τον Αστέρα Τρίπολης είχε σουτ στο δοκάρι, έχει επιστρέψει στα δικά του στάνταρ και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον».