Ο ΟΦΗ έστησε πάρτι κι έστειλε τον ΠΑΣ Γιάννινα στον… γκρεμό

Ο ΟΦΗ έστησε πάρτι κι έστειλε τον ΠΑΣ Γιάννινα στον… γκρεμό

Γιώργος Σακελλαρίου 21:57 - 06.04.2024 / Ανανεώθηκε: 22:21 - 06.04.2024

Με τη μαγική τετράδα των Ισέκα, Ριέρα, Μπακού, Τοράλ, ο ΟΦΗ διέλυσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0 και στον έστειλε πιο κοντά στη Super League 2.

Ο ΟΦΗ δεν είχε νίκη στα playouts και κινδύνευε να μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ουραγός, ήθελε απεγνωσμένα έστω τον βαθμό για να κρατηθεί ζωντανός. Οι Κρητικοί, όμως, είχαν μία μαγική τετράδα με τους Ισέκα, Μπακού, Ριέρα και Τοράλ, εκμεταλλεύτηκαν και την αποβολή του Εραμούσπε μόλις στο 26’ με το σκορ στο 1-0 και διέλυσαν τους Ηπειρώτες με 4-0. Έτσι, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα νιώθει πιο άνετα πλέον, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα πλησίασε τη Super League 2...

Λάθος Εραμούσπε κι 1-0 ο Ριέρα

Το ματς ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, αλλά στην πρώτη φάση έγινε το 1-0.

Στο 10’ σε βαθιά μπαλιά ο Εραμούσπε αδράνησε προ του Μπακού, στη συνέχεια επιδίωξε να διώξει προ του Νάγκι που έκανε έξοδο, αλλά έστειλε τη μπάλα στον Μαρινάκη κι αυτός έστρωσε στον Ριέρα, ο οποίος από το πέναλτι με πλασέ έκανε το 1-0 σε κενή εστία.

Αποβολή

Ο ΟΦΗ πλέον είχε ψυχολογία και στο 18’ από πάσα του Γκαγέγκος, το του του Ισέκα κόντραρε στους αμυντικούς και μπλόκαρε ο Νάγκι.

Στο 20’ ο Ισέκα έδωσε στον Ριέρα, αλλά η σέντρα του δεν βρήκε αποδέκτη τον Μπάκου. Στο 21’ είχε την πρώτη τελική ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά την κεφαλιά του Κόντε μπλόκαρε ο Χριστογεώργος.

Στο 26’ έγινε η φάση που έκρινε το ματς. Ο Ροντρίγκο Εραμούσπε μάρκαρε εκτός περιοχής τον Ισέκα και είδε την κίτρινη. Ο Τζήλος, όμως, φώναξε τον Πουλικίδη στο VAR, ο οποίος έκρινε ότι ο Εραμούσπε ήταν τελευταίος αμυντικός και τον απέβαλε.

Στο 29’ ο Ριέρα εκτέλεσε το φάουλ της αποβολής με το δεξί και η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το 2-0 ο Μπακού

Στο 34’ σε γύρισμα του Ριέρα από αριστερά, ο Ισέκα πλάσαρε στο δεύτερο δοκάρι και απέκρουσε ο Νάγκι. Ο ΟΦΗ είχε φυσικά τον απόλυτο έλεγχο με αριθμητικό πλεονέκτημα κι έψαχνε το 2-0 για να κλειδώσει τη νίκη. Στο 39’ μπαλιά του Μεγιάδο από τον άξονα στον Βούρο, αυτός δεξιά εντός περιοχής έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Τοράλ με το δεξί από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 41’ σουτ του Τζίμα απέκρουσε ο Χριστογεώργος και στο 45’+’ δεξί σουτ του Γκαγέγκος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 45’+3’ έγινε το 2-0. Κάθετη στον Ισέκα κόπηκε, αλλά στη συνέχεια ο Τοράλ έκανε νέα κάθετη πάσα στον Μπάκου κι αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Νάγκι κι από το σημείο του πέναλτι με πλασέ σημείωσε το 2-0.

Καθάρισε ο φοβερός Ισέκα

Ο Γρηγορίου έκανε τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά ο ΟΦΗ είχε και ψυχολογία και παίκτη παραπάνω και κυριάρχησε στο ματς. Στην κυριολεξία έκανε ό,τι ήθελε τον ΠΑΣ Γιάννινα που έδειχνε να έχει συμβιβαστεί με το μοιραίο.

Στο 51’ από πάσα του Τοράλ το δεξί διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής του Ριέρα έφυγε 5-6 μέτρα από το δεξί δοκάρι.

Στο 56’ είχε νέα φάση ο ΟΦΗ. Αριστερό σουτ δεξιά εντός περιοχής του Τοράλ, απέκρουσε ο Νάγκι και στη μικρή περιοχή ο Ισέκα με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 58’ έγινε το 3-0. Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Θοράρινσον από δεξιά, ο Ισέκα με αριστερό πλασέ στη μικρή περιοχή έκανε το 3-0, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Νάγκι.

Στο 59’ ο Γκαγέγκος από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής πρόσωπο με το τέρμα σούταρε με το αριστερό λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64’ ακυρώθηκε γκολ του Ισέκα. Μπαλιά του Χριστογεώργου στον Τοράλ, αυτός πάσαρε κάθετα στον Ισέκα, ο οποίος αριστερά στη μεγάλη περιοχή, έφερε τη μπάλα στο δεξί αποφεύγοντας τον Σόρια κι έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία, αλλά ήταν εκτεθειμένος στην πάσα του Τοράλ.

Το κερασάκι ο Ριέρα

Ο νικητής είχε κριθεί φυσικά και ο ΟΦΗ, όποτε ανέβαζε στροφές έδειχνε ικανός και για ένα ακόμα γκολ. Το πέτυχε στο 86’. Πάσα του Λουίς Φελίπε στον Ριέρα, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Νάγκι για το 4-0.

Ο MVP

Ο Ριέρα και ο Ισέκα μοιράζονται το βραβείο. Ο πρώτος πέτυχε δύο γκολ, το πρώτο και το τελευταίο. Ο Ισέκα σημείωσε το 3-0, αλλά κέρδισε την αποβολή του Εραμούσπε στο 26’ κι εκεί τελείωσαν όλα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ

Τρία ήταν τα σημεία. Το γρήγορο γκολ του ΟΦΗ. Η αποβολή του Εραμούσπε μόλις στο 26’ και το 2-0 στο τέλος του πρώτου μέρους, που τελείωσε την υπόθεση νίκη.

Στο δρόμο προς τη SL2 o ΠΑΣ Γιάννινα, «διπλό» σωτηρίας για την Κηφισιά: Η βαθμολογία των playouts της Stoiximan Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:57 - 06.04.2024

Στο δρόμο προς τη SL2 o ΠΑΣ Γιάννινα, «διπλό» σωτηρίας για την Κηφισιά: Η βαθμολογία των playouts της Stoiximan Super League

Ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ηττήθηκε με 4-0 από τον ΟΦΗ. Την ίδια ώρα, η Κηφισιά πήρε μεγάλο «διπλό» στην Τρίπολη και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη. Δείτε τη βαθμολογία των playouts της Stoiximan Super League.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογεώργος, Θοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος (69’ Λουκάο), Μαρινάκης (69’ Θεοδοσουλάκης), Γκαγέγκος, Μεγιάδο (69’ Μπάκιτς), Τοράλ (69’ Μοσκέρα), Ριέρα, Μπάκου (75’ Φελίπε), Ισέκα.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Σομποτσίνσκι, Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Τσαούσης, Σόρια, Καραχάλιος (80’ Λιάσος), Ριένστρα (46’ Τζίνο), Ροζάλες (46’ Ροσέρο), Τζίμας (46’ Ντεμίρ), Κόντε (69’ Λεό).