Οι Βραζιλιάνοι δεν χαρίζουν θέαμα μόνο στα γκολ αλλά και στους πανηγυρισμούς (pics & vids)

Οι Βραζιλιάνοι δεν χαρίζουν θέαμα μόνο στα γκολ αλλά και στους πανηγυρισμούς (pics & vids)

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:21 - 06.12.2022 / Ανανεώθηκε: 23:14 - 06.12.2022

Οι Βραζιλιάνοι δεν διδάσκουν μονάχα την τέχνη του γκολ, αλλά και το πώς πρέπει να πανηγυρίζονται.

Βραζιλία! Η χώρα του χορού, του καφέ (σας αγαπάμε λίγο παραπάνω για αυτό) και φυσικά του ποδοσφαίρου. Αν εξαιρέσουμε το αφέψημα, τα δύο υπόλοιπα έχουν καταφέρει να τα συνδυάσουν τέλεια οι Λατίνοι.

Οι παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της Σελεσάο δεν μας δίδαξαν απλά το πως να πετυχαίνουμε πανέμορφα τέρματα. Μας έδειξαν και πώς πρέπει να τα πανηγυρίζουμε, ανοίγοντας επί της ουσίας ένα «Celebration University».

Το αμίμητο Μπεμπέτο από το μακρινό Μουντιάλ του 1994, οι τηλεφωνικές κλήσεις του γίγαντα Ροναλντίνιο, η… απάντηση στο κινητό από τον Ζεζούς και μία σωρεία ακόμα πανηγυρισμών που έμειναν χαραγμένοι στη μνήμη μας.

O Μπεμπέτο

H oνομασία αυτού του πανηγυρισμού προέρχεται από τoν εμπνευστή της Χοσέ Ρομπέρτο Γκάμα ντε Ολιβέιρα, γνωστότερο ως Μπεμπέτο. Πολλοί νόμιζαν βεβαίως πως προκύπτει από τη λέξη «Baby», λόγω του ότι είχε να κάνει με κοίμισμα μωρού.

Η ιστορία πίσω από αυτό τον πανηγυρισμό ωστόσο έχει να κάνει όντως με το κομμάτι «οικογένεια». Πιο αναλυτικά, η σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή είχε μόλις γεννήσει τότε και ο ίδιος θελήσει να γιορτάσει ταυτόχρονα και τον ερχομό του παιδιού του αλλά και το γκολ κόντρα στην Ολλανδία.

O Ροναλντίνιο

class="twitter-tweet">

Ronaldinho flashed a familiar celebration after scoring in the Legends El Clasico 🤙 (🎥: @FCBarcelona)pic.twitter.com/lVUoRGnmQG

— B/R Football (@brfootball) July 20, 2021 async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ο Ροναλντίνιο θα μπορούσε από μόνος του να αποτελεί ένα άρθρο, αλλά τώρα πάτησες να δεις για ολόκληρη τη Βραζιλία, οπότε προχωράμε. Ο πιο γνωστός πανηγυρισμός του, λοιπόν, είναι η γνωστή κίνηση που έκανε με τα χέρια, η οποία παρέπεμπε σε τηλέφωνο.

Ψάξαμε, μοχθήσαμε, το «ψαχουλέψαμε» αλλά δεν καταφέραμε να βρούμε την ιστορία πίσω από αυτή την κίνηση. Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε - για να γλιτώσουμε και την γκρίνια - είναι ότι πολλοί Έλληνες θυμούνται τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό από τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος τον είχε… δανειστεί αρκετές φορές στα γκολ του.

width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/WBE4pzRxTAE?enablejsapi=1" title="Τα 7 από τα 9 γκολ του Γιώργου Σαμαρά με την Εθνική (2006-2014)" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Ο Γκάμπριελ Ζεζούς

width="1280" height="720" src="https://www.youtube.com/embed/gCa5GUl7mdo?enablejsapi=1" title="Jesus reveals the origin of his famous celebration! 📞 | Tubes Meets Gabriel Jesus" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Και αν το «τηλέφωνο» του Ροναλντίνιο έμενε στο χτύπημα, αυτό δεν ίσχυε με τον Γκάμπριελ Ζεζούς. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κάθε φορά που σκοράρει, σχηματίζει με το χέρι του ένα τηλέφωνο και παριστάνει πως το σηκώνει.

Ο ίδιος έδωσε την εξήγηση του πίσω από τον συγκεκριμένο πανηγυρισμό, μέσω ανάρτησης στο Instagram, λέγοντας πως πρόκειται για μία στιχομυθία με τη μητέρα του. «Γεια σου μαμά! Σε αγαπώ», έγραφε πιο αναλυτικά η λεζάντα.

Τα πρόσφατα

Και φυσικά, η αφορμή κιόλας για να φτιαχτεί αυτό το αφιέρωμα, ήταν οι πιο πρόσφατοι πανηγυρισμοί των παικτών του Τίτε. Τα χορευτικά στο γκολ του Ζεσούς, στο εύστοχο πέναλτι του Νεϊμάρ και στο 3-0 του Ριτσάρλισον, μαζί με το όμορφο «λίκνισμα» του Πακετά, άφησαν σε δεύτερη μοίρα το (καθόλου μικρής σημασίας) 4-1 κόντρα στην Νότια Κορέα.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Ραφίνια, εκείνος και οι συμπαίκτες του είχαν ετοιμάσει πριν το τουρνουά τους πανηγυρισμούς τους, για τα πρώτα 10 γκολ της Σελεσάο. «Για να είμαι ειλικρινής, είχαμε σχεδιάσει τους χορούς μέχρι και το δέκατο τέρμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.