Οι καλύτεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

Οι καλύτεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι

Ελένη Ανδρικοπούλου 13:59 - 02.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:04 - 02.07.2023

Το μεταγραφικό παζάρι της καλοκαιρινής περιόδου είναι πλέον σε εξέλιξη και οι ομάδες της Super League ετοιμάζουν τα ρόστερ της νέας σεζόν. Το Sportal παραθέτει τους 16 Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι free agent και μπορούν να ενταχθούν σε κάποια από αυτές.

Το βασικό θέμα συζήτησης στην ποδοσφαιρική πιάτσα αυτή την περίοδο είναι το «πάρε - δώσε» των ομάδων. Οι ομάδες της Super League «τσεκάρουν» την αγορά και εξετάζουν τους ποδοσφαιριστές που θα ήθελαν να προσθέσουν στο δυναμικό τους. 

Το Sportal έκανε τη δική του έρευνα και σας παρουσιάζει τους 16 Έλληνες ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι και εν δυνάμει θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ρόστερ κάποια ομάδας του ελληνικού πρωταθλήματος. Θυμίζουμε ότι η σέντρα της Super League 1 έχει οριστεί στις 18 Αυγούστου

Βασίλης Μπάρκας: Ο 30χρονος τερματοφύλακας ήρθε σε συμφωνία με την Σέλτικ στις αρχές Ιουνίου για κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους. Ο Μπάρκας δόθηκε δανεικός στην Ουτρέχτη την περασμένη σεζόν, όπου και έλαμψε με τις εμφανίσεις του. Βραβεύτηκε από τους φιλάθλους ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας μαζί με τον Τάσο Δουβίκα, αλλά ο δανεισμός του δεν περιλάμβανε οψιόν αγοράς. Έτσι, επέστρεψε στους «Κέλτες», όπου από κοινού έδωσαν τα χέρια για «διαζύγιο» και πλέον είναι ελεύθερος να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ανδρέας Γιαννιώτης: Ολοκλήρωσε φέτος τη δεύτερη θητεία του στον Ατρόμητο (2020-2023). Είχε αγωνιστεί και τη σεζόν 2017/18. Ο 30χρονος γκολκίπερ ήταν εκ των αρχηγών των Περιστεριωτών και ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της σεζόν για την ομάδα των Δυτικών Προαστίων. Έγραψε 100 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με το «αστέρι», περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα που έχει αγωνιστεί.

Νίκος Γιαννακόπουλος: Αγωνίστηκε φέτος στην Ζίμπρου Τσισινάου και ήταν ο βασικός της τερματοφύλακας. Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Μολδαβίας, ο έμπειρος γκολκίπερ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος της διοργάνωσης για την αγωνιστική περίοδο 2022-23. Να αναφέρουμε ότι ο 30χρονος Αρκάς τερματοφύλακας είχε 10 clean sheets. Πλέον κυκλοφορεί... ελεύθερος. 

«Ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μου έσωσαν τη ζωή στην Κέρκυρα»: Η ιστορία ενός τουρίστα με πρωταγωνιστές τους πρώην άσους του Ολυμπιακού
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:56 - 01.07.2023

«Ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μου έσωσαν τη ζωή στην Κέρκυρα»: Η ιστορία ενός τουρίστα με πρωταγωνιστές τους πρώην άσους του Ολυμπιακού

Μία ιστορία με πρωταγωνιστές τους Τσόρι Ντομίνγκες και Λουτσιάνο Γκαλέτι διηγήθηκε ένας τουρίστας, ο οποίος υποστήριξε πως οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού του έσωσαν τη ζωή δίχως καν να βρίσκονται εκεί.

Θανάσης Γκαραβέλης: Μετά από δύο χρόνια αποχώρησε από την Λαμία. Ο 30χρονος πορτιέρε με την «κυανόλευκη» φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε 32 ματς. 

Δημήτρης Γούτας: Το συμβόλαιό του με την Σίβασπορ ολοκληρώθηκε στο τέλος της σεζόν και δεν ανανέωσε. Ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός στη διετή παρουσία του στην τουρκική ομάδα κατέγραψε 84 συμμετοχές, έχοντας πέντε γκολ και δύο ασίστ. 

Κώστας Σταφυλίδης: Αποχαιρέτησε την Μπόχουμ ύστερα από δύο χρόνια και αναζητάει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ο 30χρονος Έλληνας αμυντικός, που δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την γερμανική ομάδα, αγωνίστηκε συνολικά σε 45 ματς, έχοντας μοιράσει πέντε ασίστ. 

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ύστερα από 2,5 χρόνια με τα ερυθρόλευκα, ενημερώθηκε ότι δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό. Ο 35χρονος στόπερ αποχώρησε από τον Πειραιά, έχοντας πανηγυρίσει δύο πρωταθλήματα (2021, 2022), ενώ συνολικά πραγματοποίησε 94 εμφανίσεις με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, πετυχαίνοντας και τέσσερα γκολ.

Κώστας Τριανταφυλλόπουλος: Έπειτα από τέσσερα χρόνια στο Στσέτσιν, έφθασε η ώρα ώστε ο 30χρονος αμυντικός να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιό τους. Με την φανέλα της Πογκόν κατέγραψε 110 συμμετοχές. 

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Με τα εξής λόγια «αληθινός ποδοσφαιριστής ομάδας, ο οποίος ήταν πάντα πρόθυμος να τα δώσει όλα για τον σύλλογο» αποχαιρέτησε η Μπόχουμ τον 33χρονο αμυντικό μετά από τρία χρόνια που ανήκε στο κλαμπ. Με την γερμανική ομάδα αγωνίστηκε σε 51 ματς. 

Δημήτρης Χατζηισαΐας: Έχει αγωνιστεί με τον Ατρόμητο τέσσερις σεζόν (2017-2019, 2021-2023) και εδώ και μερικά 24ωρα αποτελεί παρελθόν από τους Περιστεριώτες. Ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός κατέγραψε 121 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (περισσότερες σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει αγωνιστεί), έχοντας πετύχει και δύο γκολ.

Χάρης Μαυρίας: Αποχώρησε από τον Απόλλωνα Λεμεσού ύστερα από 3 χρόνια. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός με την κυπριακή ομάδα μέτρησε 51 συμμετοχές, 1 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα Σούπερ Καπ Κύπρου.

Μάριος Οικονόμου: Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 31χρονος Γιαννιώτης αμυντικός υπέγραψε με τη Σαμπντόρια μέχρι το τέλος της σεζόν. Το συμβόλαιό του περιλαμβάνει ρήτρα ανανέωσης αν ο σύλλογος παραμείνει στη Serie A και ο ίδιος έχει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Αγωνίστηκε σε έξι ματς. Η ιταλική ομάδα δεν γλίτωσε τον υποβιβασμό στη Serie Β μετά από11 σερί σεζόν κι έτσι ο Οικονόμου αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Γιάννης Μασούρας: Εντάχθηκε στο ρόστερ της Μίετζ Λέγκνιτσα τον περασμένο Γενάρη. Ο 26χρονος δεξιός μπακ έπαιξε σε 14 ματς όπου σημείωσε ένα γκολ. Δεν ανανέωσε με την πολωνική ομάδα και πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέου σταθμού στην καριέρα του. 

Δημήτρης Πέλκας: Πριν από μερικές μέρες η Χαλ ενημέρωσε για την λήξη του δανεισμού του πρώην μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ κι έτσι επέστρεψε στην Φενέρμπαχτσε. Στην θητεία του με την φανέλα της αγγλικής ομάδας, κατέγραψε 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Championship, έχοντας στο ενεργητικό του δύο και μια ασίστ. O 30χρονος μεσοεπιθετικός το 2020 είχε πάρει μεταγραφή από τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης, υπογράφοντας συμβόλαιο για 3+1 χρόνια, ωστόσο οι Τούρκοι αποφάσισαν να μην ενεργοποιήσουν την οψιόν για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του κι έτσι έμεινε ελεύθερος. 

Κοσμάς Τσιλιανίδης: Μετά από 66 επίσημους αγώνες, όπου πέτυχε 10 γκολ και μοίρασε στους συμπαίκτες του εννιά ασίστ ο 29χρονος επιθετικός αποχαιρέτησε τον ΟΦΗ. Στην κρητική ομάδα αγωνίστηκε από το 2019. 

«Η ΑΕΚ είναι μικρότερη σε όλες τις παραμέτρους και εκτοξεύθηκε στα 22.000 διαρκείας»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

21:05 - 01.07.2023

«Η ΑΕΚ είναι μικρότερη σε όλες τις παραμέτρους και εκτοξεύθηκε στα 22.000 διαρκείας»

Tην ομάδα του με την ΑΕΚ σύγκρινε ο γενικός διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, υποστηρίζοντας πως η Ένωση αποτελεί μικρότερο σύλλογο. Αφορμή στάθηκαν τα πλάνα για κατασκευή του νέου «Μαρακανά».

Παναγιώτης Τριάδης: Ο 31χρονος μεσοεπιθετικός ανήκε στο δυναμικό του ΠΑΣ Γιάννινα από το καλοκαίρι του 2021. Μετά από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του δεν ανανέωσε με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» κι είναι ελεύθερος να βρει την νέα του ομάδα. Εννιά συμμετοχές κατέγραψε με τους Ηπειρώτες. 

Tags: