Με Τσουκαρίτσκι ο Ολυμπιακός στα playoffs του Europa League - Με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας η ΑΕΚ!

Με Τσουκαρίτσκι ο Ολυμπιακός στα playoffs του Europa League - Με Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας η ΑΕΚ!

Τζιοβάνι Ζάκαρη 14:13 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 16:06 - 07.08.2023

Τη σερβική Τσουκαρίτσκι θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός αν περάσει τη Γκενκ. Ζόρια για την Ένωση που θα παίξει με τον ηττημένο του ζευγαριού Κοπεγχάγη - Σπάρτα Πράγας.

Στη Σερβία θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες στην περίπτωση που αποκλείσουν τη Γκενκ, τότε θ' αντιμετωπίσουν την Τσουκαρίτσκι, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 75 βαθμούς (22 πίσω από τον Ερυθρό Αστέρα), όσους είχε και η Μπάτσκα Τοπόλα, αλλά η τελευταία υπερτερούσε στην ισοβαθμία και πήγε στα προκριματικά του Champions League. Είναι μάλιστα πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αν οι πράσινοι περάσουν τη Μαρσέιγ.

Το πρώτο ματς θα γίνει στον Πειραιά στις 24 Αυγούστου και η ρεβάνς θα γίνει στις 31 του μήνα στη Σερβία.

Η ΑΕΚ

Η Ένωση αντίθετα στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη. Η ΑΕΚ σε περίπτωση που αποκλειστεί από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, τότε θα «υποβιβαστεί» στα playoffs του Europa League. 

Εκεί θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Δανίας Κοπεγχάγη, μία ομάδα που έχει συχνή και καλή παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις εδώ και 15-20 χρόνια ή τη Σπάρτα Πράγας που κατέκτησε κι αυτή το πρωτάθλημα στη χώρα της. Όποια αποκλειστεί θα βρεθεί στο Europa και το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ ή τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ασφαλώς μία πολύ δύσκολη κλήρωση για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Το πρώτο παιχνίδι, παράλληλα, θα γίνει στις 24 του μήνα στην OPAP Arena και η ρεβάνς στις 31 του μήνα στην Κοπεγχάγη ή την Πράγα. Να σημειωθεί, πάντως, ότι ακόμα κι αν γνωρίσει δύο αποκλεισμούς η ΑΕΚ από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Κοπεγχάγη ή Σπάρτα Πράγας, θα συνεχίσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στους ομίλους του Conference League.

Η κλήρωση έγινε στην έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας και οι αγώνες, όπως αναφέραμε, θα διεξαχθούν στις 24 και 31 Αυγούστου. Οι δέκα ομάδες που θα επικρατήσουν στα playoffs, προκρίνονται στη φάση των ομίλων του Europa League, στην οποία θα βρεθούν ακόμα δέκα ομάδες που θα αποκλειστούν από το Champions League (σ.σ. έξι από τα playoffs κι άλλες τέσσερις από το League Path του τρίτου προκριματικού γύρου).

Να σημειωθεί ότι άλλες 12 ομάδες έχουν προκριθεί απευθείας στους ομίλους της δεύτερης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Αυτές είναι οι Γουέστ Χαμ, Λίβερπουλ, Μπράιτον (Αγγλία), Βιγιαρεάλ, Μπέτις (Ισπανία), Αταλάντα, Ρόμα (Ιταλία), Φράιμπουργκ, Λεβερκούζεν (Γερμανία), Τουλούζ, Ρεν (Γαλλία) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία).

Τα ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση για τα playoffs του Europa League: