Γκρίνια στη Γκενκ πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

Το γήπεδο της Γκενκ.

i

©intime

Γκρίνια στη Γκενκ πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!

Μαρία Δαλιάνη • 12:36 - 07.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Γκενκ την Πέμπτη (10/8, 22:00) στο Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ωστόσο στο στρατόπεδο των Βέλγων επικρατεί γκρίνια για την εικόνα της ομάδας.

Γκρίνια επικρατεί στη Γκενκ μετά και τον αποκλεισμό της από την Σερβέτ για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. 

Η Σερβέτ κατάφερε να πάρει ισοπαλία (1-1) στον πρώτο αγώνα με τους Βέλγους, ενώ στη ρεβάνς ανάμεσα στις δύο ομάδες, παρά το γεγονός ότι η Σερβέτ έμεινε με 10 παίκτες, το παιχνίδι ήρθε 2-2 στη κανονική διάρκεια. Έτσι, το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με τους Ελβετούς να επικρατούν με 4-1 και να στέλνουν «τα στρουμφάκια» στον δρόμο του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ομάδα όμως του Γάουτερ Βράνκερ συνέχισε τα στραβοπατήματα. Οι Βέλγοι λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό ηττήθηκαν σε εντός έδρας ματς με 1-0 από την Έουπεν για την 2η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος.

Βελγικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κρίση στις τάξεις της Γκενκ με την ομάδα να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι. Οι Βέλγοι δεν έχουν έφεση στο σκοράρισμα και χρειάζονται επιπλέον λύσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός ότι στον αγώνα για το πρωτάθλημα απέναντι στην Έουπεν η Γκενκ είχε μόλις μία ευκαιρία για να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι αντίπαλοι της Γκενκ έχουν καταλάβει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο επιθετικό κομμάτι με την ομάδα να μην έχει κάποιον που να μπορέσει να πλαισιώσει τον Τολού Αροκονταρέ. Παρουσιάζουν, πάντως, τον Σορ ως μία αξιόλογη λύση για την επιθετική γραμμή των Βέλγων και ότι θα μπορέσει να κάνει πιο παραγωγικό το παιχνίδι. 

Τα ΜΜΕ υποστηρίζουν ακόμα ότι μόνο με ένα καλό αποτέλεσμα της Γκενκ επί του Ολυμπιακού θα μπορέσουν «τα στρουμφάκια» να κατευνάσουν τα πνεύματα και να βάλουν τέλος στα σενάρια που κάνουν λόγο για κρίση στην ομάδα.