Ο Ολυμπιακός στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Ολυμπιακός

i

Ολυμπιακός/©Intime

Ο Ολυμπιακός στο κατάμεστο «Καραϊσκάκης» θέλει να βάλει τις βάσεις πρόκρισης κόντρα στη Φενέρμπαχτσε

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:54 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:31 - 11.04.2024

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε το βράδυ της Πέμπτης (11/4, 19:45) στο πρώτο μεταξύ τους ματς στα προημιτελικά του Europa Conference League και θέλει, έχοντας και τη στήριξη του κόσμου του, να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το ευρωπαϊκό ταξίδι θέλει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται να δώσουν ένα από τα μεγαλύτερα ματς της ιστορία τους, καθώς το βράδυ της Πέμπτης (11/4, 19:45) υποδέχονται τη Φενέρμπαχτσε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa Conferece League.

Οι Πειραιώτες έχοντας και τον κόσμο στο πλευρό τους, καθώς ο αγώνας είναι sold out, αναζητούν τη νίκη ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Το κίνητρο έτσι κι αλλιώς υπάρχει σε τέτοια ματς, αλλά ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός πως αν βρεθούν στους «4» θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Υπενθυμίζουμε πως η Φενέρμπαχτσε δεν θα έχει φιλάθλους στο πλευρό της στον αποψινό αγώνα καθώς εκτός των άλλων είναι και τιμωρημένη.

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Ντανιέλ Ποντένσε, καθώς είναι τιμωρημένος μιας κι έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ εκτός ευρωπαϊκής λίστας βρίσκονται οι Ναβάρο, Μαρτίνς και Καμπράλ. Από την άλλη, επέστρεψε στην αποστολή του Ολυμπιακού ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

«Έχω αποφασίσει, είμαστε στην παραμονή. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου από χθες και ελπίζω να μη γίνει τίποτα σοβαρό στην προπόνηση, ώστε να χρειαστεί να τα αλλάξω. Σκεφτόμαστε μόνο το αυριανό παιχνίδι κι όχι τη ρεβάνς. Πρέπει να το κερδίσουμε οπωσδήποτε», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Βάσκος, ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν θα είναι βασικός ο Γιόβετιτς, απέφυγε να απαντήσει: «Θα το μάθετε αύριο αν θα είναι στα πλάνα μας ή όχι. Οι ευχάριστοι πονοκέφαλοι κάνουν καλό στην ομάδα. Όταν ξέρεις ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις παίκτες με ασφάλεια και είναι δύσκολο να κάνεις λάθος, τότε η ομάδα θα βοηθηθεί, είτε κάποιος είναι βασικός, είτε έρθει από τον πάγκο», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο Βάσκος τεχνικός, που όπως είπε έχει αποφασίσει ποια θα είναι η αρχική ενδεκάδα, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντινέι, Κάρμο, Ρέτσο, Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Έσε, Όρτα, Τσικίνιο θα είναι η τριάδα του κέντρου, στο δεξί άκρο ο Φορτούνης, στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Κααμπί και το μόνο ερωτηματικό είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Ποντένσε στο αριστερό «φτερό». Τη θέση διεκδικούν ο Γιόβετιτς κι ο Μασούρας.

Από τη μεριά του ο Ισμαΐλ Καρτάλ δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Γιαντάς, Κινγκ και Τζικού με τραυματισμούς, ενώ στην αποστολή βρίσκονται κανονικά οι Μπατσουαγί και Ιντέρ.

«Κάθε ματς έχει διαφορετική ιστορία. Δουλέψαμε με τους παίκτες μας. Θέλουμε να φύγουμε από τον αυριανό αγώνα με ένα καλό αποτέλεσμα, αντάξιο της ιστορίας της Φενέρμπαχτσε. Ξέρουμε τι είδους παιχνίδι θα παίξει ο αντίπαλός μας. Τα σχέδιά μας είναι έτοιμα για κάθε ενδεχόμενο. Ξέρουμε τη δύναμη του Ολυμπιακού. Είναι ένας σύλλογος με σημαντική θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε καλά τα δυνατά σημεία των αντιπάλων μας, αλλά θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας ατού και να επιστρέψουμε στην έδρα μας με ένα καλό σκορ, ώστε να πάρουμε εκεί την πρόκριση», δήλωσε ο τεχνικός της Φενέρμπαχτσε στη συνέντευξη Τύπου.