Το «διάβασμα» του Μεντιλίμπαρ στη Φενέρμπαχτσε

Το «διάβασμα» του Μεντιλίμπαρ στη Φενέρμπαχτσε

Διονύσης Βερβελές 08:33 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:03 - 11.04.2024

Τα τρία σημεία που εντόπισε ο έμπειρος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» ενόψει του αποψινού αγώνα με την Φενέρμπαχτσε.

Από την πρώτη ημέρα που έγινε η κλήρωση και ο Ολυμπιακός έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε στους «8» του Europa Conference League, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μαζί με τους συνεργάτες του άρχισαν το... διάβασμα. Οι «ερυθρόλευκοι» όλο αυτό το διάστημα μελέτησαν αρκετά τον αντίπαλό τους, έτσι ώστε να αποφασίσουν και για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους στα δύο ματς που έχουν.

Μετά από τόσες ημέρες μελέτης οι Πειραιώτες και συγκεκριμένα ο Μεντιλίμπαρ, έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την ομάδα της Τουρκίας. Είδε αρκετά ματς ο Βάσκος κόουτς της Φενέρ και είναι τρία τα σημεία στα οποία στάθηκε όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας των «ερυθρόλευκων» για τη Φενέρμπαχτσε.

Καρτάλ: «Ξέρουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού - Τα όσα έγιναν με τη Γαλατασαράι ήταν μία αντίδραση»
CONFERENCE LEAGUE

19:22 - 10.04.2024

Καρτάλ: «Ξέρουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού - Τα όσα έγιναν με τη Γαλατασαράι ήταν μία αντίδραση»

Στη δυναμική του Ολυμπιακού αλλά και τον τελικό του τουρκικού Super Cup στάθηκε ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε, Ισμαΐλ Καρτάλ, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου της ομάδας του.

Τα στημένα...

Η Φενέρ έχει δείξει φέτος πως είναι καλή στις στημένες φάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει απειλήσει τον αντίπαλό της ή έχει σκοράρει από στημένες μπάλες, είτε φάουλ, είτε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του από πέρσι μέχρι φέτος έχει δείξει ότι δεν έχει και τις καλύτερες αντιδράσεις σε στημένες φάσεις αντιπάλων. Για αυτό και ο Μεντιλίμπαρ μίλησε αρκετά στους παίκτες του για τον τρόπο που θα πρέπει να αντιμετωπίζουν τις στημένες φάσεις των Τούρκων.

Η ταχύτητά της...

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο στάθηκε ο Μεντιλίμπαρ στα όσα έχει πει στους ποδοσφαιριστές του για τη Φενέρ, είναι η ταχύτητα που έχει στο παιχνίδι της η αντίπαλος του Ολυμπιακού. Οι Τούρκοι ιδιαίτερα από τη μέση και μπροστά έχουν παίκτες με γρήγορα πόδια, αλλά και με γρήγορες αποφάσεις στην επίθεση. Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνά τους και πολύ περισσότερο να υπάρχει ομαδική αντίδραση στα αμυντικά καθήκοντα. Αυτά είπε ο Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του και περιμένει να τα δει να εφαρμόζονται στο γήπεδο.

Ο Τζέκο...

Ο Μεντιλίμπαρ θεωρεί πως ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της Φενέρμπαχτσε είναι ο Εντίν Τζέκο. Ο έμπειρος φορ μπορεί να διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του, αλλά αυτό δε σημαίνει πως παραμένει να είναι ένας παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Το γεγονός ότι φέτος με τη Φενέρ έχει μέχρι τώρα σε 38 ματς 23 γκολ και 9 ασίστ, τα λέει όλα. Ο Βάσκος τεχνικός του Ολυμπιακού δε θέλει οι παίκτες του να αντιδράσουν όπως με τη Μακάμπι μέσα στο Καραϊσκάκη και τον Ζάχαβι, ο οποίος επί της ουσίας είναι ίδιος παίκτης με τον Τζέκο και ίδιας γενιάς, αλλά επίσης το ίδιο επικίνδυνοι μέσα στην περιοχή...