Γι’ αυτό απέκλεισε τρεις βασικούς ο Μεντιλίμπαρ

Γι’ αυτό απέκλεισε τρεις βασικούς ο Μεντιλίμπαρ

Διονύσης Βερβελές 10:04 - 21.04.2024 / Ανανεώθηκε: 10:04 - 21.04.2024

Από τη μία η κούραση από την Τουρκία, από την άλλη η στήριξη στο ρόστερ του…

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, έχει δείξει πως δεν διστάζει να… ρισκάρει, αν τέτοιο θεωρείται, το να αφήνεις εκτός πλάνων βασικούς παίκτες σου. Ο Βάσκος τεχνικός, είδε την ομάδα του να πανηγυρίζει την πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη, στη διαδικασία των πέναλτι.

Η ομάδα έφτασε στην Ελλάδα Παρασκευή πρωί στις 06:30, είχε ξημερώσει. Ο κόσμος πανηγύριζε, έγινε το «έλα να δεις», αλλά οι ώρες προετοιμασίας για το ματς με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν πολλές.

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης της αποστολής για το ματς με τους Θεσσαλονικείς, αρκετοί ξαφνιάστηκαν. Εκτός οι δύο βασικότεροι της άμυνας, o Κάρμο με τον Ροντινέι. Αναμενόμενη η απόφαση, καθώς αμφότεροι έχουν επιβαρυνθεί πολλοί. Ο Κάρμο είναι ο βασικός στόπερ, ο Βραζιλιάνος ο δεξιός μπακ. Ο Ροντινέι μάλιστα, μίλησε με τον Μεντιλίμπαρ, του είπε πως αισθανόταν πολύ κουρασμένος και ο Βάσκος κόουτς δεν το διαπραγματεύθηκε.

Ανάλογη και η απόφαση για τον Φορτούνη. Του κάνει ειδική διαχείριση ο Μεντιλίμπαρ, καθώς γνωρίζει πως έχει ένα πρόβλημα ενόψει του ματς με την Άστον Βίλα, στην Αγγλία, στις 2 Μάη. Δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Μασούρα. Κάπως έτσι, θα κάνει ανάλογη διαχείριση και στη συνέχεια. Δεν θέλει να ρισκάρει, να χάσει παίκτη του με μυϊκό ζήτημα, πριν την τελική ευθεία.

Από την άλλη, ο Μεντιλίμπαρ με την κίνησή του αυτή, δείχνει και κάτι ακόμη. Πως εμπιστεύεται το ρόστερ του, τους παίκτες που είναι στη διάθεσή του. Το είχε πράξει και πριν το ματς με τη Λαμία.

Και τότε είχε αφήσει πολλούς ποδοσφαιριστές του εκτός, αλλά είναι και μιας άλλης φιλοσοφίας. Από το να ‘χει κάποιον που είναι στο… 50%, που είναι υπό το φόβο τραυματισμού, προτιμά έναν στο 100% και ας μην έχει τον πολύ χρόνο. Θεωρεί πως του δίνει κίνητρο.

Σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμα τα ματς με τη Λαμία και τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Μεντιλίμπαρ και οι συνεργάτες του, εστιάζουν περισσότερο στους ετοιμοπόλεμους παίκτες, σε αυτούς που θα μπορούν να δώσουν και τα περισσότερα μέσα στο ματς.