«Θα λάβουν επιπλέον αστυνομική προστασία στην Ελλάδα οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ»

οπαδοί Γουέστ Χαμ

i

©glomex

«Θα λάβουν επιπλέον αστυνομική προστασία στην Ελλάδα οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ»

Κώστας Τσιακλής 20:10 - 23.10.2023 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 23.10.2023

Ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει πως οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ θα λάβουν επιπλέον αστυνομική προστασία στην Ελλάδα μετά τη διακοπή του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

«Συναγερμός» επικρατεί στο στρατόπεδο της Γουέστ Χαμ μετά τη διακοπή του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι αιωνίων λοιπόν μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League έληξε άδοξα αφού διακόπηκε μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας από την κερκίδα των «ερυθρολεύκων». Αυτό το γεγονός έφτασε στα αυτιά των Άγγλων, με τους οπαδούς της Γουέστ Χαμ να βρίσκονται σε «αναμμένα κάρβουνα».

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες θα έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του Europa League (26/10). Στον Πειραιά θα είναι περίπου 1600 οπαδοί της λονδρέζικης ομάδας, με τα αγγλικά μέσα να αναφέρουν μεταξύ άλλων πως οι παίκτες και οι οπαδοί των «σφυριών» θα περάσουν «τις πύλες της κολάσεως».

Το επιχειρησιακό πλάνο της αστυνομίας

Νεότερο αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει πως οι οπαδοί της Γουέστ Χαμ θα λάβουν επιπλέον αστυνομική προστασία. Όπως ισχυρίζεται ο Κίεραν Τζιλ η αστυνομία προειδοποίησε τους φίλους των «σφυριών» ότι μπορούν να βρεθούν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μέσω της υποχρεωτικής αυτοκινητοπομπής που θα έχει αστυνομική συνοδεία. Η συνάντηση θα γίνει στο «Καλλιμάρμαρο» τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. 

Επιπλέον γίνεται λόγος πως η αστυνομία της Αθήνα λέει ότι αυτά τα πρωτόκολλα είναι σε ισχύ για τη δική τους ασφάλεια και ότι όποιος δεν χρησιμοποιεί τα πούλμαν κινδυνεύει να απομακρυνθεί από την αρένα. Τέλος αναφέρεται πως οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα υποβληθούν σε αυστηρές σωματικές έρευνες και θα μείνουν στην κερκίδα του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα προτού επιστρέψουν στο «Καλλιμάρμαρο» μέσω της καθορισμένης μεταφοράς τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται αναφορά και στα λέιζερ που χρησιμοποιούνται σε βάρος των αντίπαλων ποδοσφαιριστών και δίνουν ως παράδειγμα τη φάση του πέναλτι του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ στο ματς της Ελλάδας με την Ολλανδία. Επίσης στο δημοσίευμα ο Κίεραν Τζιλ γράφει πως στην Αθήνα θα βρίσκεται και η Ρεν οπότε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας θα υπάρχουν ταυτόχρονα οπαδοί τεσσάρων ομάδων (μαζί με τον Παναθηναϊκό).