Ολυμπιακός: Η «διαδρομή» του Εμβιλά από την Αραβία ως το περιβραχιόνιο κόντρα στον Ατρόμητο
i

Γιαν Εμβιλά / © Intime

Ολυμπιακός: Η «διαδρομή» του Εμβιλά από την Αραβία ως το περιβραχιόνιο κόντρα στον Ατρόμητο

Διονύσης Βερβελές 17:28 - 17.12.2022 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 17.12.2022

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που οι συμπατριώτες του Εμβιλά έφεραν στο προσκήνιο την πιθανότητα μεταγραφής του στην Αραβία. Ο Γάλλος όμως πήρε και φανέλα βασικού και το περιβραχιόνιο του αρχηγού κόντρα στον Ατρόμητο.

Υπήρξε μια λεπτομέρεια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας και τη φάση των «16». Οι δύο ομάδες μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη. Κι αυτός που είναι μπροστάρης για τους «ερυθρόλευκους», που φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού, είναι ο Γιαν Εμβιλά! Στον Γάλλο έδωσε το χρίσμα ο Μίτσελ, δείχνοντάς του έτσι και εμπιστοσύνη, ένα εξτρά κίνητρο.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες άλλωστε, από την ώρα που οι συμπατριώτες του έφεραν στο προσκήνιο ενδιαφέρον από τους Άραβες, για να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ο Εμβιλά, όμως, πήρε και φανέλα βασικού και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, με τον Μίτσελ να στηρίζει πολλά πάνω του. 

Αυτόν βλέπει ως βασικό στη μεσαία γραμμή και πιθανότατα στα Γιάννινα στο πλευρό του θα μπει ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης που επέστρεψε για να αναλάβει δράση και να δώσει ταχύτητα στη μεσαία γραμμή των Πειραιωτών.

Ο Μίτσελ πάντως, θέλει καλά τον Εμβιλά. Ξέρει πως η παρουσία του θα είναι καταλυτική στη δύσκολη συνέχεια. Δίνει χρόνο και στον Σαμασέκου, αλλά αυτή τη στιγμή, ο Γάλλος μέσος είναι πιο μπροστά από όλους τους άλλους χαφ της ομάδας. Και από τον Κασάμι και από τον Μπουχαλάκη και από τον Σαμασέκου. Για Κούντε άλλωστε, θα φανεί τι θα γίνει στο επόμενο διάστημα, με τον Καμερουνέζο να βλέπει πως δύσκολα θα βρει θέση και χρόνο στον Ολυμπιακό.

Στο μυαλό του Μίτσελ πάντως, βρίσκεται ήδη η αναμέτρηση στα Γιάννινα. Και μετά την παράσταση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο, θα ήθελε να δει μια ανάλογη συνέχεια. Όχι τόσο στην έκταση του σκορ, αλλά στην ουσία, να πάρει η ομάδα το «διπλό» και με μια νίκη που δεν θα έχει άγχος και αγωνία ως το τελευταίο σφύριγμα.