Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Η ρεβάνς με την Άστον Βίλα θα είναι πιο δύσκολη για τον Ολυμπιακό από τον πιθανό τελικό του Conference League

Θοδωρής Ρούσσος 20:40 - 04.05.2024 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 18.05.2024

Ο Πειραιάς βρίσκεται λίγα λεπτά μακριά από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Λιγότερα από αυτά που θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός -και τα οποία θα μοιάζουν με αιωνιότητα- για να εξασφαλίσει την παρουσία του στον τελικό του Europa Conference League.

Όταν έγινε η κλήρωση των προημιτελικών του Europa Conference League, οι ερυθρόλευκοι ήταν -στοιχηματικά- το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης για την κατάκτηση του τίτλου. Πίσω και από τον ΠΑΟΚ. Προφανώς, οι εταιρείες έλαβαν υπόψιν τους τόσο τον βαθμό δυσκολίας για την ελληνική ομάδα απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, όσο και το «σταύρωμα» στα ημιτελικά με τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα - Λιλ.

Σχεδόν είκοσι ημέρες μετά την κλήρωση, ο Ολυμπιακός τα έφερε όλα τούμπα. Πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη και τρέλανε την Ευρώπη με το εκκωφαντικό 2-4 στην έδρα της Άστον Βίλα. Της τέταρτης στη βαθμολογία ομάδας του αγγλικού πρωταθλήματος.

«Ο Σίνα επέλεξε την Αλβανία, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

11:23 - 04.05.2024

«Ο Σίνα επέλεξε την Αλβανία, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας»

Ο τερματοφύλακας της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Άντζελο Σίνα, επέλεξε να αντιπροσωπεύσει την Αλβανία στις διοργανώσεις Κ-21, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας. σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει να διαχειριστεί δύο πράγματα. Την υπεράσπιση του σκορ του πρώτου αγώνα και τα συναισθήματα που έχει προκαλέσει σε όλο τον οργανισμό ο θρίαμβος στο Βίλα Παρκ. Προφανώς και ο Ολυμπιακός -ο οποίος παρεμπιπτόντως δίνεται πλέον φαβορί για την κατάκτηση του Europa Conference League- έχει αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές του να βρεθεί στον τελικό της ΟPAP Arena, όμως η αλήθεια είναι ότι εκείνο το παιχνίδι της 29ης Μαΐου, δεν θα είναι τόσο δύσκολο, όσο αυτό που έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι Άγγλοι πιστεύουν -λόγω της ιδιοσυγκρασίας, αλλά και των δυνατοτήτων που έχουν ως ομάδα- ότι μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να κρατήσει τον Ολυμπιακό σε εγρήγορση, σε αφύπνηση. Γι' αυτό έχει φροντίσει πρώτος απ' όλους ο αναμορφωτής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος έχει να διαχειριστεί μια κατάσταση οικεία για τον ίδιο, αλλά πρωτόγνωρη για τον Ολυμπιακό.

Το... Champions League θα το κάνει πιο δύσκολο

Ο συντελεστής δυσκολίας του αγώνα στο Φάληρο για τον Ολυμπιακό θα αυξηθεί αν την Κυριακή του Πάσχα η Άστον Βίλα κλείσει την μετάλη της... εκκρεμότητα, όσον αφορά την Premier League. Αν η ομάδα του Έμερι κερδίσει εκτός έδρας την Μπράιτον και η Λίβερπουλ επικρατήσει στο Άνφιλντ της Τότεναμ -αποτελέσματα καθόλου απίθανα- τότε η Βίλα θα κλείσει θέση στο Champions League και θα έρθει στον Πειραιά απελευθερωμένη, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Να παίξει το τελευταίο της χαρτί, να αποδείξει πόσο καλή ομάδα είναι και να βγάλει την ψυχή του Ολυμπιακού. Προφανώς και αν δεν το καταφέρει αυτή την αγωνιστική, δεν σημαίνει ότι θα έρθει να ρίξει λευκή πετσέτα στο Φάληρο, αλλά η επίτευξη του μεγάλου της στόχου θα της δώσει διαφορετική ώθηση απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν θέλει να υποστεί ανάλογο αγωνιστικό bullying σαν αυτό στο οποίο υπέβαλε την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

To καμίνι και η... παγίδα

Στην προσπάθεια για την επίτευξη του άθλου, ο Ολυμπιακός θα έχει τη βοήθεια του κόσμου του, ο οποίος ετοιμάζεται να μετατρέψει το Καραϊσκάκη σε καμίνι που θα λιώσει την Άστον Βίλα, όπως έγινε πρόσφατα με μια άλλη αγγλική ομάδα, τη Γουέστ Χαμ. Από την άλλη, οι «χωριάτες» δεν θα έχουν μόνο 1.600 οπαδούς στο πλευρό τους, αλλά θα ρίξουν στον αγωνιστικό χώρο και το τελευταίο τους... χαρτί, που θα αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι με την εξέδρα. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο τερματοφύλακας της Άστον Βίλα θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει τον τίτλο που του έχουν δώσει τα αγγλικά Μέσα, ορμώμενα φυσικά από την συμπεριφορά του. «Ο άνθρωπος που λατρεύει να τον μισούν», θα κάνει τα πάντα να... φιτιλιάσει τους οπαδούς. Ο Έλληνας οπαδός από τη φύση του «τσιμπάει» εύκολα και εκεί θα «επενδύσει» ο άνθρωπος με το αξέχαστο στοπ-καρέ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο τερματοφύλακας που κατάφερε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα στη διαδικασία των πέναλτι με την Λιλ.

Στον Ολυμπιακό τα έχουν μετρήσει όλα αυτά, όπως και το γεγονός ότι η Άστον Βίλα έχει να νικήσει εκτός έδρας στην Ευρώπη από τις 26 Οκτωβρίου, όταν και συνέτριψε 1-4 την Άλκμααρ. Έκτοτε δεν κέρδισε στις έδρες των Ζρίνσκι (1-1), Άγιαξ (0-0) και Λιλ (2-1). Ο Μεντιλίμπαρ θα είναι διαβασμένος και γι' αυτό το ματς και αυτό που περιμένουν εκατομμύρια Ολυμπιακοί είναι να περάσει τη... γνώση του στους 33.011 «καμικάζι» που θα βρεθούν στο γήπεδο το βράδυ της 9ης Μαΐου. Γι' αυτό, το όνειρο τρελό...