«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το λαχείο»: Τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Ίντερ Κ19 από τους «ερυθρόλευκους»

Οι παίκτες της Κ19 του Ολυμπιακού

i

© Intime

«Ο Ολυμπιακός κέρδισε το λαχείο»: Τα ξένα ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Ίντερ Κ19 από τους «ερυθρόλευκους»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 22:07 - 07.02.2024 / Ανανεώθηκε: 22:10 - 07.02.2024

Ο Ολυμπιακός Κ19 έκανε ένα μικρό «θαύμα» στο «Γ. Καραϊσκάκης», αποκλείοντας την αντίστοιχη ομάδα της Ίντερ από το Youth League. Η πρόκριση των πιτσιρικάδων στους «16» αποτέλεσε θέμα στα ιταλικά ΜΜΕ.

Με τον καλύτερο τρόπο για τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώθηκε το Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19, αφού η ελληνική ομάδα άφησε εκτός Youth League τον σύλλογο της Ιταλίας. Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου οι Πειραιώτες πανηγύρισαν τη νίκη και κατ' επέκταση την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. 

Αυτός ο θρίαμβος των πιτσιρικάδων αποτέλεσε θέμα συζήτησης στο εξωτερικό, αφού αρκετά δημοφιλή ΜΜΕ στην Ιταλία στάθηκαν στην ήττα των «νερατζούρι». Ενδεικτικά, η «Gazzetta dello Sport» ήταν... καταπέλτης προς τους νεαρούς παίκτες της Ίντερ, κάνοντας λόγο για ντροπή. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν τα ιταλικά ΜΜΕ για το Ολυμπιακός Κ19 - Ίντερ Κ19:

Sky Sports: «Η Ίντερ αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στα πέναλτι»

© Sky Sport

Gazzetta dello Sport: «Ίντερ τι ντροπή: "Θανατηφόρα" τα πέναλτι, ο Ολυμπιακός νίκησε με 10 και πάει στους "16"»

© Gazzetta dello Sport

Goal: «Youth League, Ολυμπιακός - Ίντερ: Οι "νερατζούρι" αποκλείστηκαν στα playoffs»

© Goal

L' Interista: «Ολυμπιακός - Ίντερ: Ο Κότσι σούταρε ψηλά και οι "νερατζούρι" αποκλείστηκαν»

© L' Interesta

Inter News: «Ο Ολυμπιακός κερδίζει το λαχείο, μοιραίος ο Κότσι»

© Inter News

Στα αποδυτήρια της Κ19 ο Μαρινάκης: «Δώστε μας τη χαρά που μας έχουν στερήσει οι μεγάλοι»

Ο Ολυμπιακός Κ19 έκανε το... θαύμα του κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Ιντερ, την οποία και απέκλεισε στα playoffs του Youth League. Με αυτόν τον τρόπο, οι πιτσιρικάδες των «ερυθρόλευκων» εξασφάλισαν μία θέση στην ευρωπαϊκή ελίτ, αφού προκρίθηκαν στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Στο γήπεδο βρισκόταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος παρακολούθησε παρέα με τον υποψήφιο προπονητή της ομάδας, Πασκάλ Γιάνσεν, την αναμέτρηση των ακαδημιών. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, μετά το παιχνίδι, ήταν ενθουσιασμένος με την εικόνα που παρουσίασαν οι παίκτες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου. Κάπως έτσι, αφού τελείωσε ο αγώνας, ο ίδιος επισκέφθηκε τα αποδυτήρια της ομάδας του, θέλοντας να συγχαρεί τους νεαρούς για την επίδοσή τους,.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού:

«Συγχαρητήρια!

Με βάση την απόδοση σας σήμερα, την αντίδραση που δείξατε όταν μείνατε με 10 παίκτες και πως πήγε το ματς, θεωρώ πως πρέπει να πιστέψετε ότι μπορείτε να κερδίσετε τη διοργάνωση. Δεν έχετε κάτι λιγότερο από τις υπόλοιπες ομάδες, βλέπω ότι είστε δεμένοι, τα δίνετε όλα και πιστεύω να μας δώσετε εσείς τη χαρά που μας έχουν στερήσει οι μεγαλύτεροι φέτος και να πάτε ακόμα καλύτερα.

Ενθουσιασμός στη... θεωρία. Στην πράξη αντέχεται;

Ενθουσιασμός στη... θεωρία. Στην πράξη αντέχεται;

Αν υποθέσουμε λοιπόν πως ο Ολυμπιακός το παίρνει απόφαση, πόσο σίγουροι είμαστε πως μαζί με τον κόσμο του θα αντέξουν το πρώτο «τσαφ» του Κουτσίδη, την πρώτη γκάφα του Σίνα ή το πρώτο χαμένο τετ-α-τετ του Παπακανέλλου που θα οδηγήσουν σε ήττα; Γράφει ο Γιώργος Περπερίδης.

Αλλά το θέμα είναι να το πιστέψετε και θεωρώ πως μετά από τα τελευταία που είδαμε, δεν είναι ούτε θαύμα, όυτε κάτι το οποίο είναι τόσο δύσκολο. Ειλικρινά το πιστεύω, δε σας το λέω μόνο για να σας το πω και να σας χαϊδέψω τα αυτιά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό. Αξίζετε να προχωρήσετε παραπάνω, συγκεντρωθείτε, κάντε καλή προπόνηση, δώστε τα όλα και συνεχίστε όπως πάτε.

Να είστε καλά, να είστε δυνατοί και σας εύχομαι το καλύτερο».