Με πίστη κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός για να γράψει (ξανά) ιστορία στην Πόλη

Κώστας Φορτούνης

i

©intime

Με πίστη κόντρα στη Φενέρ ο Ολυμπιακός για να γράψει (ξανά) ιστορία στην Πόλη

Ελένη Ανδρικοπούλου 08:58 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 09:17 - 18.04.2024

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» το βράδυ της Πέμπτης (18/4, 22:00) στη ρεβάνς του υπέρ του 3-2 στο Φάληρο και θα κάνει τα πάντα προκειμένου να προκριθεί στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Έτοιμος για τον μεγαλύτερο αγώνα της ιστορίας του (μέχρι τον επόμενο) είναι ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» κοντράρονται με τη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου» το βράδυ της Πέμπτης (18/4, 22:00) στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για την προημιτελική φάση του Europa Conference League.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει ένα μικρό προβάδισμα μετά το 3-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο μεγάλος στόχος είναι να φτάσει για πρώτη φορά σε ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στα αγωνιστικά, ο Βάσκος τεχνικός έχει την πολύ σημαντική επιστροφή του Ντανιέλ Ποντένσε ο οποίος δεν είχε παίξει στο πρώτο ματς στο Φάληρο, ενώ δεν είναι διαθέσιμος ο τιμωρημένος Παναγιώτης Ρέτσος.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης (17/04) ξεκαθάρισε πως η εικόνα των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο 60λεπτο στο "Καραϊσκάκης", θα είναι ο οδηγός για τη μάχη στο "Σουκρού Σαράτσογλου", ενώ ανέφερε πως δεν θα υπάρξει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα χωρίς να ανοίγει ωστόσο τα χαρτιά του.

«Είναι 2 διαφορετικά παιχνίδια. Έχουμε έρθει σίγουρα με σκοπό τη νίκη και την πρόκριση. Θέλουμε να κυριαρχήσουμε αλλά δεν θα είναι εύκολο. Θα προσπαθήσουμε να επαναλάβουμε τις καλές στιγμές στο πρώτο παιχνίδι. Δεν θα έχουμε πολλές αλλαγές. Η βασική ιδέα του παιχνιδιού θα είναι η ίδια. Θα προσπαθήσουμε να κυριαρχήσουμε και να νικήσουμε. Με έναν τρόπο ή άλλον προσπαθείτε να μάθετε ποιοι θα παίξουν. Δεν θα σας πω», είπε ο Βάσκος τεχνικός.

Από την άλλη μεριά, ο Ισμαΐλ Καρτάλ δεν υπολογίζει τον Ουστερβέλντε, ενώ μένει να φανεί η ετοιμότητα των Φρεντ, Γιουκσέκ, Τζικού, Μπατσουαγί, οι οποίοι έχουν αποθεραπευτεί αλλά είναι αβέβαιο αν μπορούν να βγάλουν 90λεπτο.

«Μιλήσαμε με τους παίκτες και προπονηθήκαμε καλά όλες αυτές τις ημέρες. Αύριο θα παίξουμε μπροστά στους υπέροχους φιλάθλους μας για να φτάσουμε στα ημιτελικά. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια συγκροτημένη και καλή ομάδα, αλλά είμαστε και εμείς πολύ καλή ομάδα. Θέλουμε να φτάσουμε στα ημιτελικά, θα πάρουμε βοήθεια από την ενέργεια και το δυνατό τραγούδι των φιλάθλων μας για να μπορέσουμε να προκριθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού ματς ο Καρτάλ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Φενέρμπαχτσε: Λιβάκοβιτς - Οσάγι-Σάμουελ, Μπεκάο, Σογιουντσού, Καντίογλου - Φρεντ, Ζάιτς - Τάντιτς, Σιμάνσκι, Καχβετσί - Τζέκο.

Ολυμπιακός: Τζολάκης - Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα - Έσε, Τσικίνιο - Φορτούνης, Γιόβετιτς, Ποντένσε - Ελ Κααμπί.