«Ο Μπρέκαλο προτίμησε τη Χάιντουκ»

Γιόσιπ Μπέκαλο

i

© PrtScr

«Ο Μπρέκαλο προτίμησε τη Χάιντουκ»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 13:40 - 27.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:50 - 27.01.2024

Μέσα σε μία νύχτα φαίνεται πως η Χάιντουκ Σπλιτ έπεισε τον Γιόσιπ Μπέρκαλο να γίνει παίκτης της, με τον ίδιο να απορρίπτει τις προτάσεις του Ολυμπιακού και ακόμα δύο ομάδων.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει δυνατό μπάσιμο στο μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου, πραγματοποιώντας τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Τα ονόματα που συνδέονται με τους Πειραιώτες δεν είναι λίγα και ένα από αυτά ήταν και τον Γιόσιπ Μπέρκαλο

Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να διέψευσαν άμεσα για την περίπτωσή του, μετά τα δημοσιεύματα του εξωτερικού, όμως τα ΜΜΕ εκτός συνόρων επέμειναν στη σύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλιστα, το τελευταίο δημοσίευμα για τον Μπρέκαλο ανέφερε πως εκείνος απέρριψε την πρόταση του Ολυμπιακού και ακόμα δύο ομάδων, προκειμένου να πάει στη Χάιντουκ Σπλιτ. 

«Ο Γιόσιπ Μπρέκαλο θα γίνει νέος παίκτης της Χάιντουκ Σπλιτ . Η διαπραγμάτευση ολοκληρώθηκε σε μία μόνο νύχτα. Ο παίκτης αρνήθηκε τις προτάσεις από Σαλερνιτάνα, Ολυμπιακό και MLS, προκειμένου να επιστρέψει στην Κροατία. Εκεί θα πάει ως δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν», ανέφερε συγκεκριμένα στο ποστάρισμά του ο γνωστός δημοσιογράφος Αλφρέδο Πέντουλα.

Πάντως από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού διαβεβαίωσαν πως ουδέποτε έγινε πρόταση στον Κροάτη, αντιθέτως με ότι ανέφεραν στο εξωτερικό.

O Μπρέκαλο αγωνίζεται στη Φιορεντίνα από τον Ιανουάριο του 2023, όταν εκείνη τον απέκτησε από την γερμανική Βόλφσμπουργκ έναντι 1.70 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το συμβόλαιο που έχει με την ιταλική ομάδα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Τη φετινή σεζόν ο Κροάτης έχει καταγράψει 18 εμφανίσεις με την ομάδα του Βιντσέντσο Ιταλιάνο και έχει μόλις 1 γκολ στο ενεργητικό του. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ μεταξύ άλλων έπαιξε σε Στουτγκάρδη και Τορίνο.

Συνολικά στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε 246 ματς, έχοντας 37 γκολ και 24 ασίστ. Είναι επίσης διεθνής με την εθνική ομάδα της Κροατίας, μετρώντας 35 συμμετοχές και 4 γκολ με το εθνόσημο.