Ο δύσκολος δρόμος του Ανιγκό…

Ο δύσκολος δρόμος του Ανιγκό…

Διονύσης Βερβελές 22:50 - 14.04.2023 / Ανανεώθηκε: 22:59 - 14.04.2023

Δεν κρύφτηκε στα δύσκολα, αλλά είδε τη σκληρή πραγματικότητα ο Γάλλος.

Ο Ολυμπιακός μένει στο 2-2 με τον Άρη και ο Μίτσελ αποφασίζει να παραιτηθεί. Χρόνος δεν υπάρχει και η διοίκηση των «ερυθρολεύκων», αμέσως στρέφεται στον Ζοσέ Ανιγκό. Ο ως τότε τεχνικός διευθυντής των Πειραιωτών, καθόταν όλο αυτό το διάστημα στον πάγκο, αλλά… πίσω από τον Μίτσελ. Συζητούσε μαζί του, αλλά δεν παρέμβαινε. Για παράδειγμα, είδαμε μόλις έφυγε ο Ισπανός τεχνικός, να ενεργοποιείται για τα καλά ο Ματιέ Βαλμπουενά, να βλέπουμε και τον Σισέ

Ο Ανιγκό μπήκε με το δεξί. Είδε τον Ολυμπιακό να χάνει 0-1 στο ημίχρονο από τον ΠΑΟΚ, αλλά με ανατροπή, επικράτησε 3-1 και ακολουθούσε η Λεωφόρος. Τα σχόλια για το κοουτσάρισμα, τις αλλαγές, αποθεωτικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Λίγες… ώρες μετά, η άλλη πλευρά του νομίσματος. Μία από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις για τους «ερυθρόλευκους» και ήττα με 2-0. 

Με την ομάδα να μένει στο -6 από την κορυφή, το θέμα Χάμες να ξεσπά, δεν ήταν απλή και η ρεβάνς με την ΑΕΚ. Ειδικά όταν έχει προηγηθεί ένα ματς με ήττα 3-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, αλλά και αυτή χωρίς αντίκρισμα. 

Οι ώρες που προηγήθηκαν ήταν δύσκολες για τον Ανιγκό, γιατί είδε να έρχεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη κατάσταση. Η δήλωσή του στη συνέντευξη Τύπου για τον Χάμες, παρέπεμπε στις εξελίξεις που δεν καθυστέρησαν φυσικά. Ο Ανιγκό πιέστηκε πολύ, δεν περίμενε προφανώς αυτή την ξαφνική εξέλιξη με την παραίτηση του Μίτσελ και την αλλαγή δεδομένων. 

Η διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα, φέρνει την ομάδα να είναι πλέον εκτός Κυπέλλου, αλλά και με το -6 στο πρωτάθλημα, πίσω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Σε λίγες ημέρες, θα ξαναβρεί μπροστά του την ΑΕΚ, στις 23/4 για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ. Γνωρίζει πως θα είναι άλλο ματς, πιο απαιτητικό. Ο Ολυμπιακός εκεί θα «καίγεται» για το τρίποντο, ώστε να… επιστρέψει στο πρωτάθλημα. Ακόμη κι αν δεν καταφέρει να το κατακτήσει, κάτι που δείχνει πολύ δύσκολο πλέον, να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Δύσκολος ο δρόμος για τον Ολυμπιακό και τον Ανιγκό που ανέλαβε αυτό το βαρύ φορτίο και την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα…