Ο Γιόβετιτς και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για την Φενέρμπαχτσε

Ο Γιόβετιτς και το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για την Φενέρμπαχτσε

Διονύσης Βερβελές 15:21 - 11.04.2024 / Ανανεώθηκε: 15:21 - 11.04.2024

Οι εμφανίσεις του Μαυροβούνιου έχουν ικανοποιήσει τον έμπειρο τεχνικό, αλλά…

Ένας από τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών που έχει ο Ολυμπιακός στα ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα, μετά από τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ο Στέφαν Γιόβετιτς. Ο έμπειρος επιθετικός έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις τόσο με την ΑΕΚ, παρά την ήττα των «ερυθρόλευκων», όσο όμως και στις νίκες με Άρη και Λαμία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει μείνει ικανοποιημένος από τα όσα έχει δει από τον ποδοσφαιριστή του και φυσικά δεν είναι καθόλου τυχαίο πως στα δύο τελευταία ματς έχει παίξει τον περισσότερο χρόνο σε αγώνες που είχε μέχρι τώρα στη σεζόν. Γεγονός το οποίο δείχνει από τη μία πως ο ίδιος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά και από την άλλη ότι αρέσει τον Βάσκο κόουτς αυτό που βλέπει από τον Γιόβετιτς.

Τώρα, όμως, μετά από τις καλές εμφανίσεις του Μαυροβούνιου ο Μεντιλίμπαρ έχει τις δικές του σκέψεις ενόψει του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο Καραϊσκάκη για τους «8» του Europa Conference League. Σκέφτεται ο Βάσκος τεχνικός αν θα δώσει φανέλα βασικού στον έμπειρο επιθετικό ή αν θα τον κρατήσει στον πάγκο και θα έχει ως αλλαγή μία επιλογή η οποία μπορεί να μπει και να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Δεν έχει δείξει την απόφασή του ο Μεντιλίμπαρ για τη βασική του ενδεκάδα και μάλιστα αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα χρησιμοποιήσει τον Όρτα από την αρχή ή όχι. Ο ίδιος έχει κατασταλάξει, αλλά και από τη χθεσινή δοκιμή δεν έδειξε προς τα έξω κάτι.

Ο Γιόβετιτς έχει προβληματίσει με την καλή έννοια τον προπονητή των «ερυθρόλευκων», αφού δείχνει ότι αξίζει να έχει μία θέση στην ενδεκάδα από τη στιγμή που μιλάμε για έναν παίκτη που μπορεί να ανταποκριθεί μια χαρά σε τόσο μεγάλα ματς. Είναι πολλά τα σενάρια, να μείνει εκτός ενδεκάδας ο Όρτα και να παίξει στον άξονα ο Γιόβετιτς με Φορτούνη, Μασούρα στα πλάγια, ή να αγωνιστεί κανονικά ο Όρτα και μετά να χρησιμοποιήσει τον Γιόβετιτς στα πλάγια με εντολές να «κλείνει» προς την περιοχή και να αφήσει εκτός ενδεκάδας κάποιον εκ των Μασούρα, Φορτούνη με τον πρώτο να είναι το πιο πιθανό.

Τίποτα δεν είναι ξεκάθαρο αφού δεν έχει θελήσει να δείξει και πολλά ο Μεντιλίμπαρ στις προπονήσεις που έχουν γίνει, με τον ίδιο σε λίγες ώρες να ανακοινώνει το τελικό πλάνο και στους παίκτες του…

Έχει αποφασίσει, αλλά δεν έχει δείξει...

Δεν έδειξε ενδεκάδα ούτε στην τελευταία προπόνηση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με μία προπόνηση στο Ρέντη που ήταν και η τελευταία πριν από το σημαντικό εντός έδρας ματς με τη Φενέρμπαχτσε. Λίγη ώρα πριν την προπόνηση ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έδωσε συνέντευξη Τύπου στο Καραϊσκάκη και μίλησε για τον αγώνα με τους Τούρκους.

Εκεί όπου ο Βάσκος τεχνικός ρωτήθηκε για τα πλάνα του για την ενδεκάδα και απάντησε πως έχει ήδη αποφασίσει για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει, αρκεί να μην παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην τελευταία προπόνηση. Πρόβλημα, ευτυχώς, δεν υπήρξε και έτσι ο Μεντιλίμπαρ όπως ο ίδιος είπε έχει κατασταλάξει στο βασικό σχήμα των «ερυθρόλευκων».

Ο ίδιος όμως ναι μεν αποφάσισε, αλλά από την άλλη για άλλη μία φορά αποφάσισε να μη δείξει τίποτα στην τελευταία προπόνηση που έγινε στο Ρέντη. Κάτι άλλωστε το οποίο συνηθίζει ο Μεντιλίμπαρ, να μη δείχνει τα πλάνα στις προπονήσεις.

Περισσότερο όπως με τη Μακάμπι...

Το σχήμα που έχει δουλέψει περισσότερο αυτές τις ημέρες ο Μεντιλίμπαρ στο Ρέντη και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας, ήταν αυτό που έπαιξε η ομάδα στη Σερβία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δηλαδή με τον Τζολάκη στο τέρμα, αριστερά της άμυνας Ορτέγκα, δεξιά Ροντινέι και στόπερ τους Ρέτσο, Κάρμο. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής Τσικίνιο, Έσε, Όρτα και από εκεί και πέρα στα πλάγια Μασούρα αντί του τιμωρημένου Ποντένσε, Φορτούνη από την άλλη και Ελ Κααμπί στην επίθεση. Βέβαια στην τελευταία προπόνηση ο Μεντιλίμπαρ δοκίμασε και τον Γιόβετιτς αντί του Μασούρα, χωρίς όμως όπως αναφέραμε παραπάνω να δείχνει την τελική του απόφαση.

Δοκίμασε δηλαδή τον Μαυροβούνιο φορ και στα πλάγια και όχι μόνο πίσω από τον επιθετικό όπως μας έχει συνηθίσει ο Μεντιλίμπαρ να χρησιμοποιεί τον Γιόβετιτς στα τελευταία ματς με Άρη και Λαμία. Βέβαια σε περίπτωση που αποφασίσει να αφήσει στην ενδεκάδα Φορτούνη, Μασούρα και βάλει και τον Γιόβετιτς, αυτό θα σημαίνει πως ο Όρτα θα μείνει εκτός ενδεκάδας.