Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται για την εθνική Πολωνίας και το... Euro 2024!

Ο Σαντιάγκο Έσε ετοιμάζεται για την εθνική Πολωνίας και το... Euro 2024!

Γιώργος Σακελλαρίου 18:00 - 17.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:05 - 17.01.2024

Στην Πολωνία τονίζουν ότι ο μέσος του Ολυμπιακού Σαντιάγκο Έ σε είναι στις σκέψεις του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Έκπληξη στην Πολωνία με τον Σαντιάγκο Έσε.

Ο 22χρονος παίκτης του Ολυμπιακού Σαντιάγκο Έσε έχει γεννηθεί στην Αργεντινή και συγκεκριμένα στο Μπουένος Άιρες, αλλά έχει και ρίζες από την Πολωνία. Ο χαφ των Πειραιωτών πήρε πρόσφατα και πολωνικό διαβατήριο και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, είναι πιθανό να κληθεί στην εθνική ομάδα για τα ματς των playoffs του Nations League.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Η εθνική Πολωνίας ενδέχεται να υποδεχτεί σύντομα έναν νέο παίκτη στις τάξεις της. Σύμφωνα με το sport.tvp.pl, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ σκέφτεται σοβαρά να καλέσει τον Σαντιάγκο Έσε.

Από τον φετινό Ιανουάριο, ο Σαντιάγκο Έσε έχει πολωνικό διαβατήριο. Ο παίκτης του Ολυμπιακού έλαβε τα κατάλληλα έγγραφα, λόγω της πολωνικής καταγωγής της γιαγιάς του.

Η ελληνική ομάδα ενδιαφέρθηκε για το γεγονός, διότι την βοηθάει στους κανονισμούς που αφορούν το όριο των παικτών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Έσε γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αργεντινή. Τώρα αποδεικνύεται ότι η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μπορεί επίσης να καρπωθεί τα οφέλη της.

Ο τεχνικός Μίχαλ Πρόμπιερζ, λοιπόν, σκέφτεται να προσκαλέσει τον αμυντικό χαφ στην εθνική ομάδα της Πολωνίας. Επιπλέον, υπάρχει πιθανότητα να επιλεγεί για τα playoffs για το EURO 2024. Στις 21 Μαρτίου η πολωνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την Εσθονία.

Ο προπονητής θα συναντηθεί με τον Έσε τις επόμενες μέρες για να μιλήσουν για το πλάνο. Προηγουμένως, η Πολωνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παρακολουθούσε τον 22χρονο, αλλά η έλλειψη πολωνικής υπηκοότητας στάθηκε εμπόδιο. Τώρα δεν υπάρχει πια τέτοιο πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει παίξει ποτέ με την εθνική Ανδρών της Αργεντινής. Αγωνίστηκε μόνο στην ομάδα U23.

Ο μέσος πήγε στην Ελλάδα το 2023 για τέσσερα εκατομμύρια ευρώ και στο Transfermarkt αυτή τη στιγμή υπολογίζεται η αξία του στα οκτώ εκατομμύρια ευρώ. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, ο Έσε έχει 22 αγώνες και μια ασίστ».