Οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς και η αγωνία του κόουτς

Ντιέγκο Μαρτίνεθ

i

©intime

Οι «ερυθρόλευκοι» διεθνείς και η αγωνία του κόουτς

Ο Μαρτίνεθ είδε και πάλι αρκετούς παίκτες του να φεύγουν από τις εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Είναι τόσο κοινότυπο να τονίζουμε ότι θα «αδειάσει» το Ρέντη σε διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων εξαιτίας των Εθνικών ομάδων, όμως, η αλήθεια αυτή είναι αφού ο Ολυμπιακός έχει ξανά πολλούς διεθνείς ποδοσφαιριστές. Συνολικά εννέα παίκτες θα απουσιάσουν τις ημέρες αυτές. Συγκεκριμένα, στην εθνική Ελλάδας έχουν κληθεί οι Πασχαλάκης, Αλεξανδρόπουλος, Μασούρας, Ρέτσος, ενώ υπάρχει και ο Τζολάκης για τις Ελπίδες. Από εκεί και πέρα, ο Γιόβετιτς έχει φύγει για το Μαυροβούνιο, ο Ελ Κααμπί κλήθηκε στο Μαρόκο και ο Σολμπάκεν στη Νορβηγία.

Να σημειωθεί πως οι Καμαρά και Πορόζο ήταν στην προεπιλογή των Γουινέα και Εκουαδόρ αντίστοιχα, όμως, έμειναν στο Ρέντη και δε θα επιβαρυνθούν με ταξίδια και υποχρεώσεις των Εθνικών τους ομάδων.

Η επιτυχία με τον Ορτέγκα

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στον Φρανσίσκο Ορτέγκα, ο οποίος κλήθηκε στην Παγκόσμια πρωταθλήτρια, την εθνική Αργεντινής η οποία μάλιστα έχει να δώσει δύο δυνατά ματς τώρα κόντρα σε Ουρουγουάη αρχικά και Βραζιλία στη συνέχεια, στο πλαίσιο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026. Ο αριστεροπόδαρος μπακ των «ερυθρόλευκων» έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη και πλέον βλέπει τους κόπους του να ανταμείβονται, αλλά και να δικαιώνεται για το γεγονός πως αποφάσισε να αγωνιστεί στην Ευρώπη και στον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει κληθεί στην εθνική Αργεντινής ο Ορτέγκα, καθώς μέχρι τώρα ήταν στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες της πατρίδας του, ενώ έχει παίξει και μία φορά με την Ολυμπιακή ομάδα της Αργεντινής.

Η αγωνία του Μαρτίνεθ

Όπως είναι αναμενόμενο, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει την αγωνία του για την κατάσταση των διεθνών του. Αρκετές φορές κλήθηκαν να αντιμετωπίζουν ζήτημα τραυματισμού ή ενοχλήσεων και απέδειξε και σε προηγούμενη διακοπή, πως λαμβάνει υπόψη του σοβαρά την πορεία τους στις εθνικές και τη γενικότερη κατάστασή τους. Τον Ολυμπιακό άλλωστε, τον περιμένει ένα… βουνό υποχρεώσεις στο επόμενο διάστημα.