«Οι Έλληνες έπεφταν κάτω με κράμπες και παρόλα αυτά νίκησαν»: Πρώην αστέρας τα... ψέλνει στην Γκενκ για την ήττα από τον Ολυμπιακό

«Οι Έλληνες έπεφταν κάτω με κράμπες και παρόλα αυτά νίκησαν»: Πρώην αστέρας τα... ψέλνει στην Γκενκ για την ήττα από τον Ολυμπιακό

Sportal newsroom 19:12 - 12.08.2023

Την άποψη του για την ήττα της Γκενκ από τον Ολυμπιακό εξέφρασε ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιόχαν Μπόσκαμπ, τονίζοντας πως η νίκη των Πειραιωτών αποτελεί «γκέλα» για την ομάδα της πατρίδας του.

Το βράδυ της Πέμπτης (10/8) ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την πρώτη του επίσημη φετινή νίκη, επικρατώντας στην έδρα του της Γκενκ με σκορ 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος σκόραρε στα 23 δευτερόλεπτα και χάρισε έτσι στην ομάδα του το πιο γρήγορο τέρμα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι Πειραιώτες πλέον καλούνται να ταξιδέψουν στο Βέλγιο και να «σφραγίσουν» την πρόκριση, προκειμένου να βρεθούν στα playoffs του UEFA Europa League, εκεί όπου θα συναντήσουν την Τσουκαρίσκι. Την άποψη του για το πρώτο ματς έδωσε ο πρώην ποδοσφαιριστής, Γιόχαν Μπόσκαμπ, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει αποτυχία το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

«Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Γκενκ χάνει από μικρότερο αντίπαλο»

«Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η Γκενκ χάνει από μικρότερο αντίπαλο. Οι Έλληνες συνεχώς έπεφταν κάτω με κράμπες και παρόλα αυτά νίκησαν. Υπάρχει μία λέξη να το εξηγήσεις αυτό. Αχρηστία!» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πάλαι ποτέ άσος για την ήττα της ομάδας από το Βέλγιο, στο «Γ. Καραϊσκάκης». 

Σε άλλο γήπεδο θα υποδεχτεί τον νικητή του Ολυμπιακός-Γκενκ η Τσουκαρίτσκι

Το γήπεδο της Τσουκαρίτσκι δεν πληροί τις προϋποθέσεις της UEFA, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μετακομίσει σε άλλη έδρα, για να φιλοξενήσει τον αντίπαλο που θα προκύψει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Γκενκ. Όπως αναφέρουν τα μέσα από τη Σερβία, η Τσουκαρίτσκι θα ταξιδέψει 230 χιλιόμετρα μακριά από τη φυσική της έδρα, για να αγωνιστεί στο «Dubosica Stadium», στη Ντουμπόσιτσα.

Πρόκειται για ένα νεόχτιστο γήπεδο, χωρητικότητας 8.136 θεατών και θα αποτελεί την έδρα της τοπικής ομάδας, που θα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας. Η ενημέρωση που υπάρχει, μάλιστα αναφέρει ότι στο ίδιο γήπεδο, δύναται να αγωνιστεί και η Εθνική ομάδα. Στις 14 Αυγούστου μάλιστα, θα διεξαχθεί δοκιμαστικός αγώνας, προκειμένου να τσεκαριστεί η τεχνολογία του VAR, ενώ πέντε μέρες αργότερα, θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας της Ντουμπόσιτσα.