Κρέμασε τα παπούτσια του ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντιόγκο
i

© PrtScr

Κρέμασε τα παπούτσια του ο πρώην «ερυθρόλευκος» Ντιόγκο

Γιάννης Λιβανός • 17:15 - 22.12.2023

Ο Βραζιλιάνος άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα με τελευταίο του σταθμό, την Johor Darul Ta’zim στη Μαλαισία.

Ο Ντιόγκο αποτέλεσε σπουδαίο ταλέντο στο ξεκίνημα της καριέρας του, αγωνιζόμενος και στις μικρές εθνικές της Βραζιλίας, με τον Ολυμπιακό να δαπανά το μυθικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει το καλοκαίρι του 2008.

Στους ερυθρόλευκους η πρώτη του χρονιά ήταν ελπιδοφόρα και άφηνε υποσχέσεις πως οι Πειραιώτες είχαν βρει στο πρόσωπο του Ντιόγκο τον φορ των επόμενων χρόνων. Ωστόσο ακολούθησε μία μέτρια δεύτερη χρονιά και έκτοτε η καριέρα του πήρε την κατηφόρα.

Μετά τον Ολυμπιακό επέστρεψε στη Βραζιλία, ενώ ακολούθησαν μία σειρά από ομάδες σε μη προηγμένα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα, όπως αυτό της Ταϊλάνδης. Λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα  37 του χρόνια αποφάσισε να βάλει τίτλους τέλους σε μία καριέρα που είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε πολύ καλύτερη, αλλά παρέμεινε ως άλλο ένα μεγάλο what if.

Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό πως ο Ντιόγκο έπαιξε στον Ολυμπιακό από το 2008 έως το 2010 και ένα εξάμηνο το 2012,  σημειώνοντας 23 γκολ και μοιράζοντας 14 τελικές πάσες.

Η ανάρτηση του Ντιόγκο

«Μου πήρε λίγο χρόνο για να σκεφτώ πώς να εκφράσω αυτό που νιώθω, κυρίως επειδή δεν ήμουν σίγουρος πώς να βάλω τόσα πολλά διαφορετικά συναισθήματα σε ένα κείμενο, ή πιο συγκεκριμένα πώς να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να αποχαιρετήσω το ποδόσφαιρο.

Σοκ για τον Καμαρά: Έχασε την επαφή με την οικογένεια του και αναγκάστηκε να φύγει εκτάκτως για τη Γουϊνέα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:42 - 22.12.2023

Σοκ για τον Καμαρά: Έχασε την επαφή με την οικογένεια του και αναγκάστηκε να φύγει εκτάκτως για τη Γουϊνέα

Απών από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν χθες (21/12) ο Μαντί Καμαρά και ως εκ τούτου δεν βοήθησε την ομάδα του στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Ο λόγος ήταν ότι αναγκάστηκε να ταξιδέψει εκτάκτως για την πατρίδα του.

Είχα το πιο όμορφο ταξίδι, παρά τα απρόβλεπτα γεγονότα και κάποιες απογοητεύσεις, η πορεία ήταν γεμάτη επιτυχίες. Σε ευχαριστώ, ποδόσφαιρο! Σε αποχαιρετώ σήμερα ως παίκτης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μείνεις για πάντα στη ζωή μου!».