Tι έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός σε όσα ματς δεν έπαιξε ο Ρέτσος;

Η κίτρινη που πήρε ο Ρέτσος

Tι έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός σε όσα ματς δεν έπαιξε ο Ρέτσος;

Τζιοβάνι Ζάκαρη 05:01 - 17.04.2024

Δίχως τον Παναγιώτη Ρέτσο θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, με τον αμυντικό να συμπληρώνει κάρτες και να μένει εκτός της ρεβανς. Αλήθεια, τι έχουν κάνει φέτος οι Πειραιώτες όσες φορές δεν έπαιξε ο Έλληνας στόπερ;

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το παιχνίδι που θα δώσει ο Ολυμπιακός κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (18/4, 22:00),στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League. Οι Πειραιώτες επικράτησαν στο πρώτο ματς με 3-2, σε ένα παιχνίδι το οποίο το σκορ είχε φτάσει να είναι 3-0 και όπου τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά.

Για πολλούς, η αντίδραση της τουρκικής ομάδας ξεκίνησε στο 66ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, ο Παναγιώτης Ρέτσος «γκρέμισε» τον Οσαγί - Σαμουέλ εντός της περιοχής και ο Σάντρο Σέρερ δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά, καταλογίζοντας πέναλτι. Ο ρέφερι παράλληλα τιμώρησε τον αμυντικό με κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να τον στερηθεί στο παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (18/4).

Αυτή, φυσικά, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο στόπερ θα λείψει από παιχνίδι της ομάδας. Το συγκεκριμένο ματς θα είναι το 10ο στο οποίο ο Ρέτσος θα λείψει φέτος, καθώς και το δεύτερο ευρωπαϊκό. Αλήθεια, όμως, τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός δίχως τον 25χρονο στόπερ, όσον αφορά τα παιχνίδια της φετινής σεζόν. Στα προηγούμενα εννέα ματς που δεν έπαιξε, οι Πειραιώτες είχαν συνολικό απολογισμό έξι νίκες, δύο ήττες και έναν αποκλεισμό στα πέναλτι (σ.σ. 0-0 κ.δ., 6-7 με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο).

Η μία από τις νίκες αυτές ήταν και στην Ευρώπη, όταν ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Europa Conference League. Όσο για τις υπόλοιπες πέντε αυτές ήρθαν κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα (0-3), σε Παναιτωλικό (3-1), σε Πανσερραϊκό (0-1), τον ΟΦΗ (4-0) και τον Αστέρα Τρίπολης (2-1). Από εκεί και πέρα - εκτός του Κυπέλλου - ο Ρέτσος απουσίασε και σε δύο ήττες της ομάδας του, σε κανονική διάρκεια. Το αξιοσημείωτο είναι πως και οι δύο - αλλά και αυτή του Κυπέλλου - ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό, με τη μία να είναι στην κανονική διάρκεια και την άλλη στα playoffs (2-0 και 3-1 αντίστοιχά).

Αξίζει να σημειωθεί πως στην Τουρκία το δίδυμο των στόπερ αναμένεται να αποτελέσουν οι Ανδρέας Ντόη και ο Νταβίντ Κάρμο. Οι δύο ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν παρέα - εφόσον αγωνιστούν - στην ίδια ενδεκάδα για τρίτη φορά φέτος. Μάλιστα, η μία από τις δύο προηγούμενες ήταν κόντρα στην Φερενετσβάρος, εκεί όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».