Το «ταμείο» του Ολυμπιακού με τους φορ και η μεταγραφή

Αγιούμπ Ελ Κααμπί

i

Αγιούμπ Ελ Κααμπί/ ©Intime

Το «ταμείο» του Ολυμπιακού με τους φορ και η μεταγραφή

Ο Ολυμπιακός κάνει τη δική του αξιολόγηση ενόψει του Ιανουαρίου και θα αποφασίσει νωρίς…

Πέρα από την αλλαγή του προπονητή που έχει υπάρξει στον Ολυμπιακό με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας, η αξιολόγηση του ρόστερ έχει ξεκινήσει από πριν. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αναθεωρήσει κάποια πράγματα για το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει και κοιτούν τώρα τα πάντα ενόψει των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Βέβαια πλέον έχουν μπει τα πάντα σε νέα βάση, από τη στιγμή που υπάρχει νέος αθλητικός διευθυντής ο Πέδρο Άλβες, όπως και καινούργιος προπονητής. Ένα από τα θέματα που απασχολεί τους «ερυθρόλευκους» αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό είναι η θέση του επιθετικού. Οι Πειραιώτες κάνουν τον δικό τους απολογισμό στο θέμα του φορ, αξιολογώντας το υλικό και παράλληλα έχουν να πάρουν την απόφαση για την ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση.

Ο πρώτος σκόρερ Ελ Κααμπί

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί, έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος επί της ουσίας είχε παίξει μόνο έναν χρόνο στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Τουρκία στη Χατάισπορ. Για αυτό και από την αρχή ο Μαροκινός φορ αποτελούσε ένα στοίχημα για την ομάδα.

Το ξεκίνημά του με τους «ερυθρόλευκους» ήταν αρκετά καλό, αφού υπήρξε μία περίοδος που έβρισκε γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη. Δύο γκολ με την Τσουκαρίτσκι στα προκριματικά του Europa League, δύο γκολ με τη Φράιμπουργκ στο Καραϊσκάκη στην ήττα των «ερυθρόλευκων» με 3-2, ενώ και στην Ελλάδα είχε συνεχόμενα γκολ με Λαμία, ΑΕΚ, Κηφισιά και δύο γκολ απέναντι στον Άρη. Από εκεί και πέρα είχε οκτώ ματς που δε βρήκε δίχτυα και κάπου εκεί ήρθαν οι δεύτερες σκέψεις στον Ολυμπιακό.

Βέβαια σκόραρε τελικά τόσο με τον Παναιτωλικό όσο και με το Βόλο στο πρωτάθλημα, όμως, γενικότερα οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει σε μία διαδικασία σκέψης αν τελικά θα πρέπει να ενισχυθεί η γραμμή κρούσης και για έναν επιπρόσθετο λόγο. Τον Ιανουάριο, αναμένεται να απουσιάσει, να είναι στο Κόπα Άφρικα και όπως φαίνεται, το πρόγραμμα εκείνο το μήνα, θα είναι επιβαρυμένο.

Ο δημιουργός Γιόβετιτς

Από την πλευρά του ο Μαυροβούνιος επιθετικός είναι ο ποδοσφαιριστής που θα δημιουργήσει μέσα στο γήπεδο, που θα «φτιάξει» και τους συμπαίκτες του. Είναι πιο κινητικός στον αγωνιστικό χώρο και σίγουρα το... έχει περισσότερο με την μπάλα στα πόδια του. Οι επαφές του είναι καλύτερες. Άλλωστε τη διαφορά αυτή ανάμεσα σε Ελ Κααμπί και Γιόβετιτς τη δείχνουν και οι αριθμοί. Ο Γιόβετιτς σε 12 ματς έχει 2 γκολ και 2 ασίστ, ενώ ο Ελ Κααμπί σε 22 αγώνες έχει σκοράρει 11 φορές και δεν έχει καμία ασίστ. Και με περισσότερα λεπτά συμμετοχής φυσικά ο Μαροκινός.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έδειχνε την προτίμησή του στον Ελ Κααμπί, μέχρι να έρθει το ντεφορμάρισμά του. Ο δε Γιόβετιτς, πριν το ματς με την Φράιμπουργκ είχε τις ενοχλήσεις, με τον τραυματισμό του να παραπέμπει σε θλάση, αν και ο ίδιος λέει πως αισθάνεται καλύτερα και πως θα μπορούσε να προλάβει το ματς της Πέμπτης με την Μπάτσκα Τόπολα.

Ο Καράνσα και η νέα ατζέντα

Στην εποχή… χωρίς Πέδρο Άλβες, ένα όνομα που ακουγόταν έντονα, ήταν αυτό του Καράνσα από το MLS. Ενός φορ που είχε παίξει έντονα και το καλοκαίρι, χωρίς, όμως, να προχωρήσει η περίπτωσή του. Και τώρα υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να τον δουν οι Πειραιώτες, αλλά ο ερχομός του Πέδρο Άλβες, προφανώς αλλάζει και την ατζέντα. Φέρνει νέα ονόματα, με τον Πορτογάλο να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Κάρλος Καρβαλιάλ. Μαζί άλλωστε θα αποφασίσουν και θα προτείνουν ανάλογα…