Γιατί ο Ονάνα δεν τιμωρήθηκε παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες - Η διαφορά με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες (vid)

Αντρέ Ονάνα

Γιατί ο Ονάνα δεν τιμωρήθηκε παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες - Η διαφορά με τον Εμιλιάνο Μαρτίνες (vid)

Κώστας Τόπας 09:05 - 22.04.2024

Ο Αντρέ Ονάνα δεν αποβλήθηκε από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες εναντίον της Κόβεντρι Σίτι.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες στη ρεβάνς με τη Λιλ, όμως δεν αποβλήθηκε. Και παρότι πολλοί μπορεί να θεώρησαν ότι αυτό οφείλεται σε λάθος του διαιτητή, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο Αργεντινός γκολκίπερ δεν αποβλήθηκε διότι τη μία κάρτα την αντίκρισε στην κανονική διάρκεια του αγώνα και συγκεκριμένα στο 39ο λεπτό, ενώ την άλλη στη διαδικασία των πέναλτι. Και ο κανονισμός αναφέρει ότι στη... ρωσική ρουλέτα μηδενίζονται οι κάρτες, που έχουν δοθεί είτε στην κανονική διάρκεια είτε στην παράταση.

Σφοδρή επίθεση από Γκάρι Νέβιλ σε Κλάτενμπεργκ: «Πρέπει να παραιτηθεί, είναι σαν δήλωση συμμορίας» (vid)
PREMIER LEAGUE

08:27 - 22.04.2024

Σφοδρή επίθεση από Γκάρι Νέβιλ σε Κλάτενμπεργκ: «Πρέπει να παραιτηθεί, είναι σαν δήλωση συμμορίας» (vid)

Ο Γκάρι Νέβιλ ζήτησε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ να παραιτηθεί από τον ρόλο του ως αναλυτής διαιτητή της Νότιγχαμ Φόρεστ μετά την δήλωση του συλλόγου έπειτα την ήττα τους από την Έβερτον.

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες θα εκτίσει ποινή ενός αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο Ονανά δεν θα το κάνει, παρόλο που αναπαρήγαγε τις ενέργειες του Αργεντινού κίπερ της Άστον Βίλα, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας εναντίον της Κόβεντρι Σίτι.

Ο πρώην παίκτης της Ιντερ δέχθηκε προειδοποίηση για καθυστερήσεις στο 85ο λεπτό με τη Γιουνάιτεντ να προηγείται με 3-2, προτού τιμωρηθεί ξανά επειδή παραβίασε έναν κανόνα της IFAB. Τιμωρήθηκε αφού προσπάθησε να σπρώξει έναν αντίπαλό στην διαδικασία των πέναλτι. Και πάλι η κίτρινη από το πρώτο ημίχρονο δεν μεταφέρθηκε, δηλαδή δεν υπήρξε αποβολή.

Και ο Ονάνα δεν θα εκτίσει ποινή για τον τελικό με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ντέιλ Τζόνσον του ESPN εξήγησε ότι «οι αποκλεισμοί για συσσωρευμένες κίτρινες κάρτες τελειώνουν στο στάδιο των προημιτελικών, οπότε ο Αντρέ Ονάνα μπορεί να παίξει στον τελικό».

Αν ήταν νωρίτερα στη διοργάνωση, τότε θα ήταν διαφορετική ιστορία.

«Ξέρω τους κανονισμούς», είπε ο Ονάνα. «Όταν τελείωσε το παιχνίδι, ο διαιτητής μου είπε ότι η πρώτη κίτρινη κάρτα ακυρώθηκε. Ήταν μια νέα αρχή. Δεν νομίζω ότι το να είσαι παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να κερδίσεις το Κύπελλο Αγγλίας είναι μια επιτυχημένη σεζόν», είπε. «Είμαστε μεγάλοι παίκτες και πάντα θέλουμε να κερδίζουμε τα πάντα, είτε είναι Premier League, Champions League ή Κύπελλο Αγγλίας. Αυτή τη στιγμή είναι αυτό που έχουμε, οπότε θα πάμε γι' αυτό.

«Θα δείτε πολλά περισσότερα, πιστέψτε με. Ας ελπίσουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα παλέψουμε για μεγάλα πράγματα. Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα αυτή τη σεζόν, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε στο Champions League. Θα παλέψουμε για όλα», κατέληξε ο Ονάνα.