Οπαδοί της Μπεσίκτας διέκοψαν παιχνίδι, ρίχνοντας αρκουδάκια για τα θύματα του σεισμού (vid)

Μπεσίκτας αρκουδάκια

i

©printscreen

Οπαδοί της Μπεσίκτας διέκοψαν παιχνίδι, ρίχνοντας αρκουδάκια για τα θύματα του σεισμού (vid)

Sportal newsroom 20:45 - 26.02.2023 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 26.02.2023

Οι φίλαθλοι της Μπεσίκτας έριξαν αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο προς τιμή των παιδιών που πλήγηκαν από τους φονικούς σεισμούς.

Το πρωτάθλημα της Τουρκίας επανήρχισε αυτό το Σαββατοκύριακο και η Μπεσίκτας δίνει το πρώτο της παιχνίδι (κόντρα στην Αντάλιασπορ) μετά τους τραγικούς σεισμούς που έπληξαν την χώρα το περασμένο διάστημα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο προς τιμή των παιδιών που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Το γεγονός έγινε στο 04:17 και έτσι το παιχνίδι διακόπηκε προσωρινά λόγω της ωραίας αυτής πρωτοβουλίας των φίλων της Μπεσίκτας. Το χρονικό της διακοπής δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς ο πρώτος φονικός σεισμός είχε γίνει τα ξημερώματα και ώρα 04:17.

Την στήριξη τους στα θύματα των σεισμών έδειξαν με διαφορετικούς τρόπους, παίκτες και ομοσπονδίες από διάφορα αθλήματα. Ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού, Κώστας Σλούκας, είχε ανακοινώσει πως μαζεύει είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσει τους συναθρώπους μας.

Στην Ολλανδία, ο ποδοσφαιριστής του Άγιαξ, Μοχάμεντ Κούντους, έβγαλε την φανέλα του και αφιέρωσε το γκολ του στον Κρίστιαν Ατσού, ο οποίος απεβίωσε στα συντρίμια. Μεταξύ άλλων και ο επιθετικός της Ίντερ, Ρομέλου Λουκάκου, είχε ποστάρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποχαιρετώντας τον Ατσού.

Στην Ιταλία και στο παιχνίδι της Γιουβέντους με τη Νάντ για το Europa League, τα φώτα του γηπέδου έκλεισαν κατά την διάρκεια της μονόλεπτης σιγής ενώ στην 23η αγωνιστική της Premier League, παίκτες και επιτελεία φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια.

Για την ιστορία, Μπεσίκτας και Αντάλιασπορ εξήλθαν ισόπαλες 0-0, με την γηπεδούχο να περνά προσωρινά στην 4η θέση με 40 βαθμούς. Από την άλλη η Αντάλιασπορ πέρασε στην 12η θέση με 25 βαθμούς και είναι στο +3 από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό.

Επιπλέον, η Μπεσίκτας παραμένει εδώ και τρία παιχνίδια χωρίς νίκη.