Τι συμβαίνει με τον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena: Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα και που οφείλεται (gallery)

Opap Arena

i

© Intime

Τι συμβαίνει με τον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena: Πότε ξεκίνησε το πρόβλημα και που οφείλεται (gallery)

Sportal newsroom 09:49 - 17.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:03 - 17.10.2023

Η κατάσταση που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος της Opap Arena, η διαδικασία της επισποράς και το ξέσπασμα των Βίρτζιλ Φαν Ντάικ και Βουτ Βέγχορστ.

Η Ελλάδα υποδέχτηκε την Ολλανδία στην Opap Arena για την 8η αγωνιστική των προκριματικών, σε ένα ματς που είχε πάρει τη μορφή ενός «τελικού». Το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ προερχόταν από ένα σπουδαίο διπλό στο Δουβλίνο κι έψαχνε το πολυπόθητο 2/2 με σκοπό να παραμείνει ζωντανό στη μάχη της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024.

Μπορεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παρουσιάστηκε ανταγωνιστικό κόντρα στους Ολλανδούς, ωστόσο η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φαν Ντάικ έδωσε τη «χαριστική βολή» στην Ελλάδα κι έκανε τους Οράνιε το απόλυτο αφεντικό για την πρόκριση. 

Ένα από τα ζητήματα που προέκυψαν από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση και βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας από την προηγούμενη κιόλας μέρα, ήταν η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Opap Arena. Όπως διαπιστώθηκε κι από ένα βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα το Sportal ένα 24ωρο πριν από τη σέντρα, η εικόνα που παρουσίαζε το γρασίδι δεν ήταν καλή.

Ωστόσο όπως ανέφερε στο ρεπορτάζ του Sportal ο Κώστας Τσίλης, η τωρινή εικόνα του αγωνιστικού χώρου δεν θα επηρεάσει το playability των ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα ο ίδιος επισήμανε πως όλες οι απαραίτητες μετρήσεις που έχουν γίνει δείχνουν πως οι παίκτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

«Όσον αφορά την εικόνα του τερέν, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της επισποράς. Εξ ου και υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα στο μάτι. Είναι μια διαδικασία η οποία ήταν απαραίτητη να γίνει ενόψει χειμώνα, τώρα στο διάστημα της διακοπής και με δεδομένο πως το επόμενο εντός έδρας ματς της ΑΕΚ, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, είναι στις 30 Οκτώβρη», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ.

Το ξέσπασμα των Φαν Ντάικ και Βέγχορστ

Μετά τη λήξη του ματς, ο άνθρωπος που έφερε την πρόκριση για τους «Οράνιε», Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, ήταν έξαλλος με την κατάσταση στον αγωνιστικό χώρο της Opap Arena. 

Πιο αναλυτικά, ο στόπερ της Λίβερπουλ δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το πως ήταν το γρασίδι στο γήπεδο, το οποίο χαρακτήρισε απαίσιο. «Είδατε τον αγωνιστικό χώρο; Απαίσιος! Απορώ πως επιτρέπεται να γίνονται αγώνες τέτοιου επιπέδου σε τέτοια γήπεδα», ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις του, μιλώντας μετά την αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών.

Μετά τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σειρά πήρε ο Βουτ Βέγχορστ, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε το δικό του σχόλιο για την εικόνα που παρουσίασε ο αγωνιστικός χώρος. «Αυτός ήταν ο χειρότερος αγωνιστικός χώρος στον οποίο έχω παίξει ποδόσφαιρο ποτέ στη ζωή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός φορ.

Στη συνέχεια, ο υπεύθυνος της εταιρίας, «GRASSFORM», Αντώνης Γκριμότσης, ο οποίος σε συνεργασία με τη Stoiximan Super League, έχει την εποπτεία των αγωνιστικών χώρων, είπε την αλήθεια για το γήπεδο και την ασφάλεια του, μέσα από μια ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Μια μικρή ενημέρωση για όσους ενδιαφέρονται: Ο χλοοτάπητας στην ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ βρίσκεται σε διαδικασία επανασπορας για την οποία είναι ενήμερη η διοργανώτρια αρχή, η εθνική Ολλανδίας και φυσικά η εθνική Ελλάδας. Προκειται για τακτική, ετήσια διαδικασία η οποία γίνεται στην διακοπή του πρωταθλήματος, απλώς στην περίπτωση μας αυτή δεν υπάρχει.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι απόλυτα ασφαλής και ευπαικτος με μια αισθητική απόκλιση λόγω των απαραίτητων, επιθετικών εργασιών. Η ΟΠΑΠ ΑΡΕΝΑ έχει πιεσμένο πρόγραμμα από την έναρξη λειτουργίας της, κάτι που τώρα ρυθμίζεται. Τόσο η διοίκηση της ΠΑΕ όσο και η εταιρεία συντήρησης έχουν τον έλεγχο και είναι θέμα χρόνου η επίλυση του θέματος οριστικά», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δημοσίευσή του.