Οργή λαού στην Ισπανία για τον Λουίς Ενρίκε, του δείχνουν την πόρτα της εξόδου από την εθνική
i

Λουίς Ενρίκε/©Twitter

Οργή λαού στην Ισπανία για τον Λουίς Ενρίκε, του δείχνουν την πόρτα της εξόδου από την εθνική

Ανδρέας Σερεβέτας • 07:27 - 08.12.2022 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 21.04.2023

Ζητούν την απομάκρυνση του σε δημοσκόπηση της Marca όπου καταμετρήθηκαν περισσότερες από 4 εκατομμύρια ψήφοι!

Σε δύσκολη θέση βρίσκεται ο Λουίς Ενρίκε μετά τον αποκλεισμό της εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ. Η έγκυρη εφημερίδα Marca πραγματοποίησε έρευνα, ζητώντας από τους αναγνώστες να αξιολογήσουν την κατάσταση. Το 77% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι ο Ισπανός προπονητής δεν πρέπει να συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο Ενρίκε θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το 13% ότι θα δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ.   

Για τους αναγνώστες της εφημερίδας δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που επίσης απέτυχε με το Βέλγιο στο Κατάρ, προηγείται στις ψήφους με ποσοστό 38%. Ακολουθεί ο Μαρσελίνο Γκαρθία Τοράλ, που δεν δουλεύει αυτή τη στιγμή σε ομάδα, με 33% και τρίτος στις προτιμήσεις είναι ο Ράφα Μπενίτεθ με 18%. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αξιολόγηση για τους παίκτες. Οι Ισπανοί έμειναν ευχαριστημένοι από την αγωνιστική εικόνα του Ρόντρι, του Λαπόρτ και του Γκάβι. Αρκετές θετικές ψήφους πήρε και ο Νίκο Γουίλιαμς. Μόνο τέσσερις διεθνείς ξεχώρισαν από την ομάδα του Λουίς Ενρίκε, σύμφωνα με τη γνώμη των συμπατριωτών τους, στο Παγκόσμιο κύπελλο. 

Οι Ισπανοί απογοητεύτηκαν από τον Πέδρι, από τον οποίο περίμεναν να ηγηθεί της ομάδας. Τον χαρακτηρίζουν ναυάγιο!!! Θεωρούν ότι ο Φάτι δεν πήρε τον χρόνο συμμετοχής που του άξιζε. «Χρεώνουν» στον Φεράν Τόρες έλλειψη τόλμης και αποφασιστικότητας. Επίσης θεωρούν ότι ο Καρβαχάλ δεν ήταν στο καλύτερο του επίπεδο. Γενικώς πιστεύουν ότι το αγωνιστικό στυλ της εθνικής Ισπανίας πρέπει να αλλάξει γιατί είναι πλέον προβλέψιμο.