Οριστικό: 19 Μαΐου τελειώνει το πρωτάθλημα, μετατίθεται ο τελικός Κυπέλλου

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

i

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ/©Intime

Οριστικό: 19 Μαΐου τελειώνει το πρωτάθλημα, μετατίθεται ο τελικός Κυπέλλου

Αλέξης Σαββόπουλος 13:26 - 24.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:48 - 24.04.2024

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportal, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την μετάθεση των δυο τελευταίων αγωνιστικών στις 15 και 19 Μαΐου. Μετατίθεται και ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Betsson.

Στις 19 Μαΐου θα μάθουμε οριστικά τον πρωταθλητή Ελλάδας, καθώς τη συγκεκριμένη ημερομηνία αναμένεται να πέσει αυλαία στη φετινή σεζόν της Stoiximan Super League.

Οσον αφορά το ντέρμπι της πέμπτης αγωνιστικής των playoffs μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που είχε αναβληθεί, αυτό θα διεξαχθεί τελικά την Κυριακή 12 Μαΐου, μετά την πρόκριση των «ερυθρολεύκων» στα ημιτελικά του Conference League. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα αναμετρηθεί με την Άστον Βίλα στις 2 και 9 Μαΐου.

Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την μετάθεση των δυο τελευταίων αγωνιστικών στις 15 και 19 Μαΐου. Δηλαδή στις 15 του συγκεκριμένου μήνα, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Ολυμπιακός - ΑΕΚ, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και Λαμία - Άρης. Ολα την ίδια ώρα, στις 19:00.

Η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος θα πέσει στις 19 Μαΐου, καθώς τότε ορίστηκαν να διεξαχθούν τα παιχνίδια ΑΕΚ - Λαμία, Άρης - ΠΑΟΚ και το ντέρμπι «αιωνίων», μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, στις 20:00.

Μετατίθεται και ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος Betsson

Επειτα από αυτές τις εξελίξεις, αλλάζει ημερομηνία και ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson. Η τελευταία πράξη του θεσμού είχε οριστεί για τις 18 Μαΐου του 2024, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα τοποθετηθεί είτε στις 22 είτε στις 25 Μαΐου. Το επικρατέστερο σενάριο πάντως είναι να διεξαχθεί στις 25 ή στις 26 στο Πανθεσσαλικό, χωρίς την παρουσία φιλάθλων. Το μόνο που απομένει είναι η οριστική ανακοίνωση από πλευράς ΕΠΟ.

Πριν από μερικές ημέρες και όσον αφορά την έδρα του τελικού, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας στο Πανθεσσαλικό με 20.000 οπαδούς.

Δεν έχει έρθει καμία αίτηση στην ΕΠΟ για αναβολή του τελικού, πρέπει να στηριχθεί ο Ολυμπιακός που έφτασε στα ημιτελικά του Conference League. Έχει αποκλειστεί από τον Καρυπίδη η αλλαγή του γηπέδου. Το Πανθεσσαλικό δεν είναι το πιο ασφαλές γήπεδο. Στην προκήρυξη μπήκε το γήπεδο του Βόλου για να ικανοποιηθεί το αίσθημα των φιλάθλων από τη Βόρεια Ελλάδα πως πηγαίνουν συνεχώς στην Αθήνα.Υπήρχε και το πρόβλημα του ΟΑΚΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιο γήπεδο για να φιλοξενήσει τον τελικό. Δεν μπορούμε να αποποιηθούμε τις ευθύνες, αλλά και πέρυσι που είχαμε περισσότερα γήπεδα, καταλήξαμε να σκεφτούμε την Αλβανία. Αμα η Πολιτεία υποστηρίξει την απόφαση, μπορεί να γίνει στο Πανθεσσαλικό με 20.000 κόσμο», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Δίκη στο OPEN».