Οχτώ μήνες μετά: Αυτό είναι το κατόρθωμα του Ιωνικού απέναντι στον Παναθηναϊκό
i

Παναθηναϊκός / ©INTIME

Οχτώ μήνες μετά: Αυτό είναι το κατόρθωμα του Ιωνικού απέναντι στον Παναθηναϊκό

Sportal newsroom 16:15 - 22.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:11 - 22.12.2022

Οχτώ μήνες πέρασαν από τη τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός έχασε βαθμούς από ομάδα πλην του big-5, με τον ΠΑΣ Γιάννενα να βάζει τότε «στοπ» στους πράσινους

Ένα ενδιαφέρον στατιστικό είχαμε στη χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Ιωνικό. Οι «Πράσινοι» τιμωρήθηκαν από την αναποτελεσματικότητά τους και δεν κατάφεραν να περάσουν νικηφόρα από τη Νίκαια, χάνοντας δύο βαθμούς. Ο Μπερνάρ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 14' και μετά από αυτό έχασαν πέντε μεγάλες ευκαιρίες. 

Έτσι φτάσαμε στο 84ο λεπτό όπου ο Ιωνικός εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού και ισοφάρισε, παίρνοντας ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δεύτερη ισοπαλία των «πρασίνων» στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ το ενδιαφέρον στατιστικό είναι ότι έχασαν για πρώτη φορά βαθμό από ομάδα πλην του big-5 μετά από οχτώ μήνες!

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΑΣ Γιάννενα ήταν εκείνος που είχε «κόψει» βαθμούς από τον Παναθηναϊκό στις 10 Απριλίου του 2022! Ο αγώνας τότε ήταν για τα play-off, και είχε λήξει χωρίς σκορ. Έκτοτε το «Τριφύλλι» έπρεπε να παίξει 13 επίσημα ματς και να περιμένει οχτώ μήνες για να δει τον Ιωνικό και τον Άοσμαν να του «κόβουνε» βαθμούς.

Πιο αναλυτικά έχει κερδίσει τρείς φορές τη Λαμία, δύο φορές τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Βόλο και από μία φορά τον Ιωνικό, τον ΟΦΗ, τον Λεβαδειακό, τον Αστέρα Τρίπολης, τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο. Με αυτές τις ομάδες μάλιστα έχει σκοράρει 28 γκολ, ενώ έχει δεχτεί μόλις ένα!