Ανακοινώθηκε από τη Λιλ ο Ουμτιτί

Σαμουέλ Ουμτιτί

i

©OLSCLILLE

Ανακοινώθηκε από τη Λιλ ο Ουμτιτί

Κώστας Τσιακλής 13:43 - 22.07.2023 / Ανανεώθηκε: 13:44 - 22.07.2023

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί που αποδεσμεύτηκε από τη Μπαρτσελόνα επιστρέφει στη Γαλλία για λογαριασμό της Λιλ.

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί επιστρέφει στη Γαλλία. Μετά τη λύση του συμβολαίου του με τη Μπαρτσελόνα ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα αγωνιστεί ξανά στην πατρίδα του αφού ανακοινώθηκε από τη Λιλ.

Ο Σαμουέλ Ουμτιτί είδε το συμβόλαιο του με τη Μπαρτσελόνα να τερματίζεται πριν από περίπου ένα μήνα (οι δύο πλευρές είχαν συμφωνία μέχρι το 2026) ωστόσο ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Αυτός θα είναι η Λιλ, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ουμτιτί επιστρέφει στη Γαλλία μετά από επτά χρόνια και θα παραμείνει εκεί μέχρι το 2025 αφού υπέγραψε συμβόλαιο δύο χρόνων.

«Ο Σάμουελ Ουμτιτί εντάσσεται στη Λιλ! Ο 29χρονος Γάλλος διεθνής υπέγραψε για τις επόμενες 2 σεζόν», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της γαλλικής ομάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ουμτιτί καλωσόρισε και η επίσημη σελίδα της Ligue 1 στο twitter.

Η τελευταία ομάδα στη Γαλλία για τον Ουμτιτί ήταν και αυτή που τον ανέδειξε. Ο λόγος φυσικά για τη Λυών, στην οποία βρισκόταν από το ξεκίνημα της καριέρας του μέχρι και το 2016. Με αυτήν κατέγραψε συνολικά 170 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και είχε απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ. Επιπλέον πανηγύρισε ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ.

Στο κόλπο και η Τσέλσι για την απόκτηση του Εμπαπέ!
PREMIER LEAGUE

13:18 - 22.07.2023

Στο κόλπο και η Τσέλσι για την απόκτηση του Εμπαπέ!

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προκύψει από ομάδες για την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ, μετά την απόφαση της Παρί να του βάλει πωλητήριο. Μία εξ αυτών είναι και η Τσέλσι η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση.

Ο Ουμπτιτί ακολούθως πήγε στη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2016, όταν και αποκτήθηκε με 25 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά με τους «μπλαουγκράνα» ο 29χρονος κατέγραψε 133 συμμετοχές, ένα γκολ και δύο ασίστ ενώ παράλληλα κατέκτησε και επτά τίτλους. Την περσινή σεζόν ο Γάλλος στόπερ αγωνίστηκε ως δανεικός στην ιταλική, Λέτσε. Εκεί αγωνίστηκε σε 25 αναμετρήσεις της Serie A και μέτρησε οκτώ κίτρινες κάρτες.