Ακάθεκτη για το Μουντιάλ η Αργεντινή με ζωγραφιές του «Βασιλιά» Μέσι – Η Ουρουγουάη ταπείνωσε τη Βραζιλία (vid)

Ακάθεκτη για το Μουντιάλ η Αργεντινή με ζωγραφιές του «Βασιλιά» Μέσι – Η Ουρουγουάη ταπείνωσε τη Βραζιλία (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 08:16 - 18.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 18.10.2023

Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι η Αργεντινή νίκησε 2-0 εκτός έδρας το Περού. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκε στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη η Βραζιλία.

Η Αργεντινή είναι ασταμάτητη.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια με τον Λιονέλ Μέσι πιο ήρεμο από ποτέ μετά και την κατάκτηση του Μουντιάλ, πέρασε νικηφόρα κι από το Περού. Για την τέταρτη αγωνιστική των προκριματικών της Λατινικής Αμερικής για το Μουντιάλ του 2026, που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό, ο «Βασιλιάς» του ποδοσφαίρου στο 32’ με εκπληκτικό σουτ άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη της Αργεντινής και στο 42’ σημείωσε το 0-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Η Αργεντινή πλέον έχει το απόλυτο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και τέρματα 7-0.

Η Βραζιλία αντίθετα μετά τη γκέλα με τη Βενεζουέλα (εντός έδρας 1-1), υπέστη και την πρώτη της ήττα. Έχασε 2-0 εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Ουρουγουάη και βρίσκεται ισόβαθμη με την αντίπαλό της και την εκπληκτική Βενεζουέλα. Στο 42’ ο Νούνιεζ και στο 77’ ο Κρουζ χάρισαν τη σπουδαία νίκη στην Ουρουγουάη.

Η φοβερή Βενεζουέλα βρίσκεται για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης στο Μουντιάλ, αφού μετά την ισοπαλία στη Βραζιλία λύγισε 3-0 εντός έδρας την αγνώριστη Χιλή. Ο Σοτέλντο στο 45’+1’ έκανε το 1-0, στο 59’ αποβλήθηκε ο Νούνιεζ για τους φιλοξενούμενους και οι Ροντόν (72’), Ματσίς (79’) σφράγισαν τη νίκη της Βενεζουέλας με 3-0.

Σημαντική νίκη και για την Παραγουάη. Με γκολ του Σανάμπρια στο 69’ νίκησε 1-0 τη Βολιβία.

Στο 0-0, αντίθετα, έμειναν Εκουαδόρ και Κολομβία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, αλλά στο 69’ ο Ντίαζ δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι.