Παίκτης του Ολυμπιακού έως το 2025 ο Ροντινέι
i

Ροντινέι / © Olympiacos.org

Επίσημο: Παίκτης του Ολυμπιακού έως το 2025 ο Ροντινέι

Διονύσης Βερβελές 18:41 - 11.12.2022 / Ανανεώθηκε: 18:44 - 11.12.2022

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Ροντινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι και τυπικά ο Ροντινέι. Ο Βραζιλιάνος μπακ, ήρθε στην Ελλάδα το Σάββατο και το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώθηκε από τους «ερυθρόλευκους» μέσω των social media.

Ο πρώην αμυντικός της Φλαμένγκο, είχε πει το «ναι» εδώ και ημέρες, ολοκληρώθηκαν και τα τυπικά και πλέον θα φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, με τον Μίτσελ να τον υπολογίζει για βασικό. Πιάνει ήδη δουλειά με την ομάδα και ο Ισπανός προπονητής στηρίζεται πάνω του για τη δύσκολη συνέχεια, που θα έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις.

Καλά τα μηνύματα, τα τεστ, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει!

Καλά τα μηνύματα, τα τεστ, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός πρέπει να επιστρέψει!

Από την Πέμπτη κιόλας στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στα επίσημα ματς. Υποδέχεται τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας. Εκεί όπου θα έχει δύσκολο δρόμο για να φτάσει ως τον τελικό. Γράφει ο Διονύσης Βερβελές.

Στην ανακοίνωσή τους οι «ερυθρόλευκοι» τονίζουν χαρακτηριστικά:

«Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ροντινέι Μαρσέλο ντε Αλμέιντα, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 2,5 ετών με τους «ερυθρόλευκους», μέχρι το 2025.

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 1992, προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τη Φλαμένγκο, με την οποία αφού πραγματοποίησε 46 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, κατέκτησε το Κόμπα Λιμπερταδόρες και ήταν βασικός στον τελικό εναντίον της Ατλέτικο Παραναένσε.

Με τη φανέλα της, από το 2015, έκανε 163 συμμετοχές, έδωσε 17 ασίστ και πέτυχε έξι γκολ. Με την ίδια ομάδα πανηγύρισε το Κόπα Λιμπερταδόρες του 2019, το Πρωτάθλημα του 2019 και χάρη σε δική του εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το Κύπελλο του 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε παραχωρηθεί στην Ιντερνασιονάλ με τη μορφή δανεισμού, καταγράφοντας 50 συμμετοχές (τρία γκολ, εννέα ασίστ).

Στο παρελθόν πέρασε από ομάδες όπως η Αβαΐ, η Μαρσίλιο Ντίας, η Κορίνθιανς, η CRAC, η Σοσιάλ Εσπορτίβα Βιτόρια, η Πεναπολένσε και η Πόντε Πρέτα. Αποτέλεσε μέλος της προεπιλογής του ομοσπονδιακού προπονητή της Βραζιλίας, Τίτε, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022».