Ο Πάμπλο Γκαρσία κόντρα στον Άρη: Το παρελθόν με τον Άκη Μάντζιο και τους «κιτρινόμαυρους»

Γκαρσία - Μάντζιος

i

© Intime

Ο Πάμπλο Γκαρσία κόντρα στον Άρη: Το παρελθόν με τον Άκη Μάντζιο και τους «κιτρινόμαυρους»

Το επερχόμενο ραντεβού του Πάμπλο Γκαρσία κόντρα στον Άρη, η ιστορία των αγώνων και το παρελθόν με τον Άκη Μάντζιο.

Ένα από τα ματς που ξεχωρίζουν στην επερχόμενη 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, είναι δίχως αμφιβολία το Πανσερραϊκός - Άρης. Μπορεί το ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του, ωστόσο και η αναμέτρηση στις Σέρρες έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα υποδεχτεί τους Θεσσαλονικείς στον «Λάκκο των Λεόντων» το ερχόμενο Σάββατο (21/10, 20:00) και θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί που έχει χτίσει στα τελευταία ματς. Μέχρι στιγμής, οι Σερραίοι αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, με το ταβάνι του συλλόγου να είναι αρκετά υψηλό.

Μπορεί στην πρεμιέρα ο Πανσερραϊκός να ξεκίνησε με ήττα (εντός προγράμματος) κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή. Η ισοπαλία στην Opap Arena κόντρα στην ΑΕΚ την επόμενη αγωνιστική και το 2/2 κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα στις Σέρρες, έχουν οδηγήσει την ομάδα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με εννιά πόντους κι ένα ματς λιγότερο.

Η μάχη των πάγκων

Έντονο ενδιαφέρον θα έχει και η μονομαχία ανάμεσα στους δύο προπονητές. Πάμπλο Γκαρσία και Άκης Μάντζιος μπορεί να μην έχουν πλούσιο μεταξύ τους παρελθόν, ωστόσο μας έχουν χαρίσει εντυπωσιακές αναμετρήσεις στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα ,το ερχόμενο Σάββατο (21/10) ο Ουρουγουανός τεχνικός θα αντιμετωπίσει τον Άρη για μόλις 5η φορά ως προπονητής, με τον Άκη Μάντζιο να βρίσκεται στον αντίπαλο πάγκο και τις προηγούμενες τέσσερις.

Συνολικά ο Γκαρσία μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα κόντρα στον 53χρονο τεχνικό. Τη σεζόν 2020-21, ο Ουρουγουανός αντικατέστησε τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο του ΠΑΟΚ κι έτσι έγινε για πρώτη φορά στην καριέρα του προπονητής σε ομάδα Α΄ κατηγορίας.

Εκείνη την χρονιά, οι ομάδες της Θεσσαλονίκης κοντραρίστηκαν δύο φορές στην κανονική περίοδο και δύο στα play offs. Στο πρώτο τους «ραντεβού», ο Άκης Μάντζιος πήρε τη νίκη απέναντι στον Πάμπλο Γκαρσία. Η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκάμα χάρισε τη νίκη στους «κιτρινόμαυρους» (1-0), σε ένα επεισοδιακό ματς που τα είχε... όλα.

Στο ντέρμπι του δεύτερου γύρου, ΠΑΟΚ και Άρης έμειναν ισόπαλοι στην Τούμπα (2-2), με τους φιλοξενούμενους να χάνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους.

Στα play offs ο Δικέφαλος έκανε το 2/2. Στο πρώτο ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το γκολ του Σβαμπ έκρινε την αναμέτρηση (0-1) και χάρισε την πρώτη νίκη του Πάμπλο Γκαρσία, όντας προπονητής απέναντι στον Άρη.

Στην Τούμπα οι «ασπρόμαυροι» επικράτησαν και πάλι, με τους Σβαμπ και Ζίβκοβιτς να υπογράφουν τη νίκη (2-0).

Το επερχόμενο Σάββατο, ο Ουρουγουανός τεχνικός στοχεύει στην τρίτη του νίκη κόντρα στον Μάντζιο, ωστόσο αυτήν τη φορά από διαφορετικό πάγκο. 

Πανσερραϊκός: Τα «πολυεργαλεία» του Πάμπλο Γκαρσία κι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με... φόντο τα play offs
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:23 - 30.09.2023

Πανσερραϊκός: Τα «πολυεργαλεία» του Πάμπλο Γκαρσία κι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με... φόντο τα play offs

Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει ασταμάτητος την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και το Sportal αναλύει τα δεδομένα για ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής παρουσιάζει κάτι το ξεχωριστό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως ο Πάμπλο Γκαρσία έχει πλούσιο παρελθόν κόντρα στον Άρη ως ποδοσφαιριστής. Με τις φανέλες του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, ο Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε 11 φορές, με απολογισμό τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες και μία ασίστ.