Πανσερραϊκός: Τα «πολυεργαλεία» του Πάμπλο Γκαρσία κι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με... φόντο τα play offs

Παίκτες Πανσερραϊκού

i

© Intime

Πανσερραϊκός: Τα «πολυεργαλεία» του Πάμπλο Γκαρσία κι ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με... φόντο τα play offs

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:23 - 30.09.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 30.09.2023

Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει ασταμάτητος την πορεία του στο φετινό πρωτάθλημα της Stoiximan Super League και το Sportal αναλύει τα δεδομένα για ένα ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής παρουσιάζει κάτι το ξεχωριστό.

Ο Πανσερραϊκός συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έκανε το 2/2 στον «Λάκκο των Λεόντων», ωστόσο αυτό που πρέπει να αξιολογηθεί δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η συνολική εικόνα που παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο από τη νεοφώτιστη ομάδα.

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ο ΠΑΣ Γιάννινα ταξίδεψε στις Σέρρες για να αντιμετωπίσει τον Πανσερραϊκό και να τον οδηγήσει στην πρώτη του εντός έδρας ήττα. Μπορεί οι «Ηπειρώτες» να «αγκάλιασαν» τον βαθμό της ισοπαλίας, ωστόσο τα Λιοντάρια είχαν άλλη άποψη. Σε ένα τρομερό ματς που τα είχε όλα, οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη με λυτρωτή τον Άλεξιτς (3-2).

Με σκόρερ τους Πηλέα, Στάικο και τον 25χρονο Σέρβο επιθετικό που αποτελεί έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής, ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε τη νίκη, ενώ για τον «Άγιαξ της Ηπείρου» βρήκαν δίχτυα οι Παντελάκης και Τσαούσης.

Πλέον με αυτό το τρίποντο η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έφτασε τους εννιά βαθμούς, με απολογισμό μέχρι στιγμής δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Το έργο του Πάμπλο Γκαρσία

Όπως διαπιστώνεται από τα πρώτα δείγματα γραφής, ο Πάμπλο Γκαρσία όντας μόλις τρεις μήνες στον πάγκο του συλλόγου έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του την έντονη μαχητικότητα, αυτήν για την οποία διακρίθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Το κέρδος για τον Πανσερραϊκό είναι ότι αποδείχτηκε… σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο κι αυτό οφείλεται σε μέγιστο βαθμό στον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο της ομάδας. Ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοινώθηκε από τους Σερραίους τον περασμένο Ιούλιο κι όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, ο Ουρουγουανός έχει καταφέρει να περάσει τη δίκη του φιλοσοφία στους ποδοσφαιριστές του.

Ακόμα και στις δηλώσεις του, ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μοιάζει διαφορετικός και πιο... προσγειωμένος.

«Είναι μεγάλη μου χαρά γιατί δούλεψα με κάποια από αυτά τα παιδιά χρόνια, απ' έξω δεν μπορείτε να δείτε όλη τη δουλειά. Περάσαμε δύσκολες στιγμές, αλλά με σκληρή δουλειά, οι παίκτες κατάφεραν να παίξουν Α' εθνική. Είμαστε καινούργια ομάδα, μόλις ανεβήκαμε και προσπαθούμε να παίξουμε όπως μπορούμε. Η νίκη αυτή είναι για τον κόσμο», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γκαρσία μετά τη πρόσφατη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός φαίνεται να έχει βρει την... Ιθάκη του στις Σέρρες, έχει «αγκαλιάσει» αυτό το νέο πρότζεκτ που έχει δημιουργηθεί στον νεοφώτιστο σύλλογο και η αγάπη του κόσμου, ο οποίος έχει δώσει βροντερό παρών σε αυτά τα πρώτα δύο ματς στον «Λάκκο των Λεόντων», αποτελεί την απόλυτη επιβράβευση.

Τα πρώτα δείγματα γραφής στον Πειραιά και η μοναδική ήττα 

Όταν έγινε γνωστό το πρόγραμμα της Stoiximan Super League για τη σεζόν 2023-24, διαπιστώθηκε πως ένας από τους… άτυχους ήταν ο Πανσερραϊκός. Μετά την εξαιρετική πορεία την περσινή σεζόν στη δεύτερη κατηγορία η οποία οδήγησε στην άνοδο, τα «Λιοντάρια» χρειάστηκε να μπουν κατευθείαν στα… βαθιά. Συγκεκριμένα, στις πρώτες δυο αγωνιστικές ο Πανσερραϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας τους Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με το πρόσημο να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. 

Στην πρεμιέρα του «Γ. Καραϊσκάκης», το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία έδειξε ανταγωνιστικό, όμως στο τέλος «λύγισε» από τους Πειραιώτες (2-0). Όντας με 10 παίκτες από το τέταρτο λεπτό έπειτα από την απευθείας αποβολή του Χάγιεκ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να «παγώσουν» το Φαληρικό γήπεδο με τον Άλεξιτς, ο οποίος αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός «τιμώρησε» τους Σερραίους και με δυο γκολ των Μπιελ κι Ελ Αραμπί πήρε τη νίκη.

Η υπέρβαση στην Opap Arena που αποτέλεσε οδηγό για τη συνέχεια 

Στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ομάδα του Ουρουγουανού τεχνικού έκανε την απόλυτη έκπληξη και πήρε σπουδαία ισοπαλία στην Opap Arena απέναντι στην ΑΕΚ. Το γρήγορο γκολ του Άλεξιτς στα πρώτα δευτερόλεπτα του ματς «σόκαρε» την Ένωση κι έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό.

Στη συνέχεια, ο Δικέφαλος πίεσε ασφυκτικά με μοναδικό στόχο την ολική ανατροπή, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκατσίνοβιτς (1-1). Αυτός ήταν και ο πρώτος πόντος των Σερραίων στο πρωτάθλημα, μετά την επιστροφή τους στην πρώτη κατηγορία έπειτα από 12 χρόνια.

Οι δύο «αυτοκτονίες»

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ο Πανσερραϊκός «αγκάλιασε» την πρώτη του νίκη, όμως ο Παναιτωλικός δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα. Στο 30ο λεπτό του ματς ο Μούργος άνοιξε το σκορ για τα «Λιοντάρια» κι όλα έδειχναν πως η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία θα πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο. 

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ζοάο Πέδρο με μία δύσκολη κεφάλια «έσωσε» τον βαθμό για την ομάδα του Αγρινίου (1-1) και «πάγωσε» την Τούμπα, την οποία οι Σερραίοι χρησιμοποίησαν ως έδρα τους.

Το πιο εντυπωσιακό ματς μέχρι στιγμής στη σεζόν έλαβε χώρα στην Καισαριανή. Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες, Κηφισιά και Πανσερραϊκός κοντραρίστηκαν σε μία αναμέτρηση που τα είχε όλα. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία ξεκίνησε ονειρικά και είχε «αγκαλιάσει» τη νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο (0-3). Ωστόσο στη συνέχεια η ομάδα των βορείων προαστίων αποδείχθηκε πολύ σκληρή για να... πεθάνει.

Το γκολ του Αλμπέρτο Μποτία στις καθυστερήσεις έφερε τα πάνω-κάτω, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες σε ένα ματς-θρίλερ (4-4).

Η πρώτη νίκη στον «Λάκκο των Λεόντων»

Με την επιστροφή στη φυσική του έδρα, ο Πανσερραϊκός πανηγύρισε και το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα. Τα λιοντάρια υποδέχτηκαν τη Λαμία και χάρη στα γκολ των Άλεξιτς (66′) και Στάικο (70′) πήραν τη νίκη (2-0) χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Ο πρωταγωνιστής Κόστα Άλεξιτς

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, ο Πανσερραϊκός γνωστοποίησε την απόκτηση του Κόστα Άλεξιτς, ο οποίος έβαλε την υπογραφή του σε διετές συμβόλαιο. Ο Σέρβος φορ αποχώρησε από τον Ηρακλή κι αποτέλεσε ένα πρότζεκτ για την ομάδα των Σερρών κυρίως με φόντο το μέλλον. 

Ο 25χρονος επιθετικός τράβηξε από τα... μαλλιά την ευκαιρία και την εμπιστοσύνη που του έδειξε από το ξεκίνημα ο Πάμπλο Γκαρσία. Μέχρι στιγμής έχει καταγράψει έξι συμμετοχές, με απολογισμό τρία πολύ σημαντικά γκολ.

Μπορεί ακόμη να βρισκόμαστε στην 6η αγωνιστική και να είναι πολύ νωρίς για... συμπεράσματα, ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής για το σύνολο του Ουρουγουανού τεχνικού είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Ο δρόμος για τα play offs θα είναι μακρύς, απαιτητικός και δύσκολος, ωστόσο τα Λιοντάρια δείχνουν έτοιμα για κάθε πρόκληση και πλέον μένει να δούμε αν θα υπάρχει ανάλογη συνέχεια.