Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Στο Βελιγράδι θα παίξουν Μακάμπι Χάιφα και Ρεν – Πρόστιμο της UEFA στους Ισραηλινούς

Αντίπαλοι Παναθηναϊκού: Στο Βελιγράδι θα παίξουν Μακάμπι Χάιφα και Ρεν – Πρόστιμο της UEFA στους Ισραηλινούς

Γιώργος Σακελλαρίου 10:20 - 16.11.2023 / Ανανεώθηκε: 10:24 - 16.11.2023

Η Μακάμπι Χάιφα αναμένεται να φιλοξενήσει στο Βελιγράδι τη Ρεν.

Την τελική έγκριση της UEFA αναμένει η Μακάμπι Χάιφα για το που θα διεξαχθεί το τρίτο και τελευταίο της εντός έδρας ματς στη φάση των ομίλων του Europa League, με αντίπαλο τη Ρεν.

Θυμίζουμε ότι το ματς με τον Παναθηναϊκό δόθηκε στη φυσική της έδρα, το «Σάμι Όφερ» δύο μέρες πριν την επίθεση της Χαμάς.

Το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ διεξήχθη στη Λάρνακα και τώρα όλα δείχνουν ότι ο αγώνας με τους Γάλλους στις 30 του μήνα, θα γίνει στο Βελιγράδι.

Να θυμίσουμε ότι η κυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θέλει η Μακάμπι Χάιφα να φιλοξενήσει κανά ματς στη Λάρνακα, λόγω ασφαλείας.

Στη Χάιφα εκτιμούν ότι η UEFA θα εγκρίνει τη διεξαγωγή του αγώνα στο Βελιγράδι. Εκεί, μάλιστα, έγινε αγώνας της ομάδας μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ακολούθησε η Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Επιπλέον, ο βοηθός προπονητής της Μακάμπι Χάιφα, Ντούσαν Μάτοβιτς, του οποίου η οικογένεια ζει στη Σερβία, συνέστησε την πόλη, διότι συμμετείχε σε διαδηλώσεις υπέρ του Ισραήλ εκεί.

Παράλληλα, στην UEFA επικρατούσε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι στο ματς με τη Βιγιαρεάλ,οι παίκτες της Μακάμπι Χάιφα, τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου κι ενδέχεται να επιβληθεί πρόστιμο στην ομάδα. Στη Χάιφα, πάντως, δεν πτοούνται και σχολίαζαν: «Υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά από το ποδόσφαιρο, πήγαμε εκεί με την αλήθεια να είναι με το μέρος μας».

Η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία, επίσης, για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και προπονείται χωρίς τους ξένους και τους διεθνείς της όπως είναι οι Αλί Μουχαμάντ και Ντάνιελ Σούντγκρεν.