Παναθηναϊκός: Η εκκρεμότητα με τον Τσοκάι και τι ισχύει με Αστέρα και Όσιγιεκ

Παναθηναϊκός: Η εκκρεμότητα με τον Τσοκάι και τι ισχύει με Αστέρα και Όσιγιεκ

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:41 - 07.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 07.09.2023

Ο Ενίς Τσοκάι θα έχει μικρό ρόλο στο ροτέισον του Γιοβάνοβιτς και αναμένεται να φύγει με δανεισμό. Αστέρας Τρίπολης και Όσιγιεκ ασχολούνται με τον Αλβανό μέσο, με τα περιθώρια για συμφωνία να στενεύουν.

Μία και μοναδική εκκρεμότητα έχει απομείνει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Πρόκειται για το μέλλον του Ενίς Τσοκάι, ο οποίος δεν υπολογίζεται στον βασικό σχεδιασμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και δεν έχει δηλωθεί στη λίστα της UEFA.

Πριν ένα χρόνο, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Παναθηναϊκός δαπάνησε ένα εκατομμύριο ευρώ για την αγορά του Αλβανού χαφ από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο Τσοκάι δεν παρουσίασε την αναμενόμενη πρόοδο και με τις φετινές μεταγραφές στη μεσαία γραμμή, ο ρόλος του παίκτη έχει περιοριστεί δραστικά.

Ο σχεδιασμός της ΠΑΕ είναι να παραχωρηθεί ο Τσοκάι με μονοετή δανεισμό, για να πάρει χρόνο και να εξελιχθεί. Ούτως ώστε τον επόμενο χρόνο ο 23χρονος μέσος να επιστρέψει στο Κορωπί και να αξιολογηθεί η βελτίωση του.

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για τον Τσοκάι, όπως και η κροατική Όσιγεκ. Με τη δεύτερη να επιθυμεί μία συμφωνία με μακροχρόνιο ορίζοντα, με την πρόβλεψη οψιόν αγοράς.

Ο Τσοκάι προτιμά να παίξει στην Όσιγεκ, αφού γνωρίζει το πρωτάθλημα της Κροατίας και δεν θα χρειαστεί προσαρμογή. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν συζητά το buy out, διότι ο Τσοκάι αποτελεί επένδυση με προοπτικές.

Πάντως, ο Τσοκάι και οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, πρέπει να αποφασίσουν σύντομα, αφού πλησιάζει η 11η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία λήξης των μεταγραφών. Μετά το πέρας της προθεσμίας, ο Τσοκάι θα αναγκαστεί να παραμείνει στο Κορωπί.

 Το ρεπορτάζ της κροατικής «sportske.jutarnji» αναφέρει για την υπόθεση του Τσοκάι:  «Το επόμενο τριήμερο θα ανακοινωθούν ακόμα τρεις παίκτες – ένας μέσος, ένας επιθετικός και ένας αριστερός μπακ. Εικάζεται ότι ένας από τους στόχους είναι ο Ένις Τσόκαϊ, ο πρώην μέσος της Λοκομοτίβ που πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ το περασμένο καλοκαίρι. Ο σύλλογος από την Αθήνα ήθελε να τον στείλει δανεικό στον Αστέρα, αλλά σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ, ο Τσοκάι δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν την προοπτική αλλά για εκείνη της Όσιγεκ».