Η λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει Ντνίπρο: Αϊτόρ και άλλους τρεις «έκοψε» ο Γιοβάνοβιτς

Αϊτόρ

i

©Intime

Η λίστα του Παναθηναϊκού ενόψει Ντνίπρο: Αϊτόρ και άλλους τρεις «έκοψε» ο Γιοβάνοβιτς

22:09 - 20.07.2023 / Ανανεώθηκε: 23:10 - 20.07.2023

Ζέκα, Αϊτόρ, Τσέριν και Γκάνεα δεν συμπεριλήφθηκαν στις επιλογές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο.

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε για τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του, στα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Ο Γιοβάνοβιτς επάνδρωσε τη λίστα με τις δύο παραμέτρους που αναφέραμε στο μεσημεριανό ρεπορτάζ. Από την 25άδα που δηλώνεται στην UEFA, τέσσερις προέρχονται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού και άλλοι τέσσερις έχουν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά από τα 15 έως τα 21 έτη, σε ομάδα που ανήκει στο μητρώο της ΕΠΟ.

Ο Μπαλτσερόφκσι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού - Γιατί ο Αταμάν ξεχώρισε τον ύψους 215 εκ. Πολωνό σέντερ
STOIXIMAN BASKET LEAGUE

17:43 - 20.07.2023

Ο Μπαλτσερόφκσι ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού - Γιατί ο Αταμάν ξεχώρισε τον ύψους 215 εκ. Πολωνό σέντερ

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει την αναζήτηση του σέντερ που θα πλαισιώσει τους Λεσόρ και Αντετοκούνμπο, με τον Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι να βρίσκεται στην λίστα των πρασίνων.

Εν τέλει, οι «πράσινοι» δήλωσαν 23 παίκτες. Αυτοί οι οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς της σεζόν είναι οι  Μπρινιόλι, Xουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσοκάι, Κλέινχεισλερ, Βιλένα, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Σπόραρ, Γερεμέγεφ, Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ιωαννίδης, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς.

Η λίστα σηματοδοτεί τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αλλά έχει και τις δύσκολίες της. Γιατί ο Γιοβάνοβιτς πήρε επώδυνες αποφάσεις και αναγκάστηκε να αποκλείσει τρεις παίκτες: Τσέριν, Αϊτόρ και Ζέκα. Ο Γκάνεα έτσι και αλλιώς δεν υπολογιζόταν λόγω της κατάστασης του με τη Long-Covid.

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:05 - 20.07.2023

Χαμός στη συνάντηση Λίγκας και ΕΠΟ για το ποσοστό μεταγραφών - Αποχώρησαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην ΕΠΟ, στην Επιτροπή Επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ποιο το σημείο της διαφωνίας της Ομοσπονδίας με τις ομάδες της Superleague 1.

Ο αποκλεισμός οφείλεται στο ότι το ρόστερ έχει 20 παίκτες για 17 θέσεις, χωρίς καμία προϋπόθεση. Οπότε ο Γιοβάνοβιτς συνυπολόγισε τα πάντα: αγωνιστική κατάσταση, ετοιμότητα, επάρκεια λύσεων. Με αυτά τα δεδομένα, ο Σέρβος πήρε τις αποφάσεις του.

Η τωρινή λίστα δεν δεσμεύει τη λίστα του επόμενου προκριματικού γύρου, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Οπότε, ένας που «κόπηκε» μπορεί να εισέλθει στην επόμενη και το αντίστροφο.

Τέλος, υπάρχει η Λίστα Β της UEFA, για τους υπόλοιπους νεαρούς της ακαδημίας, τους Φικάι, Φρόκου, Κάτρη και Καλοσκάμη. Η οποία απαρτίζεται από απεριορίστα ονόματα, αν και δεν έχει τόσους πολλούς το Τριφύλλι. Οι «πράσινοι» έχουν δικαίωμα δύο αλλαγών μέχρι τη Δευτέρα, όταν και «κλειδώνει» οριστικά το σχήμα.