Μετά τον Σαλπιγγίδη, ο Μπερνάρ πέτυχε χατ-τρικ εκτός έδρας έπειτα από 17 χρόνια(vid)

Μπερνάρ

i

©Intime

Μετά τον Σαλπιγγίδη, ο Μπερνάρ πέτυχε χατ-τρικ εκτός έδρας έπειτα από 17 χρόνια(vid)

Κώστας Τόπας 13:46 - 17.09.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 17.09.2023

Ενα ιστορικό επίτευγμα πέτυχε ο Μπερνάρ μετά το χατ-τρικ που πέτυχε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό.

Το βράδυ του Σαββάτου (16/09) στο Αγρίνιο, ο Μπερνάρ πέτυχε χατ-τρικ και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο θρίαμβο με 5-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο 31χρονος Βραζιλιάνος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» μιας κι έκανε την καλύτερη του εμφάνιση του επί ελληνικού εδάφους, σημειώνοντας χατ-τρικ, το δεύτερο στην καριέρα του. 

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Μπερνάρ ήταν παραπάνω από χαρούμενος για την εμφατική επιστροφή του στο σκοράρισμα. Τόσο, που δεν έκρυψε στις δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα ότι άνοιξε η όρεξή του και θέλει σύντομα να πετύχει κι άλλη «τριπλέτα».

«Βεβαίως και πήρα την μπάλα! Και με τις υπογραφές των συμπαικτών μου! Το 2013, που είχα κάνει πρώτη φορά χατ τρικ, δεν είχα πάρει τη μπάλα. Ελπίζω να κάνω ξανά χατ τρικ σύντομα και να πάρω κι άλλη μπάλα. Είναι η πρώτη επιτυχία σε μία νέα χώρα και είμαι πολύ χαρούμενος! Ελπίζω να κάνω τα πάντα για να βοηθώ τους συμπαίκτες μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Το εντυπωσιακότερο όλων είναι ότι ο Μπερνάρ έγινε ο πρώτος παίκτης του Παναθηναϊκού που πετυχαίνει στο πρωτάθλημα χατ τρικ εκτός έδρας μετά από 17 χρόνια. Τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο ήταν στις 20 Αυγούστου του 2006, όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα τρεις φορές. 

Επιπλέον, ο Βραζιλιάνος του Παναθηναϊκού έγινε και ο πρώτος που πετυχαίνει χατ-τρικ σε έδρα της περιφέρειας μετά από 22 χρόνια. 

Ο πρώτος που το είχε κάνει ήταν ο Γκόραν Βλάοβιτς στην Καλαμάτα στις 27 Μαίου του 2001.